(FR) De Tour de France (Ronde van Frankrijk) volgen met de camper

(FR) De Tour de France (Ronde van Frankrijk) volgen met de camper

De Tour de France is het onmisbare evenement voor alle fietsliefhebbers! Meer dan 12 miljoen toeschouwers maken elk jaar een afspraak. De campers zijn altijd aanwezig op het rendez-vous. Voor de 106e editie (2019) van de legendarische Tour de France wachten 3 weken racen, 3.460 km en 30 passen op fietsers over de hele wereld. De 21ste etappe van de Tour vertrekt op 6 juli 2019 vanuit Brussel ter ere Van Eddy Merckx en eindigt op 28 juli aan de Champs-Elysées in Parijs.

Vanuit Brussel, voor de tweede keer in zijn geschiedenis, zal de Tour de France 2019 ook Vlaanderen en Wallonië oversteken , voordat hij door 37 Franse departementen reist. Voor een volledig overzicht van de etappes en de kampeerplaatsen voor campers raden we de site aan van Caramaps.

In 1903, het jaar van zijn oprichting, werd de Tour de France slechts een marketingstrategie die de verkoop van het tijdschrift L’ Auto zou moest stimuleren. Daarna werd de Tour een groot succes en werd het in de loop der jaren een echte instelling met naam en faam in de wielerwereld..

De Tour de France is een jaarlijkse gebeurtenis die door de hele wereld wordt gevolgd door miljoenen supporters. Elk jaar in juli zetten legendarische renners hun naam op het wielerfgoed en creëren ze een stukje geschiedenis. 

Het volgen van de Tour de France in het veld is de droom van velen: van binnenuit te beleven, de vibraties van de menigte te voelen, opgewonden en ongeduldig op de bermen supporteren en renners aanmoedigen die de verschillende bergcategorieën beklimmen.

Tussen droom en werkelijkheid is er maar één stap … of liever een camper! Laad je camper in en vertrek op avontuur naar de Tour de France. Neem de mooiste wegen van de Franse regio’s en parkeer vlakbij de start of finishlijnen voor een verblijf dat u niet snel zult vergeten.

Bergetappes

In de Alpen of in de Pyreneeën mag u de legendarische etappes niet missen van Alpe d’Huez, Izoard-pas, Tourmalet of Mont Ventoux. De bergetappes in de Alpen en de Pyreneeën zijn het populairst. We raden je aan om een paar dagen voor de beklimming reeds op de plaatsen te kamperen. Voor bergetappes zijn de wegen vanaf de ochtend of avond voordien reeds gesloten. Op heel populaire plaatsen is het zelfs aangeraden een week vooraf je plekje in te nemen.

Bespaar tijd

Om te voorkomen dat u ter plaatse tijd verspilt, bereidt u uw reisschema goed voor en plant u van tevoren uw verblijf: selecteer uw parkeer- en overnachtigen, overweeg back-up oplossingen, enz. … Aarzel niet om op de website van de tour te gaan (www.letour.fr) om alle details van de verschillende etappes te kennen.

Plan om meerdere dagen op één plaats te blijven en slechts één uitstap te doen op 2 of 3 dagen. Je zal dus sowieso keuzes moeten maken.

Besteed aandacht aan het respect voor de omgeving en om uw afval te niet te dumpen als u weggaat. Wanneer je na de etappe je parkeerplaats verlaat, zul je zeker in een laag tempo rijden omdat je met zoveel campers tegelijkertijd wil vertrekken. Wees geduldig of wacht beter tot de volgende dag voordat je verder trekt.

De Tour de France op YouTube

Aanverwante onderwerpen over reis bestemmingen voor de camper

Bronnen www.caramaps.com/blog/wp-content/uploads/2019/06/IMG_5461-e1561629822169-1170×878.jpg, www.caramaps.com/blog/fr/tour-de-france-2019-en-camping-car/, www.franceabris.com/content/47-camping-car-et-tour-de-france-cycliste-une-passion-commune en blog.wikicampers.fr/tour-de-france-2019-en-camping-car/ © Publicatie copyright Camperland.be 2019, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten