Womondo camper, submerk van Robeta Wohnmobil, Sloveense fabrikant en ombouwer (groep)

Womondo camper, submerk van Robeta Wohnmobil, Sloveense fabrikant en ombouwer (groep)

griekse myte

Womondo campers, submerk van Robeta Wohnmobil, een Sloveense fabrikant en ombouwer werden voor het eerst voorgesteld op het CMT van Stuttgart in januari 2024. Robeta wil met dit submerk een betaalbare camper op de markt zetten zonder af te doen van de kwaliteit (fase facelifting hebben ze dit benoemd). Womondo betekent wereldreiziger een benaming die ook door het Franse Le Voyageur reeds in de campersector werd gebruikt. De Sloveense fabrikant komt in het voorjaar van 2024 met drie mythische modellen op de markt met verwijzigingen naar de Griekse mythologie. De mannelijke Womondo Pegasus staat op een chassis en moto van de Mercedes-Benz Sprinter. Het tweede model, de vrouwelijke Sphinx, staat op een chassis met motor van Fiat Ducato. Ervaar een ongeëvenaard avontuur en comfort met onze op Griekse mythische geïnspireerde modellen. Ten slotte is er nog een derde model Sirene op Citroen Jumper

Robeta Womondo Pegasus op Mercedes-Benz Sprinter © on-line catalogus Robeta & Womondo 01.2024
2024

Introductie van het submerk WOMONDO door Robeta Wohnmobil

Robeta onthult met trots een nieuw hoofdstuk in zijn ontwikkeling – een nieuw merk dat innovatie, kwaliteit en prestaties biedt voor de beste prijs. Dit juweeltje is niet zomaar een gewone camper: het is de belichaming van een gloednieuw tijdperk voor Robeta Wohnmobil. Womondo is als een frisse wind die een nieuwe campermerk vertegenwoordigt. Als nieuwste aanwinst belooft Womondo avontuur en comfort onderweg opnieuw te definiëren. Dit merk zal twee uitzonderlijke instapmodellen hebben, elk ontworpen om een blijvende indruk achter te laten bij zowel Stellantis- (Fiat en/of Citroen) als Mercedes-Bens liefhebbers. De nieuwe instapmodellen gebouwd in topkwaliteit en bruikbaarheid zoals je van Robeta gewoon bent.

Belangrijke informatie over de nieuwe modellen Pegasus en Sphinx

De klassieke Robeta Wohnmobil modellen zijn allemaal vernoemd naar Griekse goden zoals Dionysus, Ares, Helios, Kronos en Apollo.

De nieuwe modellen onder het co-brand Womondo zijn vernoemd worden naar mythologische scheppers zoals Pegasus en Sphinx. Bereid je voor op een camperreis waarbij elk voertuig de essentie draagt van een schepper uit oude mythen, waardoor onze campers de geest van verbeelding, innovatie en de grenzeloze mogelijkheden die gepaard gaan met exploratie uitstralen.

Prijszetting

Om de prijzen lager te houden wordt de standaarduitrusting enigszins gereduceerd en vooral met veel minder variatiemogelijkheden. Dit maakt een efficiëntere productie mogelijk, waardoor het mogelijk is om voor de goedkoopste van de drie modellen een vanaf net geen 80.000 € te realiseren.

Pegasus

Pegasus, afgebeeld als het gevleugelde paard, ontstond uit een liefde tussen de gorgo Medusa en de Griekse zeegod Poseidon. Hij kwam ter wereld uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde. Pegasus kwam op de Olympus aan en werd ‘drager’ van de bliksemschichten van Zeus. Zijn hoefslag schiep de bron van Hippocrene. Pegasus heeft niet alleen zijn naam gegeven aan een campermodel van Robeta, maar ook aan één van de sterrenbeelden aan het noordelijk halfrond: het sterrenbeeld Pegasus. Hij is ook het dichterspaard, het symbolisch rijdier van alle dichters.

Sphinx

Een sfinx is een mythisch wezen dat voorkomt in meerdere culturen. Zo is de Griekse sfinx half vrouw (hoofd), half adelaar (lichaam), maar komt in Egypte de combinatie half man (hoofd), half leeuw (lichaam) het meest voor. 

In de Griekse mythologische komt Sfinx voor in de Oedipus-mythe. Deze had vleugels en was vrouwelijk. Nadat Oedipus haar raadsel had opgelost, stortte ze zich te pletter op de klippen en zo werd Thebe bevrijd van dat monster.

Sirene

De sirenen waren Griekse halfgodinnen met het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. Sirenen verleidden hun toehoorders met gezang of erotische geluiden die door mannen niet weerstaan konden worden. Volgens sommige verhalen waren de sirenen jonge vrouwen die voortdurend om aandacht vroegen, maar niet hun maagdelijkheid wilden verliezen. Dat zou de reden zijn dat Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en seksualiteit, hen in vogels veranderde.

Geschiedenis & werkplaats

Robeta Wohnmobil is een Sloveense ombouwer met een werkplaats in Selovec 86, 2373 Šentjanž pri Dravogradu, Slovenië, die is opgericht in 2011 met de visie iets nieuws aan de markt te bieden. Deze fabriek heet trouwens de Robeta fabriek en ligt dichtbij de Oostenrijkse grens in het noordoosten van Slovenië.

Hun maatschappelijke (financiële) zetel is echter in Duitsland gelegen – Im Altenschemel 7, 67435 Neustadt an der Weinstraße, Germany

Foto's
Robeta Womondo Silene op Citroen Jumper 165 PK © Robeta on-line catalogus 01.2024
Video's