(DU) De Rijnlandse Appelroute (Apfelroute): 124 km fietsplezier met nieuwe kaarten in Noordrijn-Westfalen

(DU) De Rijnlandse Appelroute (Apfelroute): 124 km fietsplezier met nieuwe kaarten in Noordrijn-Westfalen

Iedere camperaar heeft wellicht in het voorjaar de bloesemroutes gereden in de streek van Sint-Truiden. In de streek van de Rijn en Vooreifel kan je ook gelijkaardige prachtig fietstochten maken door de fruitboomgaarden. Het grootste groente- en fruitteeltgebied van Noordrijn-Westfalen ligt rond de voormalige federale hoofdstad Bonn, genesteld tussen de Rijn en de Eifel. Dit voorjaar zijn de kaarten herdrukt die verkrijgbaar zijn in een beperkte oplage van twintigduizend exemplaren.

De nieuwe editie van de fietskaart bevat de actuele routebegeleiding, alle 58 gecertificeerde appelroute partnerbedrijven en verdere informatie over de Rijnlandse Appelroute – www.apfelroute.nrw.

Op de site kan je de kaarten downloaden in pdf of in GPX (met tracks). Vanwege eenrichtingsverkeer zijn er voor deze lus twee GPX-tracks beschikbaar: je kan met de klok mee of tegen de klok in fietsen.

De regio Rhein-Voreifel en de Rheinische Apfelroute maken deel uit van het natuurpark Rijnland en ligt op zo’n 400 km vanuit België. De Rijnlandse Appelroute is 124 km lang met 688 hoogtemeters en begint in de buurt van Bonn in AlfterBornheimSwisttalRheinbachMeckenheimWachtberg – Alfter.

Elk deel van de route heeft zijn eigen bijzondere aantrekkingskracht en biedt u unieke inzichten in het grootste groente- en fruitteeltgebied van Noordrijn-Westfalen. Alfter als startpunt, ligt op zo’n 25 km van Keulen en op 10 km van Bonn.

De ondersteunden bedrijven zijn onder meer fruitboerderijen, restaurants, cafés, hotels, vakantieappartementen en fietsenwinkels in de regio. Voor gezinnen met kinderen is er een samenwerking met het Keulen Kangaroo Magazine,  een kindvriendelijk alternatief voor de appelroute-fietskaart.

Langs de route bieden zij u de mogelijkheid om regionaal geproduceerde producten met al uw zintuigen te ervaren. U kunt de weg van de producten van het veld naar het bord van dichtbij meemaken. Ontspan ‘s avonds na veel inspanning in de frisse lucht en de interessante indrukken van de dag.

Je kunt perfect naast elkaar fietsen

De themafietsroute voert over veelal autoluwe en goed verharde paden in de regio. Op het grootste deel van de route kun je zonder verkeersproblemen ontspannen en genieten van de natuur op brede boerenwegen. Meer dan 90% van de hoofdroute is verhard en biedt daardoor veel comfort bij alle weersomstandigheden. Helaas is het niet helemaal zonder hellingen maar er zijn er echter niet zo veel.

Als je bergop moet fietsen, word je bijna altijd beloond met mooie uitzichten. Of het nu in de Eifel, in het Ahrdal of tot aan de Dom van Keulen is – ze zijn allemaal spectaculair.

Camperplaatsen in de buurt

Hoe ver is dit rijden vanuit België? Vanuit Antwerpen 430 km, vanuit Brussel 422, en vanuit Hasselt 362 km. Vier van de deelnemende partnerbedrijven bieden nu ook een camperparkeerplaats aan. Dit betekent dat ze nu ook kampeerders kunnen verwelkomen in deze regio. Nieuwe bemiddelingssystemen zoals “Landvergnügen” of “Blijf beter” (Stay better) maken dit aanbod aantrekkelijk voor aanbieders en gasten.

  • op 25 km van Alfter in An der Schanz, 50735 Keulen
  • op 20 km van Swisttal in Dr. Greve-Strasse 16, 53902 Bad Münstereifel
  • in 53359 RheinbachMünstereifeler Strasse
  • Wijnland Meckenheim, An der Eselshaut 76, 67435 Neustadt an der Weinstrasse
  • In 67149 Meckenheim bij de sporthal in de Rödersheimer Strasse
  • Op 10 km van Alfter in 53175 Bonn, in de Ludwig-Erhard-Allee

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

 

De kaart bestellen

Duitsers kunnen gratis de actuele fietskaarten van de themaroute “De Rijnlandse Appelroute” bestellen op schaal: 1:50.000 met de gecertificeerde partnerbedrijven voor appelroutes, met informatie over het grootste groente- en fruitteeltgebied van Noordrijn-Westfalen en met de presentatie van onze mooie steden en gemeenschappen.

Belgen en Nederlanders nemen best contact op met de toeristische dienst:
Rhein-Voreifel Touristik eV – http://www.rhein-voreifel-touristik.de

Bronnen o.a. persberichten https://www.lifepr.de/pressemitteilung/suche/schlagwoerter/apfelroute, fotomateriaal https://apfelroute.nrw/erfahren/die-rheinische-apfelroute/

Kaart downloaden op https://apfelroute.nrw/

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Loading