Restyle je camper met een keramische coating: het grote verschil met wrapping of fluorpolymeer technieken

Restyle je camper met een keramische coating: het grote verschil met wrapping of fluorpolymeer technieken

Uw motorhome is al enige jaren oud en de buitenwanden zijn al enkele jaren onderhevig aan de grillen van de natuur. Ondanks je jaarlijkse polish beurten zie je toch meer en meer de gevolgen van ouderdom op de laklagen. Putjes in de lak, zwarte of andere vlekken die je niet meer weg krijgt, polyesteren onderdelen die dof zijn geworden, zwartje vlekjes die je niet meer weg kan wassen, een vergeelde camper? Hoe kun je dit restylen en oplossen? De makeover tot een bijna nieuwe camper kan met een keramische coating:

In eerdere artikelen had ik het over de beschermlaag met een teflon coating of het aanbrengen van een nieuwe folie laag via wrapping. De meeste duurzame oplossing is echter het aanbrengen van een keramische laag.

Je kunt een beschermende coating laag laten aanbrengen die effectief het lakwerk zal beschermen. Dit niet voor enige maanden of een jaar maar voor meerdere jaren. Het is gemaakt van keramische deeltjes die in een polymeermatrix zijn ingesloten. De coating vormt een harde, gladde en glanzende laag (bijna zoals een glaslaag) op het oppervlak en biedt bescherming tegen oxidatie, corrosie, uv-straling, vuil, water en chemische stoffen. Het kan ook krassen en slijtage verminderen en het oppervlak gemakkelijker te reinigen maken.

Net als bij een teflon beschermingslaag is ook de keramische laag transparant van kleur. Na verharding kun je het vergelijken met een laagje doorschijnend hardglas dat je carrosserie beschermd. Is het polyester alkoofdak vervuild of vergroend dan moet deze eerst worden herspoten met een nieuwe verflaag. Hetzelfde geldt voor een vergeelde camper, ook die heeft eerst een vernieuwend verflaag nodig waarover dan de doorzichtige keramische laag komt.


foto CamperCoating.eu

Alles begint natuurlijk met een frisse wasbeurt want je buitenzijde moet zo zuiver als mogelijk gemaakt worden. Een keramische camper coating kenmerkt zich door zijn meerdere componenten die specifiek zijn ontworpen om samen te gaan met de diverse oppervlakken van campers en motorhomes. Het eindresultaat is een blijvende glansgraad en een nadien veel eenvoudiger te reinigen oppervlak.

Keramische coatings bieden een goede en duurzame oplossing voor motorhome liefhebbers vanwege hun langdurige bescherming. Het aanbrengen van een keramische coating is een nauwkeurig proces dat meestal door professionals zal worden uitgevoerd. Dit is dan ook het meest kostbare procedé in vergelijking met wrapping of een teflon coating.

Zie ook dit voorbeeld filmpje van CamperCoating.eu op YouTube

Een bedrijf dat wij u kunnen aanraden voor een keramische coating is Camper Coating.EU uit Nederland. Ze bieden ook service aan Belgische camperaars.

Het aanbrengen van een keramische coating is een arbeidsintensief proces dat U eigenlijk best aan professionelen overlaat. Om de keramische coating aan te brengen moet men o.a.:

  • Het oppervlak grondig reinigen en ontvetten om ervoor te zorgen dat er geen vuil, stof, olie of andere verontreinigingen op het oppervlak aanwezig blijven. Men moet ervoor zorgen dat het oppervlak helemaal droog is voordat men verder kan gaan met het proces.
  • Eventuele verontreinigingen die daarna op het oppervlak achterblijven moeten ook nog apart verwijderd worden (zoals kleine stukjes vuil of hardnekkige vlekken).
  • Daarna volgt het afplakken en beschermen van de oppervlakken die niet behandeld mogen worden met de coating zoals de rubbers, ramen en andere kunststof delen.
  • Men brengt de coating in meerdere dunne lagen aan met behulp van een spuitapparaat.
  • Men moet werken in secties en ervoor zorgen dat men de coating goed verdeeld spuit en men geen ongelijke lagen aanbrengt. Het is belangrijk om de coating gelijkmatig te verdelen om zo eventuele vlekken of oneffenheden te voorkomen.
  • Daarna laat men de coating volledig uitharden volgens de aanbevolen tijd van het product. Meestal duurt dit tussen de 24 en 72 uur.
  • Eventueel kan of moet men nog een tweede laag aanbrengen. De tweede laag mag of kan men pas aanbrengen na het uitharden van de eerste laag.

Zie voorbeelden van afgewerkte motorhomes door CamperCoating.eu op Instagram: https://www.instagram.com/campercoating.eu/ en Facebook – https://www.facebook.com/campercoating.eu/

CamperCoating – Bokkerijder 2, 5571 MX, Bergeijk, Nederland

 

Camper Coating.EU

4.65
Kennis van het product 5.0
Kwaliteit van uitvoering 4.5
Kwaliteit v/h product 4.5
Camperland beoordeling 4.5

Beter

 • Duurzame oplossing
 • Lange termijn oplossing
 • Hoogst kwalitatieve oplossing
 • Niet bijzonder schadelijk voor het milieu

Minder

 • Kwaliteit heeft een prijs
 • Rijafstand voor Belgen
 • Camper blijft enkele dagen ter plaatse

 

Een reactie achterlaten