(BE) De Panne gooit het over een andere boeg: 8 nieuwe camperplaatsen aan de Belgische Kust

(BE) De Panne gooit het over een andere boeg: 8 nieuwe camperplaatsen aan de Belgische Kust

Een frisse politieke wind aan onze Belgische Kust? Tegen de zomer van 2020 wil de Belgische kustgemeente De Panne 8 nieuwe kampeerplaatsen openen in de Dynastielaan waar de camperaar zal wellicht mogen overnachten gedurende de periode van één nacht. Die plannen bestaan reeds vanaf mei 2018. De provincie West-Vlaanderen subsidieert de inrichting voor de helft of 25.000 €, het andere deel wordt door de gemeente geïnvesteerd.

Dit frisse iniatief o.l.v. huidige burgemeester Bram Degrieck wordt door de camperaars met enthousiasme onthaalt. Bram Degrieck, die eerder als CD&V schepen van toerisme, al ervaring kon opdoen, steekt nu als onafhankelijke burgemeester (Plan-B) hier zeker zijn nek uit. Kwade tongen beweren dat Degrieck een stok in de toeristische sector aan de kust heeft gegooid. Bram is zeker niet onervaren, zijn vader Johan Degrieck was burgemeester van De Panne van 1988 tot 1994.

de Belgische kustgemeente De Panne gaat 8 nieuwe kampeerplaatsen openen in de Dynastielaan

Unizo, steunt alvast het iniatief. Zij en de middenstand van De Panne zien de camperaars graag komen waarvan ze weten dat ze een (bepaald) budget zullen spenderen wanneer ze ergens een plaats aandoen.

De burgemeester schrijft:

“In de Dynastielaan worden tegen de zomer 2020 de langverwachte parkeerplaatsen voor kampeerwagens aangelegd! De bouwvergunning werd ondertussen afgeleverd. Er wordt plaats ingericht voor 8 kampeerwagens. Het project wordt medegefinancierd door Westtoer, het Westvlaams autonooom provinciebedrijf voor Toerisme. Op vandaag staat De Panne bekend als “kampeerwagen-onvriendelijke” gemeente. Met dit initiatief counteren we dit. Het is een mooi publiek dat best wel wat economische meerwaarde kan geven. De volgende weken worden de modaliteiten voor de uitbating vastgelegd en wordt het politiereglement terzake aangepast.”

Acht plaatsen is natuurlijk niet veel, maar we zijn sowiezo als camperaars blij. Het is nog af te wachten hoe de verdere explotatie zal gebeuren. De Panne grenst aan de Franse grens. Deze plek zal zeker ook een deel Noord-Franse camperaars aantrekken. Zouden er 100 plaatsen zijn, ze zouden ook vol staan. Dit zal tevens ook de enige plaats zijn in De Panne waar de camperaar op het publieke domein zal mogen overnachten. Zijn de 8 plaatsen volzet dan kan hij/zij nog terecht op de campings in De Panne zoals Greenpark en Camping Plopsa. Alleszins leuk is de inplanting dicht bij de zee en het strand en de winkelbuurt rondom de Dynastielaan

Bedankingen aan de Burgemeeester Bram Degrieck kan je overmaken via de website van de gemeente of via de faceboek groep van de Vlaamse Mobilhomevrienden of zijn persoonlijke facebook account.

Zie ook:

https://www.camperland.be/steden/met-de-camper-naar-de-belgische-of-vlaamse-kust-van-knokke-tot-de-panne/

Bronnen

Zes nieuwe camper overnachtingsplaatsen in Beveren-Waas​

https://www.hln.be/in-de-buurt/de-panne/de-panne-bram-degrieck-het-plan-b-treedt-in-voetsporen-van-vader~a9f40441/

Publicatie © Copyright Camperland.be 2020 – alle rechten voorbehouden