Plopsa Group – camping Plopsa, 7 ha grote camping Ter Hoeve met nieuwe camperplaatsen (op de Plopsa camping)

01-2020 Plopsa Group investeert circa 30 miljoen euro in diverse overnachtingsmogelijkheden op haar site in De Panne. Het Plopsahotel (20 miljoen) zal openen in de zomer van 2020 met 500 bedden. Dit wordt in een latere fase geflankeerd door de overname van de 7 hectare grote camping Ter Hoeve die zal worden omgebouwd tot Plopsa camping.  De Plopsa groep mikt er op 100 vakantiehuisjes, met verder plaats voor kampeertenten, caravans en camperplaatsen voor mobilhomes. Via een brede waaier aan verblijfsfaciliteiten, van een viersterrenhotel tot de kampeersite, wil de groep op termijn elk toeristisch marktsegment in De Panne invullen. Wanneer dit klaar zal zijn is nog niet bekend. Dit alles is goedgekeurd door het West-Vlaams provinciebestuur.

Stappenplan

In dat plan valt onder andere te lezen dat een deel van het vakantiepark voorbehouden blijft voor kampeerders. Het gaat om ongeveer één derde van het 10 hectare grote terrein. Op het andere stuk grond worden in totaal 100 huisjes gebouwd, verdeeld over twee fases. Fase 1 betreft 50 huisjes op de grond die het dichtst bij Plopsaland gelegen is en aan Wickieland grenst. Tussen de camping en de vakantiehuisjes, ter hoogte van het begin 2018 gebouwde sanitair blok, komt een centraal plein.
Het plan beschrijft ook hoe gasten van het vakantiepark straks Plopsaland De Panne zullen bezoeken. Daarvoor wordt een directe doorsteek voorzien tussen de camping en het pretpark. Daarmee voorziet Plopsa een veiliger alternatief dan de wandelroute via de Duinhoekstraat.

Ook bij de Camping Zeester (***) in het naburige Middelkerke zijn onlangs nog in 2019 – 15 nieuwe camperplaaten (CP) geopend tegen gangbare campingprijzen. De zee ligt er op 8 km afstand van.

Bronnen

Geef een reactie