SOG toiletontluchter met koolstoffilter maakt komaf met vieze geurtjes van het chemisch toilet

SOG toiletontluchter met koolstoffilter maakt komaf met vieze geurtjes van het chemisch toilet

Loading

Het is een onderwerp op vele forums: hoe vieze geurtjes in de caravan of camper vermijden door een stinkend chemisch toilet? Als het gaat om het verwijderen van nare luchtjes bij chemische toiletten, zoeken de meeste camperaars hun toevlucht tot chemische producten, waarvan er vele schadelijk zijn voor het milieu.

 Waarschijnlijk gebruikt u nu de welbekende blauwe of groene chemische toiletvloeistoffen. Deze chemicaliën breken het organische afval op een chemische manier af en maskeren vervelende luchtjes vaak ook met een chemisch parfum. In sommige gevallen bevat de chemische toiletvloeistof een natuurlijk parfum, en noemen we deze vloeistof (toch wel grotendeels onterecht) groen(er). Die producten zijn echter geen garantie of succes. Gelukkig is er een alternatieve, milieuvriendelijke oplossing van SOG die bruikbaar is op zowat alle merken en typen van chemische toiletten die in motorhomes worden toegepast.

SOG WC-Ontluchting: geen chemie & geen geurtjes

Dit ontluchtingssysteem wordt achteraf aangebracht op de reeds in gebruik zijnde toiletten in camper en caravan zoals de toiletten van Thetford en Dometic. Een speciale 12 volt afzuigventilator (0.84 Watt) zuigt de onaangename geuren af en leidt ze door een actieve koolstoffilter in de open lucht. De SOG toiletontluchter zorgt voor een verhoogt zuurstofgehalte in de cassette van uw toilet. Hierdoor wordt uw ontlasting op natuurlijke wijze gestimuleerd om sneller af te breken.

Door constant zuurstof te leveren, wordt het ontledingsproces bevorderd en is het gebruik van toiletchemiestoffen niet meer nodig. Dit is milieuvriendelijker en beschermt de afvalwaterinstallatie van uw bestemming. Bij het openen van de cassettedeksel gaat de SOG ventilator in werking treden waardoor die zorgt voor een onderdruk in de tank waardoor je geen last krijgt van nare geuren. Tijdens dit proces fungeert de inkomende verse luchtstroom als afsluiting en verhindert volledig dat er onaangenaam biogas uit de tank ontsnapt. Het systeem wordt nog efficiënter gemaakt door actieve filter van organische koolstof.

Prijzen vanaf 205 € (02.2023) voor een installatieset.

De verhoogde aanwezigheid van zuurstof zorgt er ook voor dat ook normaal toiletpapier goed en snel afgebroken wordt. Aanschaf van het speciaal toiletpapier voor chemisch toiletten is dus niet meer nodig.

    • Extreem goede filtering van de afgevoerde gassen naar buiten
    • Ook veilig te gebruiken in een voortent
    • Zeer laag geluidsniveau
    • Flexibele installatie in de camper
    • Geen verandering aan de buitenwand van het recreatievoertuig

Bronnen https://www.sog-systeme.de/ en https://www.sogshop.nl/sog-toiletontluchting/ – fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Publicatie Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.