GasStop: een extra veiligheid bij het gebruik van gasflessen in de camper

GasStop: een extra veiligheid bij het gebruik van gasflessen in de camper

Loading

GasStop wil gevaarlijke situaties vermijden bij het gebruik van gasflessen. GasStop vergroot de veiligheid bij gebruik of vervoer van gasflessen op de camping of in de camper. Het (nieuwe) product is op diverse sites te koop tussen 76.09 en 89.95 € (08.2022). Jaarlijks gebeuren nog altijd veel ongelukken door onopgemerkte gaslekken bij gebruik van gasflessen. GasStop ontwikkelde een hulpmiddel om een veilig gassysteem te creëren.

Menig camperaar maakt gebruikt van gasflessen om te koken, te verwarmen of voor een BBQ buiten. Met de GasStop verhoog je de veiligheid van je gassysteem. Eenmaal geïnstalleerd ben je verzekerd van een veilig gassysteem. Zo voorkom je eventuele koolstofmonoxide-vergiftiging en mogelijke explosies ten gevolge van een onopgemerkt gaslek. Binnen enkele minuten installeer en test je de GasStop op jouw gassysteem!

Technisch

    • Indien er een gaslek ontstaat sluit de GasStop direct en volledig de gastoevoer af. Zo ben je verzekerd van een veilig gebruik van gas en geniet je van een onbezorgde vakantie zonder ontploffingsgevaar.
    • GasStop biedt bescherming tegen grote lekken, bij een slanglengte tot 5 meter (8 mm doorsnede) en een gasflesdruk van 6 tot 8 bar.

Behalve als noodafsluiter kan de GasStop ook gebruikt worden om kleine gaslekken in de gasinstallatie te detecteren. De voorziene indicator toont aan wanneer de gasfles (bijna) leeg is.

Zie ook: https://www.kampeermagazine.nl/nieuw-gasstop-gasfleszekering-100-noodstop/

Bronnen foto’s en teksten van Gasstop EU website  – je kan er ook een brochure downloaden  https://gasstop.eu/

© Bewerking en samenstelling Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.