Notin, Franse camper en motorhome fabrikant (Trigano groep)

Notin, Franse camper en motorhome fabrikant (Trigano groep)

Notin logo

Notin is een ervaren Franse (premium) camperbouwer sinds 1921 uit de Trigano groep, dus met jaren ervaring. Ze bouwen half- en integralen. Het type Notin Liner bijvoorbeeld behoort tot het luxe premium segment. De Notin modellen zijn in België verkrijgbaar maar het blijft nog altijd een kleine speler. Ze bouwen zo’n 250 campers per jaar en houden vast aan hun concept van kwaliteit met een 100% polyester buitenzijde. Je koopt als het ware een camper voor het leven.

2024

In de lijn van wat we van Notin gewend zijn geworden komen er in 2024 het nieuwe exclusieve model Ostrava erbij. Deze halfintegraal is gebaseerd op de Mercedes Sprinter 315 die 150 PK zal leveren. Het MTM gaat van 3.5 tot 5.5 ton maar eigenlijk kun je de Ostrava alleen gebruiken met rijbewijs C wegens te klein laadvermogen van de 3.500 kg versie. Er worden 2 plattegronden aangekondigd CF met een centraal bed en JF met enkele bedden. 

Op een lengte van 7.26 meter vinden we een face-to-face zithoek. Douche en toilet zijn gescheiden. Wel een kleine dieseltank van 65 liter. XXL doucheruimte en volledig ingerichte keuken met dampkap. Dure Mercedes automaat 9G Tronic in optie (16.450 €). Volledig horizontale vloer. De aankoopprijs voor BE zal boven de 100.000 € uitkomen. Een eventueel extra hefbed is optioneel mogelijk. De verwarming draait op een Truma 6000 kachel op gas.

Het NOTIN EXCLUSIV-assortiment is uitgerust met hun NCIS – Notin Composite Inalterable System carrosserie. De wanden zijn volledig vrij van bederfelijke materialen: de binnen- en buitenzijden zijn van polyester met piepschuimisolatie. De dubbele vloer van 63 mm zorgt voor een optimale stijfheid en isolatie.

2023

Gebaseerd op het succes van de Bilbao BCL in 2022 komt Notin voor 2023 met de nieuwe Castello BCL. Eveneens een integraal van 7.49 m op Fiat met een centraal bed. Met dit model viert Notin zijn 100ste verjaardag en koppelt daar een speciale gelimiteerde uitvoering aan: ‘Elite Edition’.

De serie Exel is er nu op Mercedes Sprinter met 190 pk als Exel Evolution. De grootste Notin Liner staat nog altijd op Iveco Daily met 205 pk. De halfintegraal serie Progress heeft zes uitvoeringen, allen met een 140 pk motor van Fiat. De I-Progress staat voor de serie van integralen met 8 modellen eveneens op Fiat.

2022

Notin Classic & Héritage

Voor modeljaar 2022 verdwijnt de aanduiding Liner in de modellenaanduidingen van het Franse premium merk en ook zijn er geen modellen meer met een Iveco motor. In de plaats komt de benaming CLASSIC voor modellen op basis van de Fiat Ducato, en de benaming Héritage voor de grotere modellen op basis van de Mercedes Sprinter (Héritage betekent vrij vertaald ”erfgoed”). Beiden in uitvoering met een AL-KO chassis: de Fiat met 140 PK met 5 modellen vanaf 6.8 tot 8.5 meter en de Mercedes Sprinter met een 143 PK motor in twee modellen: Héritage LVXH 7.9 en de grootste 8.7 meter Héritage LVXH 8.7

Notin Progress

De Notin Progress Bilbao BCL is een halfintegraal campermodel met 2 (tot 3) slaapplaatsen van 7.49 meter die reeds in 2021 in Duitsland verkrijgbaar werd gesteld voor de prijs aldaar van 67.600 €. Het model werd er voor het eerst gelanceerd in 2021 en is er reeds goed voor een verkoop van meer dan 100 stuks. Voor modeljaar 2022 voorziet Notin nu ook de introductie in zijn eigen land (Frankrijk) door het grote succes in buurland Duitsland.

Een vernieuwde Notin Excel Evolution integraal camper voor 2022 is uit te breiden met 2 verschillende pakketten. Deze vernieuwde Evolution komt er in 2 verschillende interieurs uitvoeringen: Java of Scandinavian.

2021

Notin viert zijn honderdste verjaardag en viert dit met enkele jubileum modellen

2020

Het gamma Progress van vorige jaren is volledig herzien en wordt uitgebracht met de nieuwste Fiat Ducato motoren met standaard 140 PK. Alle modellen zijn nu opgebouwd uit een sandwich polyester zonder hout. De serie Rubi CF komt nu ook uit als integraal model met 7,19 meter. Onder het gamma Excel zijn de modellen gebaseerd op een Mercedes chassis en motor van de Sprinter 519.

franse luxe premium fabrikant sinds 1948

Kiezen voor Notin betekent ook voor hen zorgen voor een bevoorrechte relatie met de fabrikant, aandachtig voor de wensen van zijn klanten.

sandwich polyester panelen zonder hout gebruik
Notin Almeria CF - Progress serie, modeljaar 2020 - voorzijde van het half-integraal model met panoramisch dak en bredere instapdeur
Notin Almeria CF - Progress serie, modeljaar 2020 - voorzijde van het half-integraal model met panoramisch dak en bredere instapdeur
Geschiedenis begint in 1921

Franse kmo gevestigd in het centrum van Frankrijk sinds 1921, in het departement Loire. De eerste camper werd gebouwd in 1948.

In 1978 neemt Pierre Bruand het management van NOTIN over. Zijn ervaring en de prestaties van zijn medewerkers leiden het bedrijf naar zijn succes.
2017  – Inhuldiging van de nieuwe industriële site in PANISSIERES (Frankrijk), de oorspronkelijke thuisbasis van het bedrijf.

Voor meer geschiedenis zie https://www.notin.fr/historique/

Foto's
Notin Progress Sevilla CF - halfintegraal modeljaar 2020 - met enkele bedden - De Notin modellen zijn voorzien van XL Hartal inkomdeuren zoals we die vinden bij Bürstner, zijn nu nog 5 cm breder geworden
Notin Progress Sevilla CF - halfintegraal modeljaar 2020 - met enkele bedden - De Notin modellen zijn voorzien van XL Hartal inkomdeuren zoals we die vinden bij Bürstner, zijn nu nog 5 cm breder geworden
Zijwand met decoratieve strips van de Franse halfintegraal Notin Almeria CF - Progress serie, modeljaar 2020. De ramen met aluminium omlijsting zijn van het type Dometic SeitZ S7P, bovenscharnierend met licht gebogen wanden met een verbeterde isolatie en een betere beveiliging
Zijwand met decoratieve strips van de Franse halfintegraal Notin Almeria CF - Progress serie, modeljaar 2020. De ramen met aluminium omlijsting zijn van het type Dometic SeitZ S7P, bovenscharnierend met licht gebogen wanden met een verbeterde isolatie en een betere beveiliging
Fotogallerij

Notin logo
12e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
89 %
7e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
93 %
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Notin motorhomes en Liners

3.15
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 2.5
Beoordeling Camperland 3.5
Prijs/kwaliteit 3.5

Beter

 • Op en top Frans
 • Eigen (Franse) stijl & ontwerp
 • Premium modellen
 • Luxe Liner achtige modellen
 • Eigen fornuistype stijl
 • Moderne, lichte stijlmeubelen
 • Polyester buitenwanden
 • 100% hout- en rotvrij
 • dak en wanden 100% polyester

Minder

 • Relatief kleine camperbouwer
 • Opletten met netto belading
 • Karige technische info
 • Restwaarde bij verkoop
 • Kleine fabrikant
 • Beperkt aantal dealers
 • Stevige prijzen
 • Slechts 5 j op waterdichtheid
4
Merk Notin – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Notin

5 jaar garantie

NCIS isolatie (EXCLUSIV)

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

merk
sinds 1921

Bij NOTIN EXCLUSIV modellen toepassing van hun NCIS – Notin Composite Inalterable System carrosserie. De wanden zijn volledig vrij van bederfelijke materialen: de binnen- en buitenzijden zijn van polyester met piepschuimisolatie. 

  • Notin NCIS carrosserie concept: 100% polyester dak en wanden
  • schokbestendig dak en wanden
  • panelen 100% houtvrij
  • styrofoam isolatie met hoge en thermische isolatie
  • versterkte isolatie op vloerniveau van 63 mm

Aanverwante Notin motorhome (camping-car) onderwerpen – artikelen

Loading