Camperplaatsen – beoordeling

Hoe moet u de punten, sterren of waarde bij een camperplaats evalueren? Bij elke rubriek (zie hieronder) wordt een waarde toegekend in % (op honderd).
Alle waarden samen worden uitgedrukt in sterren van 0 tot 5, en is een gemiddelde van alle bovenstaande %-en.

Algemene beoordeling – De gehele algemene indruk over de camperplaats.

Service voorzieningen – Hoe meer servicevoorzieningen hoe meer punten. Standaard verwachten we een tappunt voor vers (drink)water, loosplaats voor grijs water en chemisch toilet. Een tappunt voor elektriciteit. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten. Broodjesservice. Betaalterminal. Daarna individuele loosputje, tappunt en/of spoelbak per standplaats. Een eigen TV contactpunt, privé douche en toilet, …..

Algemene netheid, orde – wordt de algehele plaats goed onderhouden, is het er proper of ligt er overal zwerfzuil. Doen gemeenten genoeg moeite om de plek te ruimen en netjes te houden, te snoeien, … Zijn douches en toiletten netjes onderhouden?

Werking servicevoorzieningen – Er zijn wel servicevoorzieningen, maar werken ze ook?

Ligging – met een prachtig uitzicht op de zee, over de vallei, op de bergen? Of tussen 2 gebouwen bevangen, net naast een drukke verkeersweg of spoorlijn. Rustig en met en veilig gevoel, of een plek met veel rumoer, zelfs s’ nachts.

Afvalcontainers – Kan je ter plaatse op een degelijke manier je afval kwijt. Er is helemaal niets voorzien, of een ontoereikend afvalbakje. Of er zijn verschillende containers voorzien: apart voor papier, plastic, glas of restafval

Kampeermogelijkheden – kan je er je luifel uitdraaien, een stoel buitenzetten en genieten van de zon? Buiten tafelen of een BBQ uitstallen.

Lengte/breedte – heb je wat ruimte of sta je opeen met de buurman en raak je met moeite in- en uit de camper. Moet je met het achterdeel over de borduur staan of sta je met je neus eigenlijk te ver over de plaats?

Betaalterminal – kan je er makkelijk in-en uitchecken. Is de terminal eenvoudig in gebruik?

Veiligheidsgevoel – een relatief begrip: kun je je op deze plaats veilig voelen of niet?

Een reactie achterlaten