Weinsberg CaraHome en CaraCore nu met 30% meer laadvermogen dankzij Superlight technologie

Weinsberg CaraHome en CaraCore nu met 30% meer laadvermogen dankzij Superlight technologie

Een 6-persoons alkoof of een volwaardige, volledig geïntegreerde onder de 3.5 ton en met royale laadvermogen reserves van 600 kg? Weinsberg Superlight maakt het mogelijk! Met deze techniek kan Weinsberg zijn voertuigen tot 155 kg lichter maken. Met tal van hightech-functies geven ze u bijna 30% meer laadvermogen in de Weinsberg CaraHome 650 DG en in de Weinsberg CaraCore 700 MEG. Dus ook in de 6-persoons alkoof of in het ruime, volledig geïntegreerde model blijf je gemakkelijk onder de magische grens van 3.5 ton – en kun je bijna zoveel meenemen als je wilt. Laten we eens nader bekijken hoe ze het hebben gedaan want er is natuurlijk niet slechts één wondermiddel.

Het is de sensatie voor de CaraHome 650 DG alkoof en het integraal model CaraCore 700 MEG: met deze twee grootste Weinsberg plattegronden bespaart u veel gewicht en kunt u tot 30% meer beladen zonder de magische grens van de 3500 kilogram totaalgewicht te overschrijden. Het geheim is de Weinsberg Superlight technologie. Weinsberg, uit de Knaus groep, is erin geslaagd om de voertuigen aanzienlijk lichter te maken zonder iets van de uitrusting op te offeren. Voor u betekent dit: een echte 6-persoons alkoof of een volwaardig, volledig geïntegreerd voertuig dat u kunt besturen met een “normaal” rijbewijs categorie B. En natuurlijk ook minder laadstress, geen stress voor een controle en dus ook meer vakantieplezier.

Meer efficiëntie

Maar een lichter voertuig heeft ook andere voordelen: u verbruikt minder brandstof op de weg en rijdt tegelijkertijd wendbaarder. Zoals bekend is elke kilo op de weegschaal merkbaar, vooral bij langere excursies en tochten in de bergen. Zo groot en genereus als de CaraHome en de CaraCore zijn: met het Superlight pakket wint u aan dynamiek en efficiëntie – en ontziet u uw portemonnee en het milieu op lange termijn. Win-win zou je kunnen zeggen.

Hogere laadvermogenreserves

De berekening is heel eenvoudig: hoe lichter het voertuig, hoe meer u kunt laden tot het maximaal toegestane totaalgewicht. Bij de CaraHome 650 DG en de CaraCore 700 MEG is dit – letterlijk – erg belangrijk: de twee grote plattegronden kunnen tot ca. 155 kilo meer bagage en proviand aan boord meenemen.  Dit maakt een vakantie in een motorhome veel gemakkelijker, vooral voor grotere gezinnen. De ervaring leert dat er veel kleding en uitrusting meegenomen moet worden. Luiers, kinderwagens, speelgoed: allemaal dingen die nogal wat wegen en een motorhome gemakkelijk over de magische grens van 3500 kg kunnen duwen. In de CaraHome 650 DG en in de CaraCore 700 MEG is nu genoeg ruimte voor dit en nog veel meer!

Foto boven: beter geïsoleerde en stabielere bodemplaat met 52 mm en XPS-schuimtechnologie.

Maximale voertuiggrootte

De echte sensatie van Superlight ligt echter in de verhouding tussen de maximale voertuiggrootte en het toegestane totaalgewicht. Een gezinsalkoof voor 6 personen – zoals bijvoorbeeld de CaraHome 650 DG – doorbreekt al snel de magische grens van 3.5 ton voor auto’s bij volle belading. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een grote volledig geïntegreerde auto als de CaraCore 700 MEG. Ook hier geldt dat bij een conventionele opbouw een rijbewijs B meestal niet meer volstaat.

Superlight stelt Weinsberg nu in staat om juist deze voertuigen lichter te bouwen – en zo de dringend noodzakelijke gewichtsreserves te realiseren om het totale gewicht te behouden. Zo kunt u de voertuigen rijklaar en met het volledige aantal personen laden en toch onder de grens van 3.5 ton blijven. Een extra rijbewijs? Is niet nodig! Ingewikkelde en dure speciale regels voor tol in het buitenland? Geen! En u kunt sneller rijden dankzij de classificatie van uw Superlight WEINSBERG als kampeerauto!

Foto boven: Meubelconstructie met fronten van zeer sterke lisocore®-lichtgewichtpanelen.

Zoals u ziet, profiteert u op meerdere niveaus van de Superlight technologie. De CaraHome 650 DG is Weinsberg ‘s grootste camper met alkoofbed. Het is niet alleen een bijzonder populaire plattegrond voor gezinnen, maar ook als huurcamper is het een veelgevraagde camper. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om het gewicht van de CaraHome 650 DG aanzienlijk en merkbaar te verminderen. Ze wilden de grootformaat alleskunner immers lichter maken – maar niet ten koste van comfort en uitrusting.

Foto boven: Extreem lichte bladveren van hightech kunststof.

Ontdek en lees meer over de ingenieuze techniek voor onze twee grootste plattegronden in de (Duitstalige) CaraBlog – https://carablog.weinsberg.com/weinsberg-superlight-einpacken-so-viel-du-willst/

 

Weinsberg X-Cursion Van 500 MQ Edition Pepper - 2023 - Van (buscamper) - Volkswagen 150 pk - dwarsbed - L m | | (CAMPER DATA 2023

Weinsberg VANS en motorhomes

4.75
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 4.5

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Prijs/kwaliteit
 • Goede beladingscijfers
 • 100% houtvrij
 • 10 j. garantie

Minder

 • Beetje low-cost model van Knaus
 • Soms goedkope materialen

Revolution Cube Technology, 100 % houtvrij. XPS, GFK, PU (PUR).

  • Sandwichstructuur
  • GFK dak
  • wanden 31 mm, vloerdikte 40 mm
16
Merk Weinsberg - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Weinsberg onderwerpen - artikelen

 

Bronnen Weinsberg Nieuwsbrief, december 2022 – Ontdek alles over de ingenieuze techniek voor onze twee grootste plattegronden in de CaraBlog!

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten