Elektro Frosch camper – ecologisch en elektrisch kamperen met een kikker op 3 wielen

Elektro Frosch camper – ecologisch en elektrisch kamperen met een kikker op 3 wielen

Elektro Frosch is een Duitse ecologisch bewuste firma uit Berlijn die met een mini-camper model op de markt komt voor een typische staycation uitstap en dit 100 % ecologisch en elektrisch. Het driewiel aangedreven voertuig laat me een beetje denken aan de pick-up Tuk Tuk taximodellen in India en China. Dus ja, met een totale lengte van slecht 2.96 meter is dit wel écht een mini-mini camper voor een mini uitstap. 

Thuis parkeer je deze tuk-tuk camper eigenlijk gewoon onder de carport. Geen luxe maar je hebt de basics zoals een tweepersoonsbed voor een overnachting, een compleet keukentje en een luifelachtig systeem.

Achteraan op het autootje kan je een soort vouwtent installeren, goed voor een slaapplek voor twee met een ligoppervlak van 2 op 1.4 meter. Onderaan de tent in de laadruimte zit een keukensetje dat je kan uitklappen en voorzien is van een klein kookfornuis. Daarnaast kan je nog een stoort van tentluifel opzetten van 2 op 3.5 meter zodat je beschut kan eten en koken. De camper op 3 wielen zou nog een laadvermogen hebben van 525 kg.

Er zijn 2 modellen van deze elektrisch camper: de Big en de Pro:

    • Big – met een open cabine
    • Pro – met een gesloten cabine, die ook verwarmd is

Het meegeleverde keukenmodule van 10 kg is uitgerust met al het benodigde gereedschap, waaronder een fornuis, borden, bestek en een kleine eettafel. De box zelf kan je nog eens ombouwen tot een (klein) tafeltje voor 4 personen. Het model is niet nieuw, de introductie dateert van 2020 maar Camperland.be pikt het nu voor het eerst op mede ingegeven door de mogelijkheid om ermee in eigen land te reizen, nu met covid, dit steeds meer en meer in de belangstelling komt.

Zoals gezegd, het autootje is zeer klein en dat geldt voor zijn actieradius. Met een volle 72 volt accu geraak je maximaal 60 km ver … het is dus écht een staycation model en hij rijdt ook met de snelheid van een bromfiets: max. 40 km per uur. Volgens de makers is dit genoeg voor een uitstap naar een dichtbij zijnde stad of een in de buurt gelegen zwemmeer.

De accu kan 2500 tot 700 Watt leveren of 3.4 PK. De volledige oplaadtijd van de 72 volt accu bedraagt 7 uur.

Het hele leuke nieuwe is dat dit nieuw ecologisch campermodel bereikbaar is voor iedereen die eens wil milieubewust kamperen: vanaf zo’n 4.000 € heb je reeds kampeerplezier met het Big model, de Pro is zo’n 1.000 € duurder en kost bij de 5.000 €.

Frosch, staat in het Duits voor kikker, hetgeen terug te vinden is in het logo van de firma. Het is de eigenaar Eger Göran die de naam “Electric Frog” bedacht (elektrische kikker) om het ecologisch concept van dit e-autootje te benadrukken. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektrische voertuigen zoals tuk-tuks, scooters en campers op 3 wielen. Die laatste staan technisch gezien gecatalogeerd als L2E – een driewielige bromfiets. Dus eigenlijk koop je een elektrische bromfiets voor je kampeertrip wat ook goed is voor een lage verzekering en (milieu)taksen.

Elektrofrosch Berlin
Göran Eger
Stavenhagener Str 41
17139 Malchin

Elektro Frosch camper – ecologisch en elektrisch kamperen met een kikker op 3 wielen

Aanverwante onderwerpen over E-Campers

Bronnen o.a. www.telegraaf.nl, www.caravaning.de/neuheiten/elektrofrosch-pro-camping-2020 en www.businessinsider.nl/elektro-frosch-electric-three-wheeled-camper-van-full-kitchen-2020-2
Fotomateriaal website Elektro Frosch – www.elektrofrosch-berlin.de/elektrofrosch-modell-camping/

© Publicatie copyright Camperland.be 2021, alle rechten voorbehouden.