Nieuwe innovatieve Qool Box de ultieme koelhouder voor temperatuurregeling zonder ijs of stroom

De Qool Box is de koelbox van de toekomst al hangt er wel een stevig prijskaartje aan vast. Wat dacht je van een koelbox die tot 10 dagen lang, zonder stroom, je inhoud koel kan houden? Deze Duitse uitvinding is voor zijn uitstekende koelprestaties, duurzaamheid en de bijzondere mate van innovatie bekroond met de ISPO Award in 2019 en de Design & Innovation Award in 2020. De Qool Box bereikt zijn uitstekende thermische isolatie die ook in de lucht- en ruimtevaartindustrie wordt gebruikt: vacuüm isolatiepanelen die aan alle kanten, in het deksel en in de bodem, worden geïnstalleerd. Voor ons camperaars in België blijft er echter één probleem: je kan hem vooralsnog niet kopen in België (08/2020) en ook op hun website leveren ze enkel in Duitsland of Oostenrijk. Misschien een winkelidee als je eens in Duitsland op doortocht bent of je hebt een kennis aldaar?

De koelboxen zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten. De Box M met 27 liter inhoud en Box L met 43 liter inhoud. De Box M wordt geleverd in een Qool Bundel met een set van 4 temperatuurelementen en de Box L met 6.

BOX M – 27 liter met standaard 4 elementen – 395 € in Duitsland (O8/2020)
BOX L – 43 liter met 6 elementen – 495 € in Duitsland (O8/2020)

De Qool Box is dus geen gewone koelbox. Deze high-tech koeler is gemaakt van commerciële isolatie, genaamd Vac-Q-Tec. Qool is het spin-offbedrijf. Vac-Q-Tec levert geïsoleerde verpakkingsproducten die gevoelige medicijnen en zorgbenodigdheden op de juiste temperatuur houden tijdens transport. Qool past dezelfde normen toe, maar brengt ze naar de markt voor consumenten koelers, zodat mensen goederen kunnen bewaren tussen precieze temperatuur bereiken, waar ze zich ook bevinden. Deze verbeterde koeltechnologie omvat vacuümisolatie en inzetstukken met Phase Change Material (PCM), ontworpen om de inhoud dagenlang op een bepaalde temperatuur te houden. Het inzetstuk vervangt ijs, dus er is geen smeltende nattigheid en rotzooi.

De Qool Box is een passieve koelbox en werkt dus volledig zonder stroom. Door hun hightech isolatie en de innovatieve koeltechnologie van de temperatuurelementen is een afkoeltijd tot 10 dagen mogelijk. De koelbox biedt mensen de mogelijkheid tot geavanceerde temperatuurregeling. Eten en drinken worden bewaard binnen een nauwkeurig temperatuurbereik. De exacte temperatuur hangt af van de gekozen temperatuurelementen. De inzetstukken werken door het interieur op een constante temperatuur te houden terwijl ze smelten van vast naar vloeibaar. Ze kunnen tot 10 dagen aanhouden. Het enige dat u hoeft te doen, is de elementen een tot drie dagen in een thuisvriezer invriezen en ze vervolgens aan de boven- en zijkanten van de koelere binnenkant plaatsen. Het koelere deksel sluit de binnentemperatuur af door een thermische afdichting te creëren. Het systeem werkt in warme en koude klimaten.

De gewenste temperatuur in de doos kan worden ingesteld met behulp van de bijgeleverde temperatuurelementen. Dit zijn koelelementen die voor gebruik eenvoudig in de vriezer worden gelegd. De temperatuurelementen bevatten zogenaamde Phase Change Materials. U kunt kiezen uit 5 verschillende temperatuurbereiken van -25 ° C tot + 25 ° C. Afhankelijk van het temperatuurbereik dat u nodig heeft voor je voeding of dranken

Vijf verschillende temperatuur regelingen

Gecontroleerd vers (+ 2 ° C tot + 8 ° C)
Diepgevroren (-25 ° C tot -15 ° C)
Kamertemperatuur (+ 18 ° C tot + 25 ° C)
Standaard koel (-2 ° C tot + 2 ° C)
Standaard bevroren (-20 ° C tot -10 ° C)

 

Website Cool box – https://qool-products.com