ADAC Camping applicatie, tegenhanger van het Nederlandse Campercontact bij een zoektocht naar camperplaatsen of campings?

Is ADAC met zijn kampeer en parkeer applicatie een tegenhanger van het Nederlandse Campercontact.NL bij een zoektocht naar camperplaatsen of campings? Maar wie of wat is ADAC dan? Het is de grootste autoclub van Duitsland met een hoofdkantoor in München. De ADAC werd in 1903 opgericht onder de naam Deutsche Motorradfahrer-Vereinigung. In 1911 veranderde ze hun naam in Allgemeine Deutsche Automobil-Club. Naast de genoemde applicatie bieden zij ook verzekeringen voor motorhomes. De ADAC had in 2006 meer dan 15 miljoen leden en tevens uitgever van wegenkaarten en bezit verschillende verkeersoefencentra. Hun ledentijdschrift ADAC Motorwelt is met 14 miljoen exemplaren het tijdschrift met de grootste oplage in Europa.

Daarnaast geven ze jaarlijks de gedrukte ADAC Stellplatzfürhrer Deutschland uit, vrij vertaal een staanplaats zoeker. Deze Duitstalige gids, inclusief de ADAC Campcard, geeft een overzicht van meer dan 6700 plaatsen in 36 verschillenden landen (versie 2020). De gids verschijnt in een oplage van 60.000 exemplaren en is ook in Nederland en België te verkrijgen. De versie 2020 kost zo’n 25 €. De editie bestaat uit 2 delen en heeft zo’n 1834 pagina’s in totaal.

Met de gratis ADAC Campcard inbegrepen krijgt u meer dan 3.500 aantrekkelijke kortingen, speciale prijzen voor het hoog- en laagseizoen, kortingen op huuraccommodaties en speciale aanbiedingen op in totaal ongeveer 500 camperplaatsen in heel Europa.
Voor meer info zie https://www.adac.de/produkte/buecher-magazine/stellplatzfuehrer/

Daarnaast hebben ze nog een campinggids (Duitstalig) met meer dan 5500 campings in Duitsland en Noord-en Zuid-Europa. Deze gids telt 980 bladzijden en kost 22,80 € (editie 2020). Voor meer info zie https://www.adac.de/produkte/buecher-magazine/campingfuehrer/

ADAC APP aangeboden door Camping GmbH

De applicatie van ADAC kun je een beetje zien als de combinatie van de bovenste twee gidsen, maar dan met een andere selectie. De APP (2020) telt 8800 campings en 8200 camperplaatsen waar je kan parkeren en worden er in detail besproken. De gebruikers kunnen net zoals bij Campercontact.nl ook een beoordeling toevoegen. In totaal kom je dan aan 17.000 plaatsen terwijl https://www.campercontact.com/ het dubbele kan aanbieden (+ 34.000 plaatsen)

Kostprijs (07/2020):

  • ADAC Camping – 8,99 €/jaar
  • Campercontact Light versie (deel van de database) – gratis
  • Campercontact – 5,99 €/jaar
  • Park4Night light versie – gratis
  • Park4Night – 9,99 €/jaar, 1,99 €/maand

Voor meer info en de downloadlinks voor de ADAC app zie – https://www.adac.de/produkte/apps/campingfuehrer/

Pincamp.de

Pincamp is een nog jonge on-line website versie van ADAC, je kan het vergelijken met de on-line versie van Campercontact maar vooral gericht op campings. Ook hier kan je zoeken op bestemming, plaats of het ADAC zoeknummer uit zijn gidsen. In het PiNCAMP magazine vind je de tips, trucs en informatie uit de kampeerwereld.

Voor meer info zie https://www.pincamp.de/