Nog meer minder gewicht in de camper met de gasbarbecue Cadac Safari Chef 30 Compact grill

Nog meer minder gewicht in de camper met de gasbarbecue Cadac Safari Chef 30 Compact grill

De Cadac Safari Chef 30 Compact grill heeft nu een nog meer ultra compacte gasbarbecue in zijn aanbod. Doel? Naast gebruiksgemak en veelzijdigheid natuurlijk gewicht besparen, oh zo belangrijk voor elke camperaar. Deze compacte barbecue weegt slechts 3.8 kg. De nieuwe Safari Chef 30 Compact grill werkt met het gekende 227 gram bajonetpatroon van Cadac (lijkt op een soort van spuitbus) en de Cadac is dan direct klaar voor gebruik op de camperplaats of camping.

Ondanks zijn kleine formaat is de Safari Chef 30 Compact enorm veelzijdig. Hij heeft niet alleen verschillende kookoppervlakken, maar ook een bovenstaander, een grillplaat , een grillrooster en een multifunctionele deksel die ook kan worden gebruikt als een kookpot.

.

Een pan met soep of pasta kook je gemakkelijk op de pannendrager. De vet opvangbak vangt kookresten op als de grill in gebruik is, maar dient ook als windscherm. Een duurzame draag- en opbergtas wordt meegeleverd. De brander en grillplaten zijn allemaal precies gelijk aan de gewone Safari Chef die ik reeds eerder bij Camperland onder de loep nam.

Zowel het BBQ rooster als de bakplaat zijn voorzien van GreenGrill coating en zijn perfect voor het bakken en grillen van vlees, vis en groentes. De lekbak vangt eventuele kookresten op als je het BBQ rooster gebruikt, maar doet ook dienst als windscherm zodat de brander niet uitwaait.

Daarnaast is er ook nog een LITE uitvoering zonder grillplaat (ook wel plancha plaat genoemd). De gasspuitbus is natuurlijk wel heel erg compact maar heeft ook een beperkte gebruikstijd die zal variëren tussen 2 tot 4.5 uur, afhankelijk van hoe hard je de brander z’n werk moet laten doen. 

De 1.800 Watt brander verbruikt zo’n 132 gram butaan of propaan gas per uur. Het is dus zeker geen slecht idee een kleine reservevoorraad mee te nemen, zeker als je op trektocht gaat in het buitenland.

Prijzen 119 tot 149 € afhankelijk van de onderdelen.

    • hoogte 23 cm
    • lengte 35 cm
    • breedte 30 cm

Bronnen voor teksten en fotomateriaal zie https://www.cadacinternational.com/nl/safari-chef-30-compact/, https://www.kampeermeneer.nl/safari-chef-30-compact/ en https://www.obelink.be/cadac-safari-chef-30-compact-gasbarbecue.html

© Publicatie copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten