Het Duitse Goldschmitt komt met nieuwe HLC Smart level systeem op de markt – dat meteen gewicht van de camper aan kan duiden

Het Duitse Goldschmitt komt met nieuwe HLC Smart level systeem op de markt – dat meteen gewicht van de camper aan kan duiden

Goldschmitt is een Duitse bouwer van o.a. luchtveringssystemen, stabilisatoren, schroefveren voor de voor- en achteras, bladveren en levelsytemen. Het bedrijf, met een link met Hymer, komt met een nieuw levelsysteem op de markt, HLC Smart, dat gemakkelijk achteraf op het chassis van de camper kan gebouwd worden en is vanaf november 2020 leverbaar. Daarnaast behouden ze verder hun PRO systeem van vroeger. 

Het nieuwe HLC Smart systeem werkt, zoals je kan verwachten met 4 aparte steunen die bediend worden door een (centrale) hydraulische pomp. Met de olieverdeling in de voetstangen wordt de motorhome dan horizontaal gebracht. Met één druk op de knop bij wijze van spreken, sta je dan waterpas want knoppen zijn er niet écht: je bestuurt alles via je smartphone.

Deze serie is exclusief ontwikkeld voor chassis van de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter en is bijzonder goed water- en stofdicht ontwikkeld. Later zal de HLC Smart ook beschikbaar worden voor de Iveco Daily.

De bediening kan niet eenvoudiger: met een app op je smartphone en via een bluetooth-interface. LED-verlichting zorgt in het donker voor een goed zicht. Een geïntegreerde lichtsensor past de helderheid op elk moment aan het omgevingslicht aan. De smartphone-app, die gratis verkrijgbaar is voor Apple- en Android-toestellen, zorgt met zijn grafische interface voor een hoog gebruiksgemak. 

Ken het gewicht van de motorhome op elk moment

Daarnaast zijn er met de app veel extra opties beschikbaar voor de gebruiker: zoals een weegfunctie, een startonderbreker, diagnose- en kalibratiemogelijkheden. Dankzij de geïntegreerde weegfunctie kunnen zowel het werkelijke totaalgewicht als de asbelastingen snel en betrouwbaar worden bepaald.

De weegfunctie is een integraal onderdeel van de smartphone-app en is zonder extra kosten beschikbaar. Dankzij de draadloze smartphone moet er ook minder elektrische bekabeling worden aangebracht dankzij ook door de integratie van de besturingselektronica (ECU) in de hydraulische unit – www.goldschmitt.de/

Prijzen (11/2020)

Prijzen in Duitsland vanaf 6.024 € inclusief montage en 19% BTW (2020) – maar dit is afhankelijk van type chassis tot chassis. Mede daardoor kan ook het gewicht verschillen maar je kan uitgaan van zo’n 76 kg met inbegrip van de 6 liter hydraulische olie.

PRO-serie levelsysteem voor zwaardere motorhomes

Een ongelijke vloer, slecht slapen in een scheef bed en scheve glazen op tafel: deze bekende situaties op de campingplaats kunnen door het gebruik van hydraulische steunen uit de Pro-serie worden vermeden. Met behulp van de praktische automatische modus is een druk op de knop voldoende om het voertuig horizontaal te stellen en stabiel af te steunen. Bovendien kunnen met het Goldschmitt-systeem, steunparen of afzonderlijke steunen handmatig worden aangestuurd.

Afhankelijk van de bedieningsvariant kunnen praktische posities worden opgeslagen en indien nodig worden ingenomen. Zo kunt u bijvoorbeeld een voor u aangename slaappositie kiezen of de  camper naar een zijde kantelen, om de afvalwatertank volledig leeg te maken. Er zijn (praktisch) geen grenzen.  

Genoemd moet worden naast de enorme draagkracht per Pro-steun van maximaal 4.5 ton per cilinder ook nog het innovatieve veiligheidsconcept. Zo bevinden zich bijvoorbeeld alle olie-aansluitingen zich aan de bovenkant van elke hydraulische cilinder, zodat de leidinginstallatie beschermd is tegen scheuren. Een speciale  slangbreukbeveiliging op elke afzonderlijke steun voorkomt het naar beneden komen van het afgesteunde voertuig. Daardoor zijn de steunen uit de Pro-serie volledig geschikt en toegelaten voor het verwisselen van de wielen.

De PRO serie kan geplaatst worden op chassis van o.a. Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Man TGE en TGL, Renault Master, VW Transporter 5 en 6 en Mercedes Sprinter en Vito chassis.

Hydraulische unit

Beide systemen werken met één centrale hydraulische unit, een absolute keuze van het bedrijf: het heeft als voordeel dat alle componenten zoals motor, relais, tank en pomp maar één keer nodig zijn. Dit bespaart gewicht, installatieruimte, montage- en servicetijd maar ook mogelijke storingen worden zo tot een minimum beperkt.

Belgen kunnen deze levelsystemen van Goldschmitt laten installeren bij een erkende plaatser zoals VanQuip – Oostlaan 1C – 8560 Gullegem – http://www.vanquip.be

Wie is GoldSchmitt?

Goldschmitt techmobil GmbH maakt sinds 2014 deel uit van de Erwin Hymer Group. In zijn meer dan 35 jarig bestaan heeft Goldschmitt zich ontwikkeld van een kleine fabrikant tot een chassisspecialist en ontwikkelingspartner voor fabrikanten in de campersector. De kracht van het Goldschmitt-team is altijd het vermogen geweest om toekomstige ontwikkelingen correct te beoordelen en korte termijnoplossingen te bieden. 

De klanten werden aanvankelijk in het toenmalige montagecentrum in Höpfingen en later in het nieuwe technologiecentrum Goldschmitt in Walldürn ontvangen. Sindsdien hebben ongeveer 2.500 campers hun weg gevonden naar het grootste Goldschmitt-montagecentrum in Walldürn in het Odenwald. 

Tegenwoordig bedienen Goldschmitt techmobil GmbH en zijn Goldschmitt-premiumpartners de gehele West- en Zuid-Europese markt en belangrijke regio’s van Noord- en Oost-Europa met hoogwaardige chassis- en accessoirecomponenten.

Goldschmitt techmobil GmbH
Dornberger Strasse 8-10
D-74746 Höpfingen
info@goldschmitt.de
www.goldschmitt.de

Aanverwante onderwerpen over levelsystemen

Bronnen fotomateriaal en teksten – catalogus Goldschmitt 2021

Promobil – https://www.promobil.de/zubehoer/camping-zubehoer-neuheiten-ueberblick-2021/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Het Duitse Goldschmitt komt met nieuwe HLC Smart level systeem op de markt – dat meteen gewicht van de camper aan kan duiden

GOLDSMITT

Loading...

Leveranciers camper- en motorhome toebehoren

Een reactie achterlaten