Nieuwe Truma gasdrukregelaars met ingebouwde crashsensor voldoen aan G607 normen

Truma heeft zijn gasdrukregelaars voor vrijetijdsvoertuigen  (campers en motorhomes) verbeterd, waardoor ze lichter, compacter en gebruiksvriendelijker zijn. De nieuwe Truma MonoControl CS en DuoControl CS zijn ontworpen voor maximale veiligheid tijdens het rijden of stilstaan ​​en zijn vanaf 1 maart 2019 verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers. Een nieuwe functie is een geïntegreerde crashsensor waarmee klanten tijdens het rijden veilig gastoestellen, zoals kachels en koelkasten, kunnen gebruiken. Dit voldoet aan de eisen van de Europese richtlijn voor verwarmingstoestellen. Deze richtlijn bepaalt dat een afsluiter aanwezig moet zijn als gastoestellen onderweg worden gebruikt, evenals gasslangen met slangbreukbeveiliging.

Truma Duo control geïnstalleerd in Knaus camper op beurs van Le Bourget (Parijs), 2019
Truma Duo control geïnstalleerd in Knaus camper op beurs van Le Bourget (Parijs), 2019

In het geval van een ongeval met snelheden tussen 15 en 20 km / u, stopt de botsingsensor de gasstroom onmiddellijk. Dit betekent dat er geen gas kan ontsnappen, zelfs als het gassysteem beschadigd is.

Truma DuoControl CS

Truma Duo Control CS - Nieuwe Truma gasdrukregelaars met ingebouwde crashsensor voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen (maart 2019)
Truma Duo Control CS – Nieuwe Truma gasdrukregelaars met ingebouwde crashsensor voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen (maart 2019)

De Truma DuoControl CS schakelt automatisch over naar een tweede gasfles als de eerste leeg raakt. Het is compacter dan het vorige model en lichtgewicht met slechts 900 gram.

Het is eenvoudig achteraf te monteren en wordt geleverd in een verticaal model voor wandmontage of een horizontaal model voor installatie op het plafond van de gasflessenkast.

Twee nieuwe kijkvensters, die duidelijk zichtbaar zijn van alle kanten, laten u zien of de gebruikte cilinder vol (groen) of leeg (rood) is.

De gele resetknop maakt het veel gemakkelijker om te zien of de crash-sensor is geactiveerd, bijvoorbeeld als gevolg van schokken tijdens de reis. Wanneer de knop wordt ingedrukt, is de regelaar meteen weer klaar voor gebruik.

Truma MonoControl CS

Truma Mono Control CS - Nieuwe Truma gasdrukregelaars met ingebouwde crashsensor voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen (maart 2019)
Truma Mono Control CS – Nieuwe Truma gasdrukregelaars met ingebouwde crashsensor voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen (maart 2019)

De Truma MonoControl CS is een eencilinder gasdrukregelaar, met crash-sensor, is ook opnieuw ontworpen. Net als zijn Duo-tegenhanger is de MonoControl CS ook compacter en lichter dan zijn voorganger en kan hij aan de wand of het plafond van de gasfleskast worden geïnstalleerd.

Voordelen van de Mono control CS:

  • De nieuwe eencilindergasdrukregelaar van Truma is compacter en veel lichter dan zijn voorganger.
  • Eén model kan in alle installatiesituaties worden gebruikt: de regelaar kan aan de wand of het plafond van de gasflessenkast worden geïnstalleerd.

Beschikbaar bij gespecialiseerde dealers vanaf maart 2019

De nieuwe generatie Truma-gasdrukregelaars nemen zeer weinig ruimte in, zijn lichter dan hun voorgangers en eenvoudig te bedienen. Ze zorgen voor maximale veiligheid tijdens het rijden en wanneer u stilstaat. De nieuwe Truma MonoControl CS en DuoControl CS zijn vanaf 1 maart 2019 verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers.

Duo of Mono?

Zowel de Duo als Mono Control werken met propaan en/of butaangas en kunnen maximum 1,5 kg gas per uur verwerken. Ook de activeringswaarde van de crashsensor is dezelfde. De Duo control neemt (met twee) uiteraard meer plaats in dan de Mono control (106x101x102 mm) en weegt met zijn 900 gram, 400 gram meer dan de Mono (500 gram).

Bronnen

https://www.truma.com/int/en/company/press-news/new-truma-gas-pressure-regulators.html

Bewerking © 2019 Rudi Van Overloop voor Camperland.be