E-Trailer, een Nederlandse App die u op de hoogte houdt van de camper status voor: waterpas, gas, batterij, bandenspanning, waterpeil

E-Trailer is een App ontwikkeld door de Nederlandse Technische Universiteit Delft. Begin 2015 zijn Rick Lenssen en Boy Trip begonnen met E-Trailer. Zij wilden de kennis van de winnende zonneauto van het Nuon Solar Team toepassen wat tot de oprichting van E-Trailer heeft geleid. Het systeem bevat een basispakket dat naar eigen interesses verder kan worden uitgebreid. Zo kunt u bijvoorbeeld op de hoogte gehouden worden van de actuele bandenspanning of kunt u gemakkelijk zien of camper wel waterpas staat. Sowieso heb je altijd het basispakket nodig van 199,85 € met de 3 modules E-connect, E-Level en E-Volt die hierbij zijn inbegrepen.

E-Trailer Basispakket

De E-Connect is het hart van het systeem en vormt via Bluetooth de verbinding tussen uw caravan/camper en uw smartphone. Met het basispakket kan je ook met de E-level module de camper waterpas zetten. Gedaan met heen-en-weer geloop om de camper waterpas te krijgen. Met de E-Volt module kan je de staat van je accu op de smartphone zien. Het systeem zal je waarschuwen als het batterijvermogen te laag wordt. Het systeem werkt draadloos en is geschikt voor elk type accu.

Andere modules?

Er zijn ook nog de E-Pressure die de bandenspanning in het oog houdt en u moet vrijwaren voor een te lage bandendruk en/of klapband. Met de E-gaslevel zit je nooit meer zonder gas. Je kan altijd zien hoeveel gas er nog in uw gasfles zit. Met E-Temperature meet je de temperatuur en interessant, ook de luchtvochtigheid in de camper. Je kan hiermee bijvoorbeeld de temperatuur van de koelkast instellen die je een alarm geeft als die niet goed genoeg meer koelt. Met de E-Switch kan je ramen en deuren beveiligen die u waarschuwt als er nog iets openstaat terwijl u aan het rijden bent. Hoeveel water zit er nog in de tank? Met de E-Waterlevel ziet u – zowel vooraf als tijdens het vullen – de actuele inhoud van de watertank. Een overstromende watertank is hiermee verleden tijd.

En het allerleukste? Alles is verkrijgbaar in de Nederlandse taal.

Het minder goede nieuws? De prijs van de diverse modules samen loopt al gauw op tot 619,60 € (12/2019):

Basispakket –  199,85 €
E-Waterlevel – 109,95 €
E-Pressure –     109,95 €
E-Gaslevel –        89,95 €
E-Switch –           59,95 €
E-Temperature 49,95 €

Bronnen

E-trailer.nl/ en Webshop E-Trailer

Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be

 

Geef jouw beoordeling
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Cancel

Voeg jouw beoordeling toe

Uw menig over E-Trailer
Gemiddelde waarde:  
 0 beoordelingen