(FR) RVR, een nieuw (en eerste) netwerk van kwalitatieve ecologische camperplaatsen in Frankrijk

(FR) RVR, een nieuw (en eerste) netwerk van kwalitatieve ecologische camperplaatsen in Frankrijk

Loading

RVR is een nieuw netwerk van camperplaatsen die in juni 2023 werd gelanceerd. Ze staan voor een netwerk van kwalitatieve en ecologische gebieden, gratis of betalend, in Frankrijk en in het buitenland. Momenteel (juli 2023) zijn er nog maar 3 locaties, tegen het einde van 2023 zouden er dan 10 moeten worden. De plaatsen worden zorgvuldig door RVR uitgezocht en moeten aan enkele specifieke criteria voldoen: de nadruk ligt vooral op een ecologische benadering en de ontwikkeling van lokale handel. Gemeenten en handelaars worden aangespoord om zich met het netwerk aan te sluiten doordat er altijd onder andere een return van inkomsten is met het bezoek van de camperaars:

RVR begeleidt uw gemeente bij het realiseren van een ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk gebied. Samen ontwikkelen we de bedrijven in uw gemeente en de diensten die aan burgers en reizigers worden aangeboden. Uw buurt wordt een prettige plek om te wonen die uw gemeente laat stralen.”

Het RVT concept onder leiding van de oprichter Hervé Maurin, met hoofdzetel in Parijs (Levallois-Perret) bestaat uit 5 hoofddoelen:

  • Innovatieve gebieden met grote staanplaatsen
  • Een ecologische benadering en de ontwikkeling van lokale handel
  • Een bezienswaardigheid in de buurt van elk gebied (natuur, stad, monument, etc.)
  • Een schaduwrijk gebied en beperkte blootstelling aan lawaai
  • Aanwezige diensten: water, elektriciteit, legen van grijs en zwart water, selectieve sortering van afval, aanwezigheid van verdelers van lokale producten, wasserette, picknicktafels, enz.
  • Geen saaie grote verharde parkings van beton of asfalt maar wel ruime afgebakende plaatsen omgeven door natuur en stilte

Is dit het zoveelste privé camperpark initiatief? RVR lijkt inderdaad veel op Camping-Car Park maar RVR wil zich er toch van onderscheiden door een hogere kwaliteitsnorm te hanteren.

Al meer dan tien jaar actief in de sector, merkt Hervé dat veel terreinen geasfalteerd en niet erg prettig zijn. Hij werkt al meer dan een jaar aan een concept van ecologische en ecologisch verantwoorde gebieden om VAN- en campervakanties mooier en groener te maken.”

De 3 beschikbare gebieden Morbihan, Lot en de Ardèche zijn terug te vinden via de facebookpagina van RVR op https://www.facebook.com/RVR.world/ – u kan er ook één van de 30 gratis nachten winnen voor de periode van 15/09/23 tot 31/05/24. De 3 plaatsen Belsentes, Surzur en Saint-Médard, zijn ook terug te vinden op Park4Night waar u hun hoge score zal terugvinden. Volgens RVR zullen de plaatsen ook altijd op Caramaps en Campercontact worden opgenomen.

Voor meer info zie website RVR op https://rvr.world/

Toebehoren, merken leveranciers, winkels en installateurs van

camperboeken en/of APPS

Loading...

Verkooppunten, winkels, shop, leveranciers:

ACSI Publishing BV – Andelst (NL)
Alpha Motorhomes Temse
Alpha Motorhomes (shop) – Temse (BE)
De Campingwinkel Van Sande – Lille (BE)
Facile Media boeken en parking apps – internetwinkel (NL)
Kampeerwinkel De Wit – Schijndel (NL)
The Camping Store – Evergem (Gent) (BE)

Hebben specifieke merken van CAMPER BOEKEN OF APPS

Loading...
ACSI Publishing BV – Andelst (NL)
De Block Kampeerwinkel | werkplaats – Stekene (BE)
De Campingwinkel Van Sande – Lille (BE)
Kampeerwinkel De Wit – Schijndel (NL)

 

Bronnen tekst en fotomateriaal website RVR, bewerking en samenstelling 2023 Camperland.be, © alle rechten voorbehouden. Bron foto  L’aire de camping-car de Saint-Médard zie https://www.facebook.com/RVR.world/

 

Loading