Tom Tom zet campervriendelijke navigatie opnieuw in de markt met zijn 7 inch GO CAMPER MAX met spraakbesturing en info over bruggen en tunnels

Tom Tom zet campervriendelijke navigatie opnieuw in de markt met zijn 7 inch GO CAMPER MAX met spraakbesturing en info over bruggen en tunnels

Het Nederlandse ontwikkelingsbedrijf van navigatie software Tom Tom, komt na een moeilijke periode met een interessant nieuw product voor de camperaar en dit tegen een zeer marktvriendelijke prijs die onder de 400 € blijft (03.2024). De GO Camper Max is met 7 inch groter dan de bestaande Go Camper Tour die draait op 6 inch en ook zoveel meer mogelijkheden biedt. Bij deze nieuwe Max kunt u dan ook nog eens kiezen voor een extra Premium Pack dan de Go Camper Max met een uitbreiding van zelfklevende schijven, een leren beschermtas maar vooral een dubbele oplader, terwijl de gewone Max het moet doen met een enkele oplader. De Live informatie over brandstofprijzen zijn voor de Max beperkt tot één jaar, kiest u voor de Max PP (Premium Pack) dan wordt u voor een periode van 2 jaar op de hoogte gehouden. Er zijn ook overeenkomsten tussen de gewone Go Camper Max en de Max PP zoals een klik en drive houder en een USB-C-kabel. Nieuw bij de Go Camper Max is de stembesturing waardoor u het stuur niet meer moet los laten om de software uw bestemming te laten veranderen.

Verder is er speciaal voor de camperaar een specifieke routeberekening en zitten er POI ‘s voor mobilhomes, caravans en auto’s in verwerkt. Dankzij deze routeberekening op basis van de grootte en het gewicht van het campervoertuig maakt u zich nooit meer zorgen over lage bruggen, smalle wegen of tunnels. Krijg op elke route toegang tot “Nuttige Plaatsen” van ACSI, ADAC, ANWB en meer, met welk voertuig u ook rijdt. En het mooie is dat je meer dan 1 voertuig in je Tom Tom kunt toevoegen met elk zijn eigen specifieke afmetingen. Zo kun je het toestel ook gebruiken in je privé of elektrische wagen.

Waar vele camperaars over wakker liggen is de wirwar aan milieuzones en het risico om boetes te moeten betalen. Daar moet je deze Go Camper Max niet specifiek voor aankopen. Het systeem is nog zeer beperkt. Je kunt bij je camperprofiel niet aangeven welke je emissienorm, type brandstof of bouwjaar is. Ook kun je niet inputten of je reeds milieustickers hebt voor bepaalde landen. De Go Camper Max houdt dus geen rekening met al de toch wel belangrijke parameters. Het toestel waarschuwt alleen dat je een milieu zone nadert Je moet dan zelf beslissen of je daar doorheen wilt of er omheen en toch weer op zoek gaan naar andere bronnen om je rit voor te bereiden als je milieuzones moet vermijden.

Maar ook hebben ze speciale mooie toeristische routes voor de camperaars in hun systeem gestopt: “wegen met adembenemende uitzichten. Dankzij routeberekening speciaal voor mobilhomes laat u nauwe straatjes links liggen en rijdt u met gemoedsrust. Ontdek gemakkelijk pittoreske campings op uw route. Dankzij Nuttige Plaatsen specifiek voor u krijgt u dat alles en nog meer te zien op een groot scherm van 7 inch voor veiliger rijden.

De Go Camper Max wordt geleverd met miljoenen POI’s (Points of Interest), hoewel ze niet allemaal alleen of uitsluitend speciaal voor campers zijn bedoeld. Er zijn echter een groot aantal POI’s die zeer nuttig zullen zijn voor reizen met campers of caravans. Je kunt zelf POI’s toevoegen die jij wel had willen bewaren dankzij de TomTom MyDrive Cloud. Bij de zoekfunctie zie je de Nederlandse invloeden: voor een camping of staanplaats zoek je in data van ACSI, ADAC Camping en ANWB. Zoals bij alle navigatiesystemen voor campers en caravans, worden de routes door de Go Camper Max gepland op basis van de grootte en het gewicht van het voertuig hetgeen je in een zogenaamd profiel kunt bewaren. Ook kun je meerdere profielen aanmaken, iets wat andere merken vaak niet hebben voorzien.

De eigenschappen van de Tom Tom Go Camper MAX in een notendop

  • Speciale camperroutes
  • Vooraf geïnstalleerde POI’s voor campers (dus geen camperplaatsen)
  • Zeer gedetailleerde kaarten met info over gewichtslimieten, smalle wegen en beperkingen in de hoogte
  • TomTom Traffic verkeersinformatie
  • Helder 7-inch HD-scherm – 1280 x 800 pixels in High Definition
  • Kunnen instellen van meerdere voertuigprofielen
  • Waarschuwing voor flitsers
  • Schilderachtige en toeristische routes om te volgen
  • Verbeterde visuele aanwijzingen
  • Meest actuele TomTom kaarten
  • Waarschuwing voor milieuzones
  • De bevestiging is vernieuwd en verzwaard en is nu ook vast te zetten
  • Advanced Lane Guidance functie
  • Levenslange wereldkaart updates via WIFI, dus zonder PC of kabels
  • Zoekfunctie voor camping of staanplaats van ACSI, ADAC Camping en ANWB
  • Het toestel kan maar gebruik maken van één kaart tegelijkertijd, bijvoorbeeld Europa

TomTom Traffic verkeersinfo systeem

De Go Camper Max heeft de ingebouwde Tom Tom Traffic. Verkeersinfo is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van files, wegversperringen en ongevallen. Maar met TomTom Traffic krijgt u meer. Het systeem biedt snellere, alternatieve routes wanneer het verderop druk verkeer detecteert. Zo verkort u uw rijtijd en vermindert u uw brandstofverbruik, wat op zijn beurt uw milieu-impact verlaagt. Je moet wel je smartphone met internet kunnen verbinden om verkeersinformatie te kunnen ontvangen.

Met een gewicht van 400 gram is het een licht toestel maar de batterijlevensduur van dit soort van toestellen is altijd beperkt: met twee uur kun je wat. TomTom geeft je 2 jaar garantie op het toestel. Je downloadt kaarten van Europese landen en updates helemaal draadloos door de ingebouwde wifi. Als we CoolBlue kunnen geloven zijn echter niet alle gebruikers even enthousiast. Software is maar zo sterk als de informatie die men erin kan stoppen en vaak zien we daarom dezelfde problemen als met toestellen bij de concurrentie zoals een foutieve maximum snelheid tonen voor +3.5 ton camper omdat een gemeente nog maar eens de snelheid heeft aangepast maar deze info nog niet is verwerkt of zelfs doorgegeven. Ook de snel veranderende markt van dalende en stijgende brandstofprijzen, maakt het lastig om altijd de juiste gegevens te tonen ad hoc. Met die foutenmarges hou je dus best rekening.

Nieuwe handige Advanced Lane Guidance functie

Dankzij de Advanced Lane Guidance functie kan het apparaat een display creëren waarmee u eenvoudig op de juiste rijstrook kunt blijven bij ingewikkelde kruispunten en afritten. Het splitst het scherm en voegt synthetische beelden toe met animaties zoals pijlen die in de goede richting wijzen en geeft u gesproken aanwijzingen.

TomTom MyDrive Cloud

TomTom MyDrive is een online applicatie waarmee u nieuwe reisroutes op uw computer kunt maken en plannen en deze naar het apparaat kunt verzenden. Met de applicatie kunnen gebruikers POI’s uploaden en downloaden en locaties en favorieten delen met de online community. De MyDrive-applicatie is ook ideaal voor het opslaan van alle navigatiegeschiedenis

Loading