Nieuwe generatie Truma diesel kachel Combi D of D (E) met tal van optimalisaties (elektrisch)

Nieuwe generatie Truma diesel kachel Combi D of D (E) met tal van optimalisaties (elektrisch)

Loading

Steeds meer en meer fabrikanten installeren in hun modellen standaard een Truma dieselkachel in plaats van een Truma Combi verwarming op gas. Verwarmen op gas (in flessen) geeft toch wel wat beperkingen, zeker in duurtijd om de camper te kunnen verwarmen in de winterperiode. Net als bij de kachels op gas, is er ook de D (E) versie, die dus zowel op diesel of op elektriciteit kan verwarmen.

In oktober 2022 lanceerde Truma dit persbericht waarin men de verbeterde Combi diesel kachel toelicht. Truma Gerätetechnik lanceert nu de volgende generatie van de Combi D modellen, die met tal van optimalisaties nieuwe maatstaven zet. Eén van de belangrijkste daarvan: zuiniger.

Truma Combi kachels zijn niet weg te denken onder camperbezitters. De gecombineerde modellen met verwarming en warm water in slechts één apparaat bieden twee keer zoveel comfort en zijn sinds hun marktintroductie in 2007 een veelzijdige, zuinige en efficiënte aanvulling op het dagelijkse kamperen gebleken.

De update van het assortiment in één oogopslag:

Lichter: De aanzienlijke gewichtsbesparing van de Combi D – volgende generatie” is bijna niet te missen. Want de Truma Combi D weegt 3 kg minder dan zijn voorganger en de Truma Combi D (E) 3,4 kg minder.

Zuiniger en duurzamer:  Bovendien werken de nieuwe modellen zuiniger met een zeer laag batterijverbruik en een lager dieselverbruik. De sleutel tot dit succes ligt in een efficiëntere verbrandingsregeling, die ook op lange termijn leidt tot een langere levensduur.

Efficiënter:  om ervoor te zorgen dat u ook bij slecht weer warm blijft in de camper, maken de Combi dieselkachels van de volgende generatie tot 25% snellere verwarming mogelijk in gemengde modus (diesel + elektrisch) dankzij een krachtig vermogen van 6.900 Watt ( Combi D 6 E -model).

Onafhankelijker:  Voor een langere werking van de verwarming op hoogtes tot 3000 m was voorheen een tweede pomp (hoogtekit) nodig. Afhankelijk van de hoogte zorgt een geïntegreerde druksensor nu voor een ideaal diesel/luchtmengsel door automatisch de verbrandingsluchtsnelheid te regelen.

Besturingsfuncties via het nieuwe Truma iNet X-systeem, dat een bijzonder intuïtieve bediening mogelijk maakt en tal van extra functies direct beschikbaar heeft. De storingsindicator met gelijktijdige instructies voor het oplossen van problemen is uiterst praktisch. De Combi D – next generation kan ook worden bediend met het digitale Truma CP plus (iNet ready) bedieningspaneel en iNet Box en kan gemakkelijk op afstand worden bediend met uw smartphone via de Truma App.

Al met al zorgen de optimalisaties voor meer gebruiksgemak en een hogere energie-efficiëntie, zodat gebruikers nauwelijks hoeven na te denken over het tanken van hun tank. En in het ergste geval is diesel volgens EN 590 overal ter wereld op grote schaal beschikbaar, legt Elmar Ströhle, technisch productmanager van verwarmingssystemen, uit.

De Combi varianten met extra elektrische modus, die een hoog niveau van efficiëntie bereiken met een extreem laag verbruik, zijn ingenieus. De modellen Combi D 4 E en Combi D 6 E zorgen voor maximale flexibiliteit tijdens uw reizen. Of u nu de voorkeur geeft aan het gemak van een camping of een zelfvoorzienende vakantie in de wildernis – u kunt de energiebron kiezen die het beste bij uw behoeften past. Daarbij kunt u gebruik maken van het redelijke forfait en diesel besparen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Andere voordelen van de elektrische modus: De Combi D 4 E en Combi D 6 E werken vrijwel geruisloos en emissievrij.

De bijbehorende reclamecampagne voor Combi D – next generation, die kampeerbelevenissen in klassieke vakantieregio’s vertegenwoordigt, bijvoorbeeld met vuurtorenlandschap, loont ook voor de hoge mate van onafhankelijkheid tijdens uw reizen.
Met de claim:  “Nieuwe standaarden zetten in verwarming. De volgende generatie van de Combi D. Zuinig – voor uw camperervaring op maat.”

Met deze boodschap kunnen we de volgende generatie presenteren als een nieuwe mijlpaal in het succesverhaal van Truma. De Combi Diesel variant is namelijk de toonaangevende 2-in-1 oplossing op de markt voor verwarming en warm water in één toestel met een extra hybride functie. We hebben dit concurrentievoordeel verder ontwikkeld met nieuwe productkenmerken”,
zegt Craig Hawthorne, strategisch productmanager voor verwarmingssystemen.

Dit is natuurlijk hetzelfde verhaal voor de volgende generatie: Made in Germany! Zoals alle Truma Combi kachels worden geproduceerd in het hoofdkantoor van Truma Gerätetechnik in Putzbrunn, bij München.

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Bronnen persbericht en fotomateriaal 10.2022 Truma – https://www.truma.com/int/en/company/truma-press-overview/press-release-truma-combi-d-next-generation 

© Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.