E & P Hydraulics levelsystemen (hydraulisch) voor campers en motorhomes (HY4)

E&P Hydraulics is een Frans bedrijf met een afdeling in Nederland en een wereldwijd netwerk van dealers. E & P heeft een jarenlange ervaring op het vlak van hydraulische levelsystemen voor campers.

Dit stabilisatiesysteem voor camperauto’s is vrij eenvoudig en automatisch met afstandsbediening te gebruiken maar je kunt de instellingen ook handmatig aanpassen. Het totale gewicht van dit systeem bedraagt 52 kilogram. In tegenstelling tot het AL-KO systeem kan E&P  gebruikt worden voor campers tot 30 ton! Met een druk op de knop staat de camper binnen de minuut waterpas.

Met de bandjes op de grond

Ook al gebruikt u het levelsysteem met zijn 4 hydraulische steunpoten, de camperauto zal altijd met zijn 4 banden op de grond blijven staan. Dit doet men voor een betere stabiliteit en om het effect van de handrem te kunnen behouden. Met de steunpoten wordt het voertuig gebalanceerd en waterpas gezet.

Zodra de steunpoten zijn uitgestald is je camperauto beschermd tegen diefstal … niemand kan er nog mee wegrijden. Het systeem kan ook alleen werken als de parkeerrem is geactiveerd.

E & P Hydraulics levelsystemen voor campers en motorhomes
Foto1 https://www.linertek.com/verins-hydrauliques/camping-car/verins-hydrauliques-eetp--2.html

Pompen

De cilinderpompen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeren gaande van 2 tot 20 ton duwkracht waardoor dit systeem campers tot 30 ton kan waterpas zetten. Bij dit systeem is er één centrale pomp aangedreven door een 800 watt sterke motor. De 4 steunpoten zijn rechtstreeks aan het onderstel (chassis) gemonteerd en zijn van een steunplaat voorzien met een diameter van 22 cm. Ze variëren van 32, 35 tot 38 cm lengte.

Het bedieningspaneel kan ingebouwd worden in de camper of in een aparte koffer. Daarop kan u de toestand van je accu volgen en de hellingshoek zien. Het systeem werkt op de autoaccu op 12 of 24 volt. In geval u een lege accu zou hebben is er een back-up systeem voorzien die u toelaat de cilinders toch terug in te trekken.

Wil je vertrekken? Dan zijn de cilinders binnen de minuut terug ingetrokken.

Prijzen vanaf 5.200 euro

E & P Hydraulics levelsystemen voor campers en motorhomes
Foto2 https://www.linertek.com/verins-hydrauliques/camping-car/verins-hydrauliques-eetp--2.html

Een reactie achterlaten