Noorse Cinderella Travel verbrandingstoiletten zeggen vaarwel aan chemische toiletten

Noorse Cinderella Travel verbrandingstoiletten zeggen vaarwel aan chemische toiletten

Cinderella is een merk van een Noorse firma de markt van toiletten voor motorhomes en campers grondig kan doen veranderen. Het toiletafval wordt in de Cinderella niet meer omgezet door chemisch of bacteriologische omzetting maar gewoon verbrand tot as. Onderaan de Wc-pot zit een afvalbakje met de assen die ja af en toe moet leegmaken. Naast Clesana en SOG is het de zoveelste oplossing om komaf te proberen maken met het chemische toilet zoals we dit vandaag kennen. In een camper met twee personen zou je tot 14 dagen naar het toilet kunnen gaan vooraleer je de asbak moet ledigen.

Op de beurs van Stuttgart 01.2023 waren meer dan vijf verschillende firma’s met verschillende oplossingen. Hun doelstelling: een schoner milieu met minder afval en geen/weinig waterverbruik. Kiest u voor een Cinderella verbrandingstoilet, dan kiest u voor een milieuvriendelijke oplossing. De as is 100% bacterievrij en bevat voedingszouten met kalium en fosfor. 

Cinderella belast het milieu minimaal, en daarom is er dan ook geen enkele vorm van goedkeuring nodig bij installatie in kwetsbare regio’s. Testen toonden aan – volgens Energy Consultancy, Norsk Energi – dat de emissies van Cinderella minimaal zijn.

Hoe werkt een verbrandingstoilet?

Een verbrandingstoilet verbrandt biologisch afval onder hoge temperaturen, waardoor er slechts een kleine hoeveelheid as overblijft: het equivalent van ongeveer één theekopje voor 4 personen, gedurende één week van gebruik. 

Het toiletafval wordt verbrand in een afgesloten verbrandingskamer, en de verbrandingsgassen gaan naar buiten via een aparte ventilatiepijp. 

Verbrandingstoiletten zijn een volledige afvaloplossing, doordat ze korte metten maken met ALLE afvalstoffen: die hoeven niet meer verzameld en naar een andere plek vervoerd te worden.

Bij de meeste andere toiletinstallaties moet de gebruiker het eindafval naar een geschikt depot brengen, maar het Cinderella Verbrandingstoilet produceert een geurloze en hygiënische oplossing in de vorm van biologisch afbreekbare as, die zich perfect leent voor tuinbemesting.

Verbrandingstoiletten zijn een populair alternatief voor toiletinstallaties, zelfs in de meest afgelegen gebieden, omdat watertoevoer niet nodig is, evenmin als dure drainage. Cinderella biedt meerdere soorten verbrandingstoiletten, die zowel op elektriciteit als op gas werken.

Naast modellen voor de camper en motorhomes zijn er ook specifieke modellen voor vakantiewoningen of als inbouw in nieuwbouwhuizen en appartementen. 

Bij het installeren van sanitaire oplossingen krijgen mensen vaak te maken met veel onkosten en strikte voorschriften. In afgelegen gebieden vormen riolering, afvoer en elektriciteit nog vaak een probleem, maar met een verbrandingstoilet geniet u nagenoeg van hetzelfde gemak als thuis, zonder hoge kostenposten en installatiewerkzaamheden voor water en sanitair.

Verbrandingstoiletten vragen weinig ruimte en zijn makkelijk te installeren, waardoor u flink bespaart op de totale installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van verbrandingstoiletten?

  • Geen watertoevoer of drainage nodig
  • Onafhankelijk van netspanning
  • Veilig voor kinderen
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Makkelijk te installeren
  • Geen afvalverwerking: er blijft slechts een klein beetje as over.
  • Gebruik van chemicaliën worden overbodig
  • Geen last van insecten
  • Geen last van geurtjes

Het Europese verkoopkantoor in Nederland helpt u met al uw vragen uit de Europese markt. Samen hebben we meer dan 70.000 tevreden klanten in hutten, vakantiehuizen en caravans.

Cinderella Eco Solution Europe BV
Zandstraat 164, 6658 CZ Beneden Leeuwen
Netherlands
Tel: +31 487 594950
ces.europe@cinderellaeco.com

Bij sommige modellen van KABE caravans is de Cinderella vandaag reeds ingebouwd zoals je in dit Nederlandstalig filmpje kunt zien van De Greeff die een test demonstreert met een kopje water en een banaan:

Bronnen website Cinderella – https://www.cinderellaeco.com/be-nl/articles/950 

Fotomateriaal Camperland.be @ CMT Stuttgart 01.2023

© Copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Noorse Cinderella Travel verbrandingstoiletten zeggen vaarwel aan chemische toiletten

DROOGTOILETTEN

Een reactie achterlaten