Rimor, Italiaanse low-cost camper van en motorhome fabrikant (Trigano groep)

Rimor, Italiaanse low-cost camper van en motorhome fabrikant (Trigano groep)

Rimor logo

Rimor is een Italiaanse low-budget camperbouwer. De campers worden veel gebruikt bij de verhuur van campervakanties. In 2014 werd het failliet verklaard en overgenomen door de Trigano groep (samen met 25 andere merken) die vanaf dan het Rimor merk verder fabriceert in haar fabrieken. Sindsdien is het merk opnieuw gelanceerd met jaarlijks nieuwe modellen.

2024

De tendens in de Van wereld voor 2024 is het verkleinen van de modellen om ze nog betaalbaar te houden. Rimor komt met een nieuwe kleine VAN voor modeljaar 2024: de Horus 12 en 54 met slechts 5.41 meter lengte, korter kan je een VAN niet maken. Dit kleine busje type L2H2 heeft binnenin een frans bed (Horus 12) aan de rechterzijde (achter het keukenblok) om nog plaats vrij te houden voor een badkamer (aan de instapzijde) naast het bed. Dit type bedindeling in een busje van 5.4 m is eerder zeldzaam. Het bed kan dan ook nog eens in twee delen worden opgeklapt om bijvoorbeeld plaats te maken om een fiets in te laden. De 3-in-1 badkamer bestaat uit de douche vooraan en een toilet tegen de achterwand, de wastafel kan men in- en uitschuiven wanneer men ze nodig heeft.

De Horus 54 is een model met een dwarsbed. In totaal zullen er dan 5 modellen zijn: de Horus 38 en 45 op net geen zes meter, en de grootste Horus 95 op 6.36 m. De Hera modellen 54 en 95 op de op Renault Master zullen verdwijnen.

2023

Grote ommezwaai bij de Italiaanse lowcost bouwer met zijn nieuwe serie Kilig dat niet minder dan 20 verschillende modellen heeft, stuk voor stuk op Ford Transit.

Het nieuwe Rimor-assortiment ontleent zijn naam aan een Filipijns woord dat een gevoel van volheid en vervulling beschrijft.

Met hun lengte van minder dan 6 meter combineren de nieuwe Kilig 4 en Kilig 18 Plus wendbaarheid en gemak op al uw reizen.  Bij de Kilig draait het ook om comfort met de ruime Kilig 50 met twee stapelbedden en een gezinsdinette of de Kilig 67 Plus zonder vast bed (XL hefbed voorin). De Kilig 66 Plus combineert ondertussen een centraal bed en een face-to-face dinette. 

2021

Het gamma kent een nieuwe serie de Hygge. En daarmee grijpt Rimor terug naar campermodellen op basis van de Renault Master.

2020

Het gamma van de Hortus woonbussen blijft bij Rimor met 2 modellen aan de bescheiden kant. Beiden beschikbaar op Fiat. dit terwijl het merk zijn alkoof en halfintegralen (Evo) allemaal aanbiedt met de Ford Transit motor, dit met 6 modellen waarvan de Evo Sound liefst 7 plaatsen biedt.

Ook is er een versie met een lounge salon achteraan: de 77 plus. 

Het nieuwste model heet Evo en brengt de hele geschiedenis van het merk met zich mee – het is helemaal klaar om een ​​nieuwe klassieker te worden. De kern is een uniek ontwerp en nu met een Ford motor. 

Meest gebruikte camper in de verhuur

Italiaans design en kwaliteit

Rimor produceert al 40 jaar recreatieve voertuigen tegen sterk concurrentiële prijzen. Ze weten wat de belangrijkste details zijn: bescherming tegen binnendringen van vocht en water, betrouwbaarheid van de constructie, geoptimaliseerde ruimte en kwaliteit van materialen, zorgvuldig doordachte keuzes, creativiteit en kwaliteit van Made in Italy.

Rimor verlaat in 2020 Renault als motoren leverancier
De nieuwe Rimor Seal half-integraal 66P Plus budgetcamper heeft een face-to-face inrichting, modeljaar 2019
De nieuwe Rimor Seal half-integraal 66P Plus budgetcamper heeft een face-to-face inrichting, modeljaar 2019
Geschiedenis begint in 1978

Op 17 januari 1978 richtte Luano Niccolai officieel het merk Rimor op. Hij werd geanimeerd door de vastberadenheid om campers te produceren – met al het enthousiasme en de scherpe geest van een echte pionier.

Hoewel de behoeften van bestuurders van campers de afgelopen vier decennia zijn veranderd, blijft de  gepassioneerde toewijding aan het werk ongewijzigd. Rimor viert zijn 40e verjaardag met een nieuwe identiteit en een gloednieuw logo, een weerspiegeling van ons optimisme en onze wil om vooruit te kijken. We worden bovendien ondersteund door de degelijkheid van de Trigano-groep – een leider op de markt voor campers.

Foto's
Fotogallerij

Rimor logo
40e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
61 %
63e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
37 %

Rimor VANS en motorhomes

2.9
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 2.8
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Prijs aankoop is interessant
 • # types campers
 • # modellen
 • Geschikt voor ieders budget
 • Vaak i/d verhuur gebruikt
 • Ideaal als 1é (goedkope) camper

Minder

 • Italiaans lowcost model
 • Kwaliteit (detail) afwerking
 • Goedkope materiaalkeuzes
 • Opletten met netto belading
 • 5j op waterdichtheid
 • Houtvrij? Isolatie? Winter?
7
Merk Rimor – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Rimor (half-) integralen, VANS

5 jaar garantie

Isolatie

Niet geschikt voor gebruik in alle seizoenen – model afhankelijk

Rimor
sinds 1979

Geeft geen of onvoldoende informatie vrij over de bouw en isolatie.

Aanverwante Rimor busjes, camper van onderwerpen – camper en motorhome artikelen

Loading