Vanuit Brussel 25 km
Vanuit Oostende 93 km
Vanuit Gent 29 km
Vanuit Antwerpen 47 km
Vanuit Hasselt 98 km
Ligging:
rumoerig, dichtbij faciliteit, dichtbij fietsroute of fietsknooppunt, dichtbij wandelaars of wandelroute, dichtbij andere parking, smalle parkeerplaatsen (luifel uitdraaien lukt niet altijd), tot max. 7 à 8 meter, geen wifi
Watervoorziening : betalend via servicestation
Stroom : stroomvoorziening apart te betalen
Chemisch toilet : apart betalen om te kunnen lozen
Snelweg: 5 km tot E40
Openingsperiode: 1/1 - 31/12 jaarrond open, let op tijdens carnavalsperiode (drukte)
Type parking: Camperplaats
Verblijfsduur: onbeperkt
Ondergrond: grastegels, licht hellend
Betalend:
nee, water en stroom apart betalen, apart betalen voor elektriciteit, apart betalen voor spoelen cassette
Tarief:
Elektriciteit (16 A) apart betalen, chemisch toilet ledigen is apart betalen met jetons in de sanizuil (in 2019 5,5 €)
De tariefaanduiding is een richtprijs getal (onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen laag- en hoogseizoen.
Kleine camperplaats in de Dendervallei met veel drukte en lawaai door passage van zwemmers voor het zwembad. Ligt in een zijstraat van de drukke R41 (Albrechtlaan) maar je kan direct van hieruit fietsen via een rustigere Bergekouter richting Mijlbeek. Toilet kun je eventueel gebruiken van het zwembadcomplex. Op de parkeerplaats is een picknick bank voorzien. Slechts 2 plaatsen waar je écht kan overnachten met de camper in deze streek, daarom vaak volzet. Aalst is dé carnavalstad bij uitstek. In die periode is de stad overvol en druk, hou hier rekening mee als je de stad Aalst wil bezoeken. Aalst noemt men de ajuinenstad, en zijn inwoners de ajuinen. De stad telt ruim 86.000 inwoners.
Op 700 meter kan je via het zwembadpark wandelen naar taverne ’t Apostelken. Loop je nog 100 meter door kan je een frietje halen bij Frituur Mijlbeek. Op de Grote Markt kan je lekker en chique eten bij Borse Van Amsterdam. Een boek kan je lenen in de prachtige Utopia bibliotheek maar ook een film op DVD voor de kinderen of kleinkinderen die mee zijn.
Golven kan je bij de golfclub De Kluizen, waar ook een restaurant is aangekoppeld. Als niet lid dien je wel vooraf te reserveren en het kan niet tijdens de weekends.
Makkelijk hier als je van zwemmen houd (binnen) in het Stedelijk zwembad waar je ook een drankje kan nuttigen in de cafétaria.
Wat je moet weten over Aalst
Aalst is het meest bekend om zijn jaarlijks carnaval en zijn carnavaleske vete met de stad Dendermonde over de rechten op het Ros Beiaard en ook wel om zijn ‘Zwarte Man’, het standbeeld van Dirk Martens in het midden van de Grote Markt. Dirk Martens drukte het eerste boek met losse letters in de Nederlanden. Hij was bevriend met Erasmus. Niet ver daar vandaan op de Hopmarkt kan je het monument van de Voil Janet vinden, een ode aan deze carnavalsstad.
Een al even beroemde telg is de romanschrijver Louis Paul Boon. Aalst maakte in het begin van de 20é eeuw ook een stukje van de Belgische politieke geschiedenis met als centrale figuur priester Adolf Daens (broer van Pieter Daens), over wie Louis Paul Boon overigens zijn beroemdste boek “Pieter Daens of hoe in de 19e eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht” (1971) schreef. Het belichaamt de sociale geschiedenis van een stad, streek, volk en tijdperk.
Aalst dankte vroeger zijn welvaart onder andere aan de hopteelt. Typische Aalsterse hopsoorten zijn Groene Belle, Coigneau, Witte Rank en Loeren.
De kathedraal van Amiens was het voorbeeld voor de Aalsterse Sint-Martinuskerk, die onvoltooid bleef. Het oorspronkelijk belfort van Aalst stamt uit de 13e eeuw. Het huidige belfort is grotendeels uit de 15e eeuw.
Stukje geschiedenis
De oudste kern van Aalst is waarschijnlijk op de plaats waar tegenwoordig nog het Oud-Hospitaal staat. Daar werd tussen 750 en 800 het Zelhof gesticht. Het Zelhof is een Karolingisch bedrijfstype. Wel is zeker dat Aalst ontstaan is op het eiland “Chipka”, een eiland in de Dender. De ligging aan de Dender en de ligging aan de handelsweg Brugge-Keulen maar ook de bescherming van de Burcht, zorgden er later voor dat er een omwalde nederzetting gevormd kon worden.
De spotnaam ajuin (in het Aalsters dialect: ajoin) is zowat uitgegroeid tot een aanduiding voor een inwoner van Aalst. Dit bleek bijvoorbeeld reeds uit een optocht in 1890, waarin ze de stad als een ajuin afbeeldden. Nu nog steeds wordt op de Grote Markt de ajuinworp gehouden, waarin men tracht het gouden ajuintje te winnen.
Het wapenschild van Aalst is een ontwerp van de zilversmid Nicolaas Colijn. Hij ontwierp het in 1394 als stadszegel voor poorterszaken voor de stad. Het wapenschild toont in het midden een zwaard; het symboliseert de autonome rechtsmacht en militaire weerstand van de stad.
Voor meer info over Aalst, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Aalst_(Oost-Vlaanderen)
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Dender in Aalst, Denderleeuw, Liedekerke, Oudegem, Lebbeke, Hofstade, Gijzegem
Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.
Aanmelden van:
Totaal aantal unieke Europese bezoekers bij Camperland op 1/08/24: 3.5 miljoen (Awstats).
Totaal aantal maal gelezen camper artikelen op 1/08/24: 19 miljoen (Pages)(Awstats).
Totaal aantal hits op 01/08/24: 440 miljoen (Awstats).
Camperland.be © eigendomsrechten 2018 - 2024 - alle rechten voorbehouden.