AL-KO HY4 hydraulische steunen voor campers

AL-KO HY4 is een hydraulisch steunpoten systeem ontwikkeld om campervoertuigen waterpas te parkeren. Het HY4 systeem werkt volledig automatisch en met afstandsbediening. Geen schuine scheve staande camper maar koken op een waterpas gasvuur of horizontaal slapen in je camper kingsize bed. Campers van de premium klasse leveren vaak hun camper reeds standaard uitgerust met een hydraulisch levelsysteem.

AL-KO levelsysteem HY4

AL-KO HY4 hydraulische steunen voor campers
Foto www.alko-tech.com/nl/de-hydraulische-uitdraaisteunen-voor-campers

Het HY4 systeem kan achteraf gemonteerd worden op bestaande chassis waaronder het Fiat Ducato chassis en biedt voor de camperaar een aantal voordelen. De 4 draaisteunen werken onafhankelijk en autonoom van elkaar en worden op het chassis van de camper gemonteerd. Dit kan doordat elke steun over een eigen pomp beschikt. Bij het levellen of omhoog krikken wordt het gewicht mooi verdeeld over de vier steunpoten. Dit gebeurd nagenoeg geruisloos.  

Alles wordt dus onderaan de camper op het chassis gemonteerd waardoor je binnenin de camper niets van het systeem merkt behalve de bediening. Het pas stellen van de camper gebeurd zeer nauwkeurig tot op de millimeter met een led-afstandsbediening systeem dat op 12 volt werkt via de accu van de camper. Je camper waterpas zetten duurt niet langer dan een minuut

Het gehele systeem is beveiligd zodat je niet met uitgedraaide poten kunt vertrekken. Ook zal het systeem eerst berekenen of het wel mogelijk is de camper op de bewuste helling waterpas te kunnen zetten.

Naast het uitschuiven van de steunpoten kan je met het bedieningspaneel ook je camper laten nivelleren in een slaapstand positie, of kan je de camper even laten hellen om de watertanks volledig leeg te laten lopen.

Je kunt het systeem niet gebruiken als de vrije ruimte onder de camper minder dan 14 cm bedraagt. Elke pomp of steun bevat 0,7 liter olie. 

De maximale opkrikhoogte bedraagt 36 centimeter

HY4 is geschikt voor campers tot maximaal 6000 kilogram (6 Ton). Elke steun kan maximaal apart tot 2000 kg belast worden.

En bij een lekke band?

Heb je een lekke band?

Dan kun je het HY4 systeem gebruiken om je camper op te tillen en het wiel te vervangen of af te nemen.

AL-KO HY4 hydraulische steunen voor campers
Foto www.alko-tech.com/nl/de-hydraulische-uitdraaisteunen-voor-campers

Zijn er ook nadelen?

Jazeker, eerst en vooral de prijs voor het gehele systeem. Daarnaast natuurlijk het extra gewicht van 69-70 kilogram voor het gehele systeem.

Wat als ik een nieuwe camper koop?

Je kunt het HY4 systeem laten overbouwen op het chassis van je nieuwe camper!

Prijzen

Vanaf 4.830 euro (exclusief plaatsing), 5.500 € (inclusief plaatsing)
Naast AL-KO HY4 zijn er nog verschillende andere levelsystemen op de markt. Hiervoor verwijs ik naar andere artikelen op onze website.

Afstandsbediening AL-KO HY4 hydraulische steunen voor campers
Foto www.alko-tech.com/nl/de-hydraulische-uitdraaisteunen-voor-campers

AL-KO levelsysteem HY4 op Youtube

Een reactie achterlaten