Is de Flat Jack een goed alternatief om de camper waterpas te zetten of blijf je beter trouw aan de oprijblokken?

Is de Flat Jack een goed alternatief om de camper waterpas te zetten of blijf je beter trouw aan de oprijblokken?

Loading

Ik heb de Flat Jack ontmoet op de Motorhomebeurs van Antwerpen maart 2023 en kon ook enkele kritische vragen stellen. Ken je het product niet lees dan het eerder artikel hieronder.

De nieuwe RING pomp is super interessant. Je kan ze niet alleen opladen via 220 en 12 volt maar ze kan op  12 volt tevens 6.8 bar druk leveren, uniek in zijn soort. Dankzij het extra ventiel aan deze Ring pomp is het ook stukken makkelijker (poepsimpel eigenlijk) en comfortabelere geworden om druk af te laten om tot de juiste hoogte te komen.

Her en der wordt wel eens beweerd dat de Flat Jack bij hoge temperaturen (liggend in de zon) ontploft?

  • dit is juist en onjuist, het product moet correct gebruikt worden, en dan zijn er geen problemen. De Flat Jack is bestendig tot 50° C als buitentemperatuur
  • op de Flat Jack staat duidelijk een pijltje dat aangeeft dit je wiel in het midden van de Flat Jack moet staan, denk je hierover even na dan is het ook logisch -> staat je wiel niet in het midden dan verhoogd de druk enorm op het andere on-evenwichtige gedeelte.
  • doet je dit niet zo, dan ontstaan er een ongelofelijk hoge druk op het niet evenwichtige gedeelte = dit kan dan inderdaad tot het stuk maken van de Flat Jack leiden (openploffen, scheuren, ontploffen)

Besluit anno 20223

  • er is geen fysiek winkel maar je kan on-line ook in BE bestellen
  • via een beursbezoek kun je het product aankopen met een mooie korting (03.2023 voor 300 €)
  • het product is betrouwbaar mits een juist gebruik
  • het is beperkt tot 7.5 ton, heb je een zwaardere camper zie een Duits alternatief product
  • het systeem neemt nauwelijks plaats in en is gewichtsbesparend

Flat Jack, zegt U? De Flat Jack is een Engelse term voor een bandenkussen. Het bestaat al enkele jaren maar vind nu meer en meer zijn weg onder de camperaars. Het systeem is zo simpel als het vernuftig is. Met een pomp breng je lucht in het kussen waarmee je de camper dan pas kan zetten. 

Het systeem heeft behalve zijn prijs, niet anders dan voordelen. Geen gevaar en geen gekke toeren om toch maar op die oprijblokken te rijden, waarbij vrouwlief het best kan assisteren want zelf zie je de blokken niet voor je liggen. 

Met de Flat Jack heeft u die woordenwisselingen niet meer nodig. De Flat Jack Camper Plus geeft je ook een gewichtsbesparing ten opzichte van andere levelaars zoals de oprijblokken. Opgelet, er bestaat ook een Flat Jack model voor gewone auto’s.

Flat Jack is ontwikkeld door een Duits bedrijf en is vervaardigd uit een hoogwaardig PU/PUR nylon. Met de Flat Jack Camper Plus kan je tot 12 cm hoogteverschil overwinnen. Dat is meer dan de meeste oprijblokken die een hoogteverschil tot 10 cm op kunnen lossen. Daar heb je dan al grote oprijblokken voor nodig die ook nog eens de nodige plaats en ruimte innemen. Een Flat Jack zonder lucht, neemt nagenoeg geen plaats in.

Meestal gebruiken we twee oprijblokken om de camper waterpas te zetten. We kopen dus ook twee van deze Flat Jack Camper plus zakken.

Kan ik de Flat Jack Camper kussens voor elk type camper gebruiken?

Nee, je bent beperkt tot een camper met een MTM tot maximaal 7.500 kg, maar dat is toch het overgrote deel van de campers.

Met welke pomp kan ik de Flat Jack Camper oppompen?

In principe kan dit met eender welke type pomp die genoeg druk kan steken: van fietspomp of voetpomp tot (mini)compressor. Let op dat je camper geblokkeerd staat en niet meer kan bewegen bij het oppompen! Wil je absoluut gemakkelijk werken dan kan je kiezen voor een draadloze minicompressor met lithium batterijen die al te koop zijn vanaf 100 €.

De Flat Jack is geschikt voor banden met een bandbreedte tot 255 à 275 millimeter. De normale werkdruk voor de Flat Jack Camper Plus is max tot 6.3 bar. Wanneer leeggelopen heeft het een afmeting van 66 x 43 x 0.5 centimeter en is eenvoudig twee keer dubbel te vouwen bij het opbergen. max

Kan ik de Flat Jack op elke ondergrond gebruiken?

Ja, maar let op voor scherpe, puntige voorwerpen. U kunt de Flat Jack op gras, asfalt, gravel, kiezels en straatklinkers gebruiken. Het is wel een goed idee om een beschermingsmatje te plaatsen onder de Flat Jack om eventuele beschadigingen te voorkomen.

U legt de lege (platte) Flat Jack onder de camperwielen afhankelijk van hoe schuin je staat. Het systeem heeft 2 ventielen. Uiteraard moeten de laagste punten het eerst worden opgepompt bij het eerste ventiel. Na het oppompen zult u zelden meteen de juiste hoogte hebben gevonden.

Hierop heeft de Flat-jack een oplossing, namelijk een tweede ventiel. Terwijl de pomp nog is aangesloten op het eerste ventiel kunt u via tweede ventiel er net zo veel lucht uit laten gaan tot de camper of caravan waterpas staat.

Werkwijze

Waar kan ik de Flat Jack kopen?

De Flat Jack is bij elke kampeerzaak in België en Nederland wel te vinden (ook on-line) en kost zo’n 119 €/stuk – er is een garantie van 2 jaar voorzien.

Toebehoren, merken leveranciers, winkels en installateurs van

levelsystemen (ook air systemen)

Loading...

Verkooppunten, winkels, shop, leveranciers:

Juga Camperservice – On-line kampeerwinkel – Tessenderlo (BE)
Obelink.be kampeerartikelen | kampeerwinkel (BE)(NL)
Van Quip.be logo
Van Quip – Gullegem (BE)
Vanomobil logo
Vanomobil (shop) – Deerlijk – Tremelo – Hoogstraten (BE)

PLAATSEN EN INSTALLEREN

Loading...
ABC Mobile – Bocholt (BE)
Trapmann Air Suspension – Kontich – BE
V.E.E. Alde Service Center – Werchter (BE)
Van Quip.be logo
Van Quip – Gullegem (BE)
Vanomobil logo
Vanomobil (shop) – Deerlijk – Tremelo – Hoogstraten (BE)

Bronnen Flat-jack.nl is de enige en officiële importeur voor de flat-jack bandenkussens voor de landen Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

© Publicatie Camperland.be 2021-2023, alle rechten voorbehouden.

© Publicatie Camperlande.be 2023, alle rechten voorbehouden.