(BE) Camperplaats Den Boerenhof – Stekene, met Foodomaat – al het lekkers van de boer

(BE) Camperplaats Den Boerenhof – Stekene, met Foodomaat – al het lekkers van de boer

Parking ID: 01052024

Camperplaats Den Boerenhof met boerderij automaat

Provincie: Oost-Vlaanderen

Regio: De regio Stekene in het Waasland staat bekend om zijn typische landschappen, met uitgestrekte velden, bossen en kronkelende waterwegen. Het gebied biedt een oase van rust en natuurlijke schoonheid, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Vooral gekend in de buurt is het Stropersbos.

Bij aankomst je aanmelden aan de voordeur van nummer 65 (a/d linkerzijde)

Afstanden naar Camperplaats Den Boerenhof met boerderij automaat

Vanuit Brussel 70 km

Vanuit Oostende 104 km

Vanuit Gent 40 km

Vanuit Antwerpen 30 km

Vanuit Hasselt 110 km

Latitude: 51.21213

Longitude: 4.08676

(BE) Camperplaats Den Boerenhof – Stekene, met Foodomaat – al het lekkers van de boer

Ligging: Kemzekestraat 63, 9190 Stekene

Camperplaats bij hoeve, boerderij

Aantal plaatsen: 20

Overnachten:

Beoordeling Camperland:3

Voorzieningen

Ligging:
rustig, landelijk, zeer eenvoudig, dichtbij fietsroute of fietsknooppunt, ruime parkeerplaatsen (luifel, tafels, stoelen)

Watervoorziening : beschikbaar, maar geen drinkwater

Stroom : betalende stroomvoorziening

Chemisch toilet : gratis ledigen van de cassette

Snelweg: 15 km naar Expressweg (Antwerpen-Kust)

Openingsperiode: 01/01 - 31/12 - jaarrond geopend

Type parking: Camperplaats bij hoeve, boerderij

Verblijfsduur: max. 72 uur

Ondergrond: verhard met kiezel

Betalend:
ja, betalend

Tarief:
13€ per dag (04.2024)

De tariefaanduiding is een richtprijs getal (onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen laag- en hoogseizoen.

Om te weten vooraf:

Camperplaats bij de boer thuis, achteraan gelegen tussen de twee achterste stallen met basisvoorzieningen. De Camperplaats is gelegen op nr. 61-63 maar bij aankomst wordt er u gevraagd zich aan te melden op nr. 65 (voordeur a/d linkerkant). U kunt met de camper alvast het erf oprijden en dan aanbellen. De Boerenhof is bekend door zijn grote Foodomaat met lekkere gerechten van bij de boer edm. De eigenaars Dirk en Marleen kochten in 2017 zelf een camper en merkten hoe groot de roep was om meer camperplaatsen. Zo zijn zij op hun boerenerf deze camperplaats opgestart. Er zijn geen douches of toiletten maar er is wel achteraan rechts van de stallen een eenvoudige loosplaats voor afvalwater en u kunt er ook de watertank vullen met leidingwater. Er is elektriciteit voorradig van 10 Ampère. Honden zijn toegelaten.

Parkeren doe je veilig op een strook kiezel met daarnaast een strook gras. Kampeergedrag is uiteraard toegestaan. U mag in principe standaard maximaal 72 uur verblijven. Neem contact op met eigenaar om langer te reserveren. Zijn alle plaatsen met een grasstrook volzet dan sta je op een de kiezelplaatsen.

Met de fiets is het doenbaar om boodschappen te doen (op 1 km) bij een supermarkt, slager of bakker. Of u kan een café of restaurantbezoek doen. Om direct op wandel te gaan is deze buurt minder geschikt maar het kan wel als je richting De Klinge of Sint-Gilles gaat.
Op zaterdag kunt u in het centrum de wekelijkse markt van Stekene bezoeker.
Elk jaar is er een festival in Stekene, Crammerock genaamd met gemiddelde 35.000 bezoekers. Het heeft plaats in het eerste weekend van september.

Detailkaart

Water (rivier, zee) in de buurt van (BE) Camperplaats Den Boerenhof – Stekene, met Foodomaat – al het lekkers van de boer

Stekense Vaart, Parmavaart

Contactgegevens

dirk.baert20@telenet.be
03 779 74 45

Beschrijving omgeving - gemeente - bezienswaardigheden - natuur - te doen of te zien - cultuur - toerisme

Stekene en Kemzeke zijn beide dorpen gelegen in het noordoosten van België, in de provincie Oost-Vlaanderen. Ze maken deel uit van het Waasland, een regio met een rijke geschiedenis en een mix van landelijke charme en stedelijke invloeden.

Stekene is bekend om zijn landelijke karakter, met uitgestrekte velden, bossen en natuurgebieden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers vanwege de vele fiets- en wandelpaden die door het gebied lopen. Het dorp heeft ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Petrus en Sint-Pauluskerk, die teruggaat tot de 14e eeuw.

Kemzeke, gelegen nabij Stekene, staat bekend om zijn landelijke schoonheid en pittoreske landschappen. Het dorp heeft een actieve gemeenschap en organiseert regelmatig lokale evenementen en festivals. Het is ook de thuisbasis van het prachtige Kasteel Wissekerke, een historisch kasteel omgeven door een groot park, dat vaak wordt gebruikt voor culturele evenementen en tentoonstellingen.

Samen vormen Stekene en Kemzeke een rustige en schilderachtige regio die veel te bieden heeft aan natuurliefhebbers, geschiedenisliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een ontspannen levensstijl.

Geschiedenis

In 1315 werd de Stekense vaart aangelegd tussen Gent en Hulst (Nederland), dit zorgde er voor dat Stekene een bloeiende gemeente werd in het Land van Waas. Dankzij deze waterloop kon de Abdij van Boudelo de omliggende moerassen droogleggen en landbouwgronden creëren. De vaart speelde tevens een belangrijke rol bij het vervoer van turf (uit de veenmoerassen ten oosten van Hulst) en later ook vlas en producten die door de talrijke Stekense tichelbakkerijen in de buurt van het Steengelaag vervaardigd werden. Stekene kreeg hierdoor een ideale toegangsweg om zijn goederen te exporteren, de gemeente stond vooral bekend voor de export van zijn gebakken tichels.

Kemzeke

In deelgemeente Kemzeke vinden we 2 oorlogsmonumenten aan de Kerk van de Twee Grote Oorlogen (Molenstraat). Inscriptie op het monument van de Eerste Wereldoorlog : “WIJ LEVEN OF STERVEN 1914 / TOT VERHEERLIJKING ONZER HELDEN 1918”.

Het monument van de Tweede Wereldoorlog herdenkt eveneens de 6 bemanningsleden van de Wellington T2957/LN-A van 99 Squadron. Hun vliegtuig stortte neer te Kemzeke op 31 juli 1941. Alle bemanningsleden kwamen hierbij om het leven.

Oorlogsmonument te bezichtigen aan de kerk van Kemzeke vanaf Camperplaats De Boerenhof - 9190 Stekene (Kemzeke) - Oost-Vlaanderen - foto © Camperland.be 04.2024
Oorlogsmonument te bezichtigen aan de kerk van Kemzeke vanaf Camperplaats De Boerenhof – 9190 Stekene (Kemzeke) – Oost-Vlaanderen – foto © Camperland.be 04.2024

Natuur en fietsen

Stekene ligt in het Waasland en in Zandig Vlaanderen. Het gebied is rijk aan bos. De gemeente ligt pal ten zuiden van de Belgisch-Nederlandse grens en de hoogte bedraagt 5-7 meter, met stuifzandruggen tot 10 meter hoogte.

Stekene heeft meerdere natuurgebieden zoals:

 • Het Steengelaag, voormalige kleiputten
 • Het Speelhof
 • De Groene Putte (aangekocht door Natuurpunt oktober 2015)
 • Het Stropersbos (vooral gelegen in Sint-Gillis-Waas)

Langs beide oevers van de Stekense Vaart bevindt zich een stiltegebied dat geschikt is voor zachte recreatie. Het oude jaagpad langsheen de vaart werd in 2004 opgewaardeerd tot stiltepad (5 km) en maakt deel uit van het Provinciaal Fietsroutenetwerk. Langs het parcours van dit stiltepad staan panelen met poëzie van Stekense kunstenaars.

Meer camperplaats foto's

Details van de camperplaatsen met kiezel ondergrond op De Boerenhof, 9190 Stekene (Kemzeke) - Oost-Vlaanderen - foto © Camperland.be 04.2024
Details van de camperplaatsen met kiezel ondergrond op De Boerenhof, 9190 Stekene (Kemzeke) - Oost-Vlaanderen - foto © Camperland.be 04.2024

Dichtbij de camperplaats:

Toerisme

Bosrijk, Fietsroute (Fietsen)(Knooppunten), Hoevetoerisme, Natuurgebied, Oorlogsverleden streek, Montainbikeroute

Cultuur

Gemeentehuis, Monument Militair, WO I, WO II

Winkels

Bakker, Beenhouwer of slager, Supermarkt

Gastronomie

Sport

Fietsen

Beoordeling over Stekene 9190

Camperplaats Den Boerenhof

3.8
Camper vriendelijk 3.8
Toeristisch 3.3
Camperpark aanleg 3.5
Servicevoorzieningen 3.0
Horecazaken 4.0
Parkeerplaatsen (overnachten) 4.5
Prijs 4.5

Beter

 • Rustig, op den buiten
 • Foodomaat
 • Fietsknoop i/d buurt
 • Stropersbos bezoeken
 • Prijsvriendelijk

Minder

 • Geen wandelroute i/d buurt
 • Geen douches noch toiletten
 • Geen drinkbaar kraantjeswater?

U was hier op bezoek? Jouw oordeel of mening?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Gemeenten in de omgeving van: Stekene 9190

Stekene, Kemzeke, Sint-Niklaas, Hulst, Sint-Pauwels, Klein-Sinaai, Sint-Gillis-Waas

Over de regio van of nabij Stekene 9190

Fietsen of wandelen in de buurt van Stekene 9190

Loading...
Deze fietsroute die in lus vorm in Stekene begint in de Nieuwstraat 60d loopt over een afstand van 37,6 kilometer waarbij je de historische Nederlandse stad Hulst aandoet. Al meteen bij de start maak je kennis met Reynaert de Vos

Stekene 9190 op YouTube

Aanmelden van camperplaats, camping, ...?

Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.

Opmerkingen over deze parking?