(BE) Dendermonde – Bruyneln, Parking de Bruynkaai a/d Schelde

(BE) Dendermonde – Bruyneln, Parking de Bruynkaai a/d Schelde

Parking ID: 260420241

Parkeerplaats te Bruyneln, Parking de Bruynkaai, ingang a/d Noordlaan

Provincie: Oost-Vlaanderen

Regio: Scheldevallei, Oost-Vlaanderen, Waasland, Denderstreek. De Denderstreek omvat de gemeenten en steden Aalst, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lebbeke, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem, Wichelen en Zottegem

Dagparking waar men (gedoogd) kan overnachten zonder kampeergedrag – regelmatig controle – beter niet gebruiken op maandag 8-13:00 uur (wekelijkse markt)

Afstanden naar Parkeerplaats te Bruyneln, Parking de Bruynkaai, ingang a/d Noordlaan

Vanuit Brussel 43 km

Vanuit Oostende 101 km

Vanuit Gent 34 km

Vanuit Antwerpen 36 km

Vanuit Hasselt 115 km

Latitude: 51.03351

Longitude: 4.10454

(BE) Dendermonde – Bruyneln, Parking de Bruynkaai a/d Schelde

Ligging: Parking de Bruynkaai, Bruyneln, 9200 Dendermonde

Parkeren openbaar (campinggedrag NIET toegestaan), Parkeren (gratis), Parkeren bij wandel- of fietsroute

Aantal plaatsen: 2

Beoordeling Camperland:0.5

Voorzieningen

Ligging:
rumoerig, slordig - niet proper - slecht onderhouden, regelmatige controle politie, dichtbij een restaurant, dichtbij drukke verkeersweg, dichtbij natuurwater, dichtbij faciliteit, dichtbij horecazaak, dichtbij fietsroute of fietsknooppunt, dichtbij wandelaars of wandelroute, dichtbij bushalte, dichtbij andere parking, dichtbij centrum, dichtbij toerisme kantoor of infopunt, op een parking waar ook andere voertuigen komen parkeren

Watervoorziening : geen

Stroom : geen stroomvoorziening

Chemisch toilet : geen voorzieningen

Snelweg: 10-15

Openingsperiode: 01/01 - 31/12 - jaarrond open - beter niet gebruiken op maandag 8-13:00 tijdens de wekelijkse markt

Type parking: Parkeren openbaar (campinggedrag NIET toegestaan), Parkeren (gratis), Parkeren bij wandel- of fietsroute

Verblijfsduur: max. 48 uur

Ondergrond: verhard met kiezel

Betalend:
nee, gratis parkeren

Tarief:
gratis (04/2024)

De tariefaanduiding is een richtprijs getal (onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen laag- en hoogseizoen.

Om te weten vooraf:

Dendermonde ligt aan de samenvloeiing van Dender en Schelde. Dendermonde was eeuwenlang een echte waterstad met havens, schippers, vissers en pijnders (laders en lossers van schepen). Symbolen van de Dendermondse folklore zijn het Ros Beiaard, de drie gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath, de knaptanden en het Schipken. Dendermonde is een stad die je niet camperonvriendelijk mag noemen alhoewel ze nergens échte voorzieningen hebben voor bezoekende camperaars (nergens water tappen, lozen of je camper in de stekker pluggen). Wel kun je op 3 plaatsen terecht om te overnachten (gedoogd) en dat is ook de enige meest logische keuze voor deze plaatsen.

Parking de Bruynkaai – (ingang via de Noordlaan) dichtbij het centrum en op wandelafstand kunt u overnachten aan de oevers van de Schelde, dichtbij de Dendermonde brug (zie foto) op Parking De Bruynkaai, die u kunt bereiken via de (drukke) Noordlaan. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek overdag aan de markt of het centrum van de stad met tal van horecazaken. Probeer hier niet op maandag voormiddag te parkeren want dan is het wekelijks markt en zal je geen plaats vinden. Blijft u op zondag overnachten probeer dan de parking te verlaten voor 7u30 zodat u niet ingesloten geraakt.

Oorsprong Parking de Bruynkaai

De omgeving van De Bruynkaai is grofweg een grote parking voor auto’s en vrachtwagens aan de Noordlaan naast de Schelde. In deze parkeerzone lag tot de jaren ’70 van vorige eeuw de samenvloeiing van de Oude Dender in de Schelde, waaraan de stad zijn naam ontleende. Na de aanleg van het Denderkanaal werd het water gedempt. Zo ontstond deze grote parkeervlakte.

Dichtsbijzijnde servicestations zijn Temse en Lebbeke

Detailkaart

Water (rivier, zee) in de buurt van (BE) Dendermonde – Bruyneln, Parking de Bruynkaai a/d Schelde

Schelde, Dender

Contactgegevens

toerisme@dendermonde.be
052 213956 (Toerisme Dendermonde)

Beschrijving omgeving - gemeente - bezienswaardigheden - natuur - te doen of te zien - cultuur - toerisme

Uitzicht op de Dendermondebrug van de N47 over de Schelde vanop het fietspad naast de parking de Bruynkaai, 9200 Dendermonde
Uitzicht op de Dendermondebrug van de N47 over de Schelde vanop het fietspad naast de parking de Bruynkaai, 9200 Dendermonde
  • de parking is eigenlijk een dagparking, zonder borden of apart aangeduide plaatsen voor campers
  • overnachten wordt gedoogd maar kampeergedrag is uitgesloten
  • er zijn geen afgelijnde plaatsen maar meestal plaatsen de campers zich in de richting naar het fietspad en de Schelde
  • de parking is een verharde soort kiezelparking met ongelijke putten, de steentjes blijven makkelijk aan de schoenen kleven
  • laat hier geen vuilnis achter …er is niets voorzien
Vanaf de parking De Bruynkaai waar u blijven overnachten (gedoogd) - kampeergedrag is echter uitgesloten - kunt u inpikken op verschillende fietsknooppunten in het Scheldeland richting Zele, Baasrode of Hamme Kastel en Moerzeke, of één van de 3 fietsroutes volgen: Schelderoute, Vlaanderenroute of Kunststedenroute
Vanaf de parking De Bruynkaai waar u blijven overnachten (gedoogd) – kampeergedrag is echter uitgesloten – kunt u inpikken op verschillende fietsknooppunten in het Scheldeland richting Zele, Baasrode of Hamme Kastel en Moerzeke, of één van de 3 fietsroutes volgen: Schelderoute, Vlaanderenroute of Kunststedenroute

Van hieruit kun je ook gaan fietsen, knooppunt 91, 88, en 89 passeert er bijvoorbeeld langs. Verder nog drie routes langs deze weg: de Kunststedenroute, de Vlaanderenroute en de spreekwoordelijke Schelderoute. Daarnaast is er een infobord voor het Wandelnetwerk Scheldevallei Oost met 200 km bewegwijzerd wandelplezier met wandelknooppunten tussen Schelde en Dender.

Vanaf de Dendermonde Brug aan fietsknoop 91 kunt u richting Zele fietsen en de Schelde volgen, maar ook knooppunt 58 volgen naar Baasrode of je volgt de Schelde richting Moerzeke en Kastel om dan in Hamme aan de Durme uit te komen.

Cultuur in Dendermonde

In de Onze-Lieve-Vrouw kerk zetelde een kapittel, waarvan verschillende kanunniken ook in de Kerk zijn bijgezet. Ook waren er verschillende feodale kloosters gevestigd, waaronder de Abdij van Zwijveke in Sint-Gillis, een klooster van Zwartzusters en een augustijnerconvent. In Dendermonde bloeide de devotie tot Sint-Hilduardus en Christiana, wiens relieken in 846 werden overgebracht, Christiana is sindsdien de patrones van Dendermonde.

Zie ook Toerisme in Dendermonde – https://www.toerismedendermonde.be/

Ros Beiaart

Elke 10 jaar wordt het Ros Beiaard door de stad gedragen. Het Ros Beiaard wordt voorafgegaan door een middeleeuwse ommegang met figuranten, acrobaten en praalwagens die de lokale versie van de historische sage van het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen vertelt. In 2005 werden het Ros Beiaard van Dendermonde en de drie gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath opgenomen in het Werelderfgoed van de UNESCO.

Geschiedenis van Dendermonde

Dendermonde is niet alleen een stad maar ook een arrondissement. Het de ontstond in 1800 als derde arrondissement in het Scheldedepartement. Het bestond oorspronkelijk uit de kantons Aalst, Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Wetteren en Zele. Het was één van de 6 arrondissementen van de provincie Oost-Vlaanderen. In 2014 is het gerechtelijk arrondissement Dendermonde opgegaan in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Er werden een skelet van een mammoet en ook een bot van een prehistorische neushoorn ontdekt.

Door de zeer gunstige ligging aan twee bevaarbare waterlopen (Dender en Schelde) ontstond in de Frankische periode een pre-stedelijke nederzetting op de plaats van de huidige Vlasmarkt. Later ontstond er ook bewoning op de linker Denderoever in de omgeving van een burcht. De strategische ligging aan het water bracht echter niet alleen voorspoed, maar zorgde er ook voor dat Dendermonde doorheen de geschiedenis vaak het strijdtoneel was in militaire conflicten. Een ander nadeel van de ligging aan Schelde en Dender, was de gevoeligheid voor overstromingen. Om aan dit euvel tegemoet te komen en om de doortocht van de scheepvaart te vergemakkelijken, werd in 1967 beslist om een deel van het Dendertracé recht te trekken, zodat de Dender niet langer in het stadscentrum zou uitmonden in de Schelde.

In 1978 werd in de Sint-Onolfspolder een nieuwe Dendermonding met stuw en tijsluis met hefdeuren gerealiseerd. De Dender is hier aangepast voor schepen tot 1.250 ton en de totale lengte van het sluizencomplex bedraagt ca. 500 meter. De oude Dendermonding in de binnenstad werd gedempt. De jaagpaden langs Dender en Schelde worden veelvuldig gebruikt door wandelaars en fietsers. Dankzij een gemakkelijke oeververbinding ter hoogte van de Tijsluis kunnen recreanten hier op een vlotte manier hun tocht langs het water voortzetten.

Voor meer Dendermondse geschiedenis zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Dendermonde

Wandelnetwerk Scheldevallei Oost

Verken de verborgen natuurparels, het cultureel erfgoed en de pittoreske dorpjes van Scheldeland al wandelend. Deze kaart verwent je met meer dan 200 kilometer aan wandelplezier in Scheldevallei Oost, een kleurrijk gebied dat bulkt van de fotogenieke plekjes, wonderlijke natuurgebieden, historische highlights en idyllische plekjes, die je eigenhandig aan elkaar kan knopen. Het natuurgebied Heistergem, Buggenhoutbos of het centrum van Dendermonde: alle knooppunten op de kaart zijn een voor een het ontdekken waard! Een kaart is te bestellen op https://www.routen.be/wandelnetwerk-scheldevallei-oost

Vanaf de Parking de Bruynkaai - 9200 Dendermonde kan u direct beginnen wandelen met knooppunt 14, onderdeel van het wandelnetwerk Scheldevallei Oost
Vanaf de Parking de Bruynkaai – 9200 Dendermonde kan u direct beginnen wandelen met knooppunt 14, onderdeel van het wandelnetwerk Scheldevallei Oost

Meer camperplaats foto's

Op de verharde kiezel, zandparking De Bruynkaai mag u blijven overnachten (gedoogd) - kampeergedrag is echter uitgesloten - in principe is het de bedoeling dat je met je neus richting Schelde staat, waar tussen nog het fietspad en fietsroutes lopen
Op de verharde kiezel, zandparking De Bruynkaai mag u blijven overnachten (gedoogd) - kampeergedrag is echter uitgesloten - in principe is het de bedoeling dat je met je neus richting Schelde staat, waar tussen nog het fietspad en fietsroutes lopen

Bron(nen) fotomateriaal of teksten: vnl. Wikipedia, Toerisme Dendermonde

Dichtbij de camperplaats:

Toerisme

Bushalte, Fietsroute (Fietsen)(Knooppunten), Markt, Natuurgebied, Oplaadpunt electrische fietsen, Park (openbaar), Plezierboten, Speeltuin - buiten, Stadspark, Toeristisch infokantoor, Treinstation, Wandelroute, Zwembad, Natuurreservaat, Treinhalte, Horeca i/d buurt, Bakker i/d buurt, Wandelen, Winkelen, Zwemmen, Vissen, Supermarkt i/d buurt, Stadswandeling, Fietsroute, Fietsen

Cultuur

Beschermd monument, Bijzonder gebouw, Middeleeuwse stadsdelen, Monument Militair, Office van Toerisme, Poorten (stadspoorten)

Winkels

Apotheek, Bakker, Bank, Krantenwinkel, Markt (wekelijks), Supermarkt, Tankstation, Winkelstraten, Markt

Gastronomie

Bistro, Cafe, Frituur, Grieks, Italiaans, Koffiehuis, Restaurant, Taverne, Broodjeszaak, Patisserie en gebak

Sport

Fietsen, Montainbiken, Vissen, Wandelen, Zwemmen

Beoordeling over a/d Noordlaan Dendermonde, ingang rechtover de Franz Courtensstraat (op de hoek)

Parking de Bruynkaai - Dendermonde

2.8
Algemene beoordeling 2.5
Service voorzieningen 0.0
Algemene netheid, orde 1.8
Ligging 4.3
Kampeermogelijkheden 0.0
Lengte/breedte plaatsen 4.5
Prijs, kostprijs 5.0
Veiligheidsgevoel 3.0
Horeca i/d buurt 4.0

Beter

  • Gratis parkeren
  • Dichtbij centrum, Markt en winkelstraat

Minder

  • Vermijd maandagvoormiddag (markt)

U was hier op bezoek? Jouw oordeel of mening?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Gemeenten in de omgeving van: a/d Noordlaan Dendermonde, ingang rechtover de Franz Courtensstraat (op de hoek)

Appels, Baasrode, Berlare, Denderbelle, Grembergen, Hamme, Kastel, Moerzeke, Lebbeke, Opwijk, Oudegem, Overmere, Uitbergen, Schellebelle, Sint-Amands, Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Wetteren, Zele

Fietsen of wandelen in de buurt van a/d Noordlaan Dendermonde, ingang rechtover de Franz Courtensstraat (op de hoek)

Loading...

Nog te zien, te doen in de buurt van a/d Noordlaan Dendermonde, ingang rechtover de Franz Courtensstraat (op de hoek)

a/d Noordlaan Dendermonde, ingang rechtover de Franz Courtensstraat (op de hoek) op YouTube

Aanmelden van camperplaats, camping, ...?

Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.

Opmerkingen over deze parking?