Thermocover getest | Review van CARFACE Thermo Cover voor campers & motorhomes | 9-laagse isolatie

Thermocover getest | Review van CARFACE Thermo Cover voor campers & motorhomes | 9-laagse isolatie

Weldra bij Camperland: test en review van CarFace Thermo coverdeken isolatie: nieuw isolatiedeken houd niet alleen de koude maar ook de hitte buiten in je camper
Weldra bij Camperland: test en review van CarFace Thermo coverdeken isolatie: nieuw isolatiedeken houd niet alleen de koude maar ook de hitte buiten in je motorhome

Carface op de Motorhomebeurs Antwerpen 11-12/03.2023

Met veel plezier stel ik het nieuwe CARFACE thermocover isolatiedeken voor: een product dat zich geheel in past in de huidige actualiteit van isoleren (van je camper). Carface is een isolatiedeken dat je aan de buitenzijde van de voorruit van de camper aanbrengt met als doel om niet alleen de koude, maar ook de warmte (hitte) die ontwikkelt wordt door de zonnestralen op je raam, en zeker ook het condensvocht buiten te houden dat automatisch ontstaat aan de binnenzijde van het raam door de botsing van warme en koude luchtlagen (aan de buiten- en binnenzijde van de voorruit). 

Daarnaast kan je besparen op verwarming of koeling. Je zou het ook een soort van zonnewering kunnen beschouwen. Een topprodukt kan er alleen maar komen als men ook de goede en juiste materialen gebruikt. Daarom is het thermodeken of thermocover van Carface samengesteld uit 9 lagen die samen zorgen voor de beste isolatie die momenteel op de markt is. Een kwaliteit die ook rekening houdt met UV-straling. 

Carface kun je niet vinden in de doorsnee kampeerwinkel .. maar wel enkel en exclusief bij Carface op maat gemaakt met de persoonlijke service van Joeri.

Testomgeving

De eerste testen met de Carface hadden plaats in Maboge nabij La Roche-en-Ardenne op Ardenne Camping. De ganse testperiode was het vrij zonnig met dagtemperaturen tot 21° maar ook afgewisseld met wolken. De gemiddelde nachttemperatuur zakte naar 12°C maar één nacht zakte het kwik zelfs tot 7°C. Een zeer goede vochttest op zo’n 100 meter aan de oevers van de Ourthe.

Voor de tweede test zat ik aan de andere kant van het land aan onze Belgische Kust op Camperpark Westende. Met een typisch Belgisch weertje: zaterdag volle zon tot 25° C. Op maandag een koude natte noordenwind en niet meer dan 16°C. Tijdens de nachten zakte de temperatuur tot 10°.

De 3de test had opnieuw plaats aan de Belgische Kust, ditmaal bij een zeer warme dag tot 28 en 30 graden. Ideaal voor een test dus voor de hittewerende eigenschappen. Deze thermische isolatie biedt eigenlijk een soort van dempend effect dat bijna een tweede of derde laag glas kan vervangen.

In september 2022 e.k. is er een 4é thermo isolatietest voorzien aan de Côte d’Azur in het Zuiden van Frankrijk.

Het aanbrengen van de Carface thermocover vraagt in het begin een beetje handigheid maar ook niet meer dan dat. Eenmaal je het door hebt gaat het vanzelf.
Het aanbrengen van de Carface thermocover vraagt in het begin een beetje handigheid maar ook niet meer dan dat. Eenmaal je het door hebt gaat het vanzelf.

Waarom zou U voor een Carface isolatiedeken kiezen?

Om te beginnen voor de isolatiewaarde: zowel tegen de koude, het vocht (condensdruppels) als tegen de warmte (hitte) die ontwikkelt wordt door de zonnestralen op je raam. U kent wellicht het fenomeen dat je voorruit ‘s morgens volledig is aangedampt en eigenlijk geheel vochtig (nat) is. Wanneer je de voorruit dan aan de binnenkant wil droogwrijven heb je soms een gehele handdoek nodig. Sommige camperaars kiezen ervoor om vooreerst de motor reeds te laten draaien en dan de airco volle kracht aan te zetten … dit zijn onnodige kosten aan bijv. brandstof. Kosten die niet nodig zijn als je het Carface thermodeken gebruikt. 

De cover klapt door middel van velcro strips open voor zo’n 2/3e van de hoogte om indien u wenst, toch uitzicht te hebben door het raam, of alsook om de warmte van de eerste zonnestralen in de ochtend binnen te laten en dit direct met een droge ruit aan de binnenzijde van de camper.

Vertrekken met een half aangedampte voorruit is zeker geheel uit den boze – totaal onveilig!

Lees meer hierover in het eerder gepubliceerde artikel over beslagen ramen: https://www.camperland.be/techniek/waarom-beslagen-de-ramen-en-wat-kun-je-ertegen-doen/

De voorruit is zowat de minst geïsoleerde plaats van de camper

Uw watertank is geïsoleerd, uw heeft een dubbele bodem met isolatie, de bodem is extra geïsoleerd en je wanden voldoen aan de isolatieklasse III norm … maar de zwakste plaats qua energieverlies is toch wel de voorruit, terwijl zijramen vaak bestaan uit dubbel glas. En wees eerlijk … klein is die voorruit niet van een camper, VAN of motorhome en zeker de camper van het type integraal dat er net op uit is je een grootte voorruit met prachtig uitzicht te doen ervaren.

Het is niet voor niets dat de laatste jaren de thermocover in opmars is gekomen. Wellicht denkt u dan aan de bescherming tegen koude .. maar het helpt ook enorm om de hitte buiten te houden en dus te besparen op energie voor koeling van bijv. de koelkast, airco of ventilatie. Té hoge temperaturen binnen de camper kunnen voedsel onbruikbaar maken, je zweterige nachten bezorgen, materialen doen vervormen, …

De zuignappen opgevolgd door de Remi Front

Iedere camperaar die een nieuwe camper aanschaft kan een soort van aluminium folie terugvinden met zuignappen om de binnenzijde van de voorruit te verduisteren (en te isoleren). Ook al is het maar met water (of speeksel), die zuignappen laten telkens sporen na op het venster. Zes van die sporen op je raam kunnen 6 maal het zicht op de weg belemmeren.

Mijn vrouw was dit dan ook snel beu en wou iets anders in de plaats. Het meest logische was die zuignappen te vervangen door een Remi Front systeem dat heden voor zo’n 325 € is te verkrijgen als je dit zelf kan installeren.

Test en review Camperland mei 2022 - Remi Front cabineverduistering of Carface thermocover isolatiedeken? Voor- en nadelen
Test en review Camperland mei 2022 – Remi Front cabineverduistering of Carface thermocover isolatiedeken? Voor- en nadelen

Nu ben ik niet zo een onhandige Harry maar dit liet ik toch bij voorkeur over aan specialisten en daarom betaalde ik 650 € voor een Remi Front, inclusief de plaatsing. Laat dit nu net ongeveer de prijs zijn van een Carface isolatiedeken.

Problemen bij winderig weer

Wanneer de wind uit de verkeerde richting blaast kan dit de oorzaak zijn dat je half open Carface terug dichtwaait. U kan dit eenvoudig oplossen zoals te zien is in de onderstaande foto’s. Zorg ervoor dat er onder het thermodeken geen wind kan (foto 1). Daarna kan je met twee eenvoudige knijpers de opengeklapte flap op zijn plaats houden. Ondertussen heb ik er twee andere gekocht in dezelfde grijze tint als de thermocover.

 

Hoe en waar bestellen? Wat kost zo'n thermocover?

Prijzen starten vanaf 650 €/stuk niet bedrukt voor een standaard afmeting voor een VAN.

Ga naar https://carface.be/shop/  

Carface staat voor jou klaar voor een CarFace thermocover op maat van je camper en jouw favoriete kleur en print

Deel 3 FAQ - Veel gestelde vragen

Ja, natuurlijk. Deze exclusieve thermocover klapt door middel van velcro strips open voor zo’n 2/3e van de hoogte

Het antwoord is heel eenvoudig:  door het verschil in temperatuur aan de buiten- en binnenzijde van de voorruit. De warme binnen luchtlagen botsen als het ware letterlijk met de koudere buiten luchtlaag waardoor er condens en dus vocht BINNENIN de camper gevormd wordt op je raam.

Zie op de webshop van Carface waar je met de promotiecode “Camperland” een reductie kan bekomen van -20%

https://carface.be/shop/

Normaal ligt de leveringsperiode tussen 4 tot 6 weken

Geen probleem, Carface kan op maat van je campervoorruit afmetingen gemaakt worden -> dit is de exclusieve service die hoort bij dit product

Het gewicht is afhankelijk van de grootte van de voorruit – meestal ligt deze tussen 3 à 4 kg

CLPLUS is een geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Beoordeling Camperland voor Thermocover getest | Review van CARFACE Thermo Cover voor campers & motorhomes | 9-laagse isolatie

Carface Thermocover

4.5
Algemene beoordeling raamisolatie 4.5
Service Thermo Cover 4.5
Kwaliteit v/d thermocover 4.5
Leveringen Thermo dekens 4.5

Beter

  • Kwaliteit thermocover
  • Origineel product (logo)
  • Op maat gemaakt
  • Persoonlijke touch
  • Geschikt voor elk type camper
  • Kan opengeklapt worden (deels)
  • Ook voor oudere modellen geschikt

Minder

  • Altijd droog opbergen aub

Bronnen

Met dank aan Carface.be met name Joeri voor de demo thermocover in deze test.

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.