(DU) Reisblog: 10-daagse moezeltrip van Wehlen, via Cochem tot Koblenz, naar Uzig en Neef

(DU) Reisblog: 10-daagse moezeltrip van Wehlen, via Cochem tot Koblenz, naar Uzig en Neef

Mobilehome trip in de Moezel:
van Wehlen (Bernkastel) via cochem tot Koblenz naar Urzig en Neef

Van 4.05 tot 14.05.2018

10 - daagse Moezeltrip
1

Op 4 mei zijn we vertrokken naar de Moezelvallei. Dit was eigenlijk niet zo gepland. We zouden naar de Lot in Frankrijk gaan maar daar waren de weersvoorspellingen oh zo slecht: elke dagen regen, onweer met bliksem.  Niet écht het soort vakantie waar je naar uit kijkt. Maar een camperaar heeft nu éénmaal de luxe zich op elke moment te kunnen aanpassen. Mijn tweede optie was om naar de Bodensee te gaan, dichtbij de Oostenrijkse grens. Maar ook daar, geen goed weer. In onze korte vakantieperiode van 4 tot en met 14 mei was het alleen goed weer in België, Nederland en Duitsland. Vandaar het besluit om naar de Moezelvallei te trekken.

De moezelvallei is een interessante bestemming voor mobilhome liefhebbers met een groot aanbod van leuke camperplaatsen dichtbij de moezel. Die begint van in Trier en loopt door tot in Koblenz, waar de moezel uitkomt in de Rijn. Hoe dichter je bij Koblenz komt (vooral vanaf Cochem tot Koblenz), hoe schraler het aanbod aan camperplaatsen wordt. Trier ligt natuurlijk dichter bij de Belgische en Nederlandse grens, op weekend-je afstand voor de camperaar die er eens op uit wil en wat rust zoekt. In deze 10-daagse trip ben ik het dan ook wat kilometers verder gaan zoeken, de voor mij ietsje te verre stadjes om in het weekend als bestemming te kiezen.

In de moezelvallei (Mosel) komt de mobilhome liefhebber meer dan ooit aan zijn trekken.

In de moezelvallei (Mosel) komt de mobilhome liefhebber meer dan ooit aan zijn trekken.

Ik wist wel dat het Duitse Moezelgebied, een populaire bestemming was voor camperaars maar het is nog beter: Moezelland is camperland. In elk bijna elk dorp kun je camperparkings vinden en dit aan zeer voordelige tarieven. En in deze periode mei, met een verlengd weekendje erbij, was het overal zoeken voor een plekje. Iedereen wilde natuurlijk mee profiteren van de zomerse zon, dito de plaatselijke handelaars met hun goed gevulde terrasjes. Naast de overvolle camperplaatsen waren ook de campings allemaal goed volzet.

De Moezelstreek is echt het mekka voor de camperaar, niet in het minst door de mooie inspanningen van de plaatselijke gemeentebesturen. Parkeerplaatsen zijn er zeer schappelijk geprijsd, ik betaalde van 9 tot maximum 13 euro/nacht. Op vrijdag 4 mei, zo rond 8u30 zijn we vertrokken, via Antwerpen, Hasselt, Verviers, Malmedy, Piesport naar Wehlen, deelgemeente van Bernkastel (Duitsland), een camperplaats voor een eerste overnachting

Fotogalerij 10 daagse Moezel reis trip

Maak een route van je thuis tot eerste camperplaats overnachting : Uferallee 20, 54470 Bernkastel-Kues, Germany

Camperplaatsen in de Moezel