Vanuit Brussel 43 km
Vanuit Oostende 101 km
Vanuit Gent 34 km
Vanuit Antwerpen 36 km
Vanuit Hasselt 115 km
Ligging:
rumoerig, slordig - niet proper - slecht onderhouden, regelmatige controle politie, dichtbij een restaurant, dichtbij drukke verkeersweg, dichtbij natuurwater, dichtbij faciliteit, dichtbij horecazaak, dichtbij fietsroute of fietsknooppunt, dichtbij wandelaars of wandelroute, dichtbij bushalte, dichtbij andere parking, dichtbij centrum, dichtbij toerisme kantoor of infopunt, op een parking waar ook andere voertuigen komen parkeren
Watervoorziening : geen
Stroom : geen stroomvoorziening
Chemisch toilet : geen voorzieningen
Snelweg: 10-15
Openingsperiode: 01/01 - 31/12 - jaarrond open - beter niet gebruiken op maandag 8-13:00 tijdens de wekelijkse markt
Type parking: Parkeren openbaar (campinggedrag NIET toegestaan), Parkeren (gratis), Parkeren bij wandel- of fietsroute
Verblijfsduur: max. 48 uur
Ondergrond: verhard met kiezel
Betalend:
nee, gratis parkeren
Tarief:
gratis (04/2024)
De tariefaanduiding is een richtprijs getal (onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen laag- en hoogseizoen.
Van hieruit kun je ook gaan fietsen, knooppunt 91, 88, en 89 passeert er bijvoorbeeld langs. Verder nog drie routes langs deze weg: de Kunststedenroute, de Vlaanderenroute en de spreekwoordelijke Schelderoute. Daarnaast is er een infobord voor het Wandelnetwerk Scheldevallei Oost met 200 km bewegwijzerd wandelplezier met wandelknooppunten tussen Schelde en Dender.
Vanaf de Dendermonde Brug aan fietsknoop 91 kunt u richting Zele fietsen en de Schelde volgen, maar ook knooppunt 58 volgen naar Baasrode of je volgt de Schelde richting Moerzeke en Kastel om dan in Hamme aan de Durme uit te komen.
Cultuur in Dendermonde
In de Onze-Lieve-Vrouw kerk zetelde een kapittel, waarvan verschillende kanunniken ook in de Kerk zijn bijgezet. Ook waren er verschillende feodale kloosters gevestigd, waaronder de Abdij van Zwijveke in Sint-Gillis, een klooster van Zwartzusters en een augustijnerconvent. In Dendermonde bloeide de devotie tot Sint-Hilduardus en Christiana, wiens relieken in 846 werden overgebracht, Christiana is sindsdien de patrones van Dendermonde.
Zie ook Toerisme in Dendermonde – https://www.toerismedendermonde.be/
Ros Beiaart
Elke 10 jaar wordt het Ros Beiaard door de stad gedragen. Het Ros Beiaard wordt voorafgegaan door een middeleeuwse ommegang met figuranten, acrobaten en praalwagens die de lokale versie van de historische sage van het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen vertelt. In 2005 werden het Ros Beiaard van Dendermonde en de drie gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath opgenomen in het Werelderfgoed van de UNESCO.
Geschiedenis van Dendermonde
Dendermonde is niet alleen een stad maar ook een arrondissement. Het de ontstond in 1800 als derde arrondissement in het Scheldedepartement. Het bestond oorspronkelijk uit de kantons Aalst, Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Wetteren en Zele. Het was één van de 6 arrondissementen van de provincie Oost-Vlaanderen. In 2014 is het gerechtelijk arrondissement Dendermonde opgegaan in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.
Er werden een skelet van een mammoet en ook een bot van een prehistorische neushoorn ontdekt.
Door de zeer gunstige ligging aan twee bevaarbare waterlopen (Dender en Schelde) ontstond in de Frankische periode een pre-stedelijke nederzetting op de plaats van de huidige Vlasmarkt. Later ontstond er ook bewoning op de linker Denderoever in de omgeving van een burcht. De strategische ligging aan het water bracht echter niet alleen voorspoed, maar zorgde er ook voor dat Dendermonde doorheen de geschiedenis vaak het strijdtoneel was in militaire conflicten. Een ander nadeel van de ligging aan Schelde en Dender, was de gevoeligheid voor overstromingen. Om aan dit euvel tegemoet te komen en om de doortocht van de scheepvaart te vergemakkelijken, werd in 1967 beslist om een deel van het Dendertracé recht te trekken, zodat de Dender niet langer in het stadscentrum zou uitmonden in de Schelde.
In 1978 werd in de Sint-Onolfspolder een nieuwe Dendermonding met stuw en tijsluis met hefdeuren gerealiseerd. De Dender is hier aangepast voor schepen tot 1.250 ton en de totale lengte van het sluizencomplex bedraagt ca. 500 meter. De oude Dendermonding in de binnenstad werd gedempt. De jaagpaden langs Dender en Schelde worden veelvuldig gebruikt door wandelaars en fietsers. Dankzij een gemakkelijke oeververbinding ter hoogte van de Tijsluis kunnen recreanten hier op een vlotte manier hun tocht langs het water voortzetten.
Voor meer Dendermondse geschiedenis zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Dendermonde
Wandelnetwerk Scheldevallei Oost
Verken de verborgen natuurparels, het cultureel erfgoed en de pittoreske dorpjes van Scheldeland al wandelend. Deze kaart verwent je met meer dan 200 kilometer aan wandelplezier in Scheldevallei Oost, een kleurrijk gebied dat bulkt van de fotogenieke plekjes, wonderlijke natuurgebieden, historische highlights en idyllische plekjes, die je eigenhandig aan elkaar kan knopen. Het natuurgebied Heistergem, Buggenhoutbos of het centrum van Dendermonde: alle knooppunten op de kaart zijn een voor een het ontdekken waard! Een kaart is te bestellen op https://www.routen.be/wandelnetwerk-scheldevallei-oost
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Appels, Baasrode, Berlare, Denderbelle, Grembergen, Hamme, Kastel, Moerzeke, Lebbeke, Opwijk, Oudegem, Overmere, Uitbergen, Schellebelle, Sint-Amands, Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Wetteren, Zele
Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.
Aanmelden van:
Totaal aantal unieke Europese bezoekers bij Camperland op 11/11/24: 3.75 miljoen (Awstats).
Totaal aantal maal gelezen camper artikelen op 11/11/24: 20 miljoen (Pages)(Awstats).
Totaal aantal hits op 11/11/24: 460 miljoen (Awstats).
Camperland.be © eigendomsrechten 2018 - 2024 - alle rechten voorbehouden.