Colim Caravan concept (Colors of Life in Motion), idee dat komt overgewaaid uit Amerika

Colim Caravan concept (Colors of Life in Motion), idee dat komt overgewaaid uit Amerika

Het concept van Colim Caravan, zoals deze is te zien op deze foto, is een idee van de Duitser designer Christian Susana uit Erlangen. Het idee is om een camper te bouwen die zich gedraagt als een caravan: de motorhome bestaat uit 2 delen: het campergedeelte en het autogedeelte. Je kunt dus de cockpit los koppelen van het woon- en slaapgedeelte. 

Zo kan je makkelijk je kampeergedeelte achterlaten om een stad of streek te verkennen of boodschappen te doen. Dit concept bestaat al veel langer in de VS. Je kunt je afvragen waarom we het hier in Europa nauwelijks zien, want het is lekker praktisch.

De Colim Caravan is geschikt voor twee tot maximaal 4 personen die er in kunnen eten en slapen. Hij rijdt met een topsnelheid van 90 km/uur niet als een sneltrein maar hij zou een stuk zuiniger zijn dan een traditionele motorhome, deels wellicht omdat je niet altijd met alle volume (en gewicht) op pad bent? Ook het interieur is vrij uniek: de indeling van keuken, badkamer, slaapkamer en zithoek zijn modulair aanpasbaar naar eigen wensen.

Bronnen foto – https://carwoman.nl/

    • https://www.facebook.com/pg/Information-223156414393740/photos/?tab=album&album_id=417157981660248
    • http://informations-it.blogspot.com/2012/06/colim-caravan.html

© Publicatie copyright Camperland.be 2019, alle rechten voorbehouden.

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Een reactie achterlaten