Robeta Wohnmobil, Sloveense camper van fabrikant en ombouwer (groep)

Robeta Wohnmobil, Sloveense camper van fabrikant en ombouwer (groep)

Robeta Wohnmobil logo
Feel the Difference

Robeta Wohnmobil is een Sloveense ombouwer uit Šentjanž pri Dravogradu die is opgericht in 2011 met de visie iets nieuws aan de markt te bieden. De eerste gekende Slo-Motion serie bevatte 3 buscamper modellen met de Griekse namen Apollo, Dionysus en Helios, allen op een Citroën Jumper chassis. Daarna volgden nog Ares, de Kronos en de Robeta Family. 

Prijzen 2020: vanaf 60.000 € (in Duitsland)

2022 - Kronos & AIR

Op de editie van het Antwerps motorhomesalon was de Robeta Kronos uitvoerig te zien – met een nieuwe dealer voor België: Hoevens Campervans uit Hoevenen.

 Het Sloveense merk blijft uitstekende vooruitgang boeken in hun bouw en ontwerpen. Daardoor wordt er nu 7 jaar garantie gegeven op waterdichtheid.

AIR is de benaming voor het nieuwe lichtgewicht meubelconstructie ontwerp van Robeta. Met bagage en een volle tank bereiken bestelwagens snel de grens van het toelaatbare totaalgewicht. En een hoog gewicht betekent meer verbruik en meer uitstoot van schadelijke stoffen. 

De oplossing van Robeta is een meubelconstructie met een stabiel materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen, die is gefineerd met HPL-panelen. Resultaat: afhankelijk van het model tot 220 kg minder gewicht. In de klassieke Robeta modellen wordt het nieuwe materiaal ook geboord en gelijmd. Dus geen loskomende schroeven of krakende meubels.

Een doorsnede foto is te vinden in dit artikel – https://www.campervans.de/camper/robeta-dionysus-air-leichtbau-camper/

2020

Op het CMT Salon van Stuttgart stelde de fabrikant zijn nieuwe Konos Style voor, een buscamper van 5.99 meter.

25 mm dikke Armaflex-isolatie

Robeta besteedt ook speciale aandacht aan het gebruik van hoogwaardige materialen. Met bijvoorbeeld 25 mm dikke Armaflex-isolatie zorgen ze voor een aangenaam binnenklimaat zowel in de zomer als in de winter. Het meubilair is voorzien van een krasbestendige HPL-coating van 0,6 mm. Het plafond, de achter- en zijdeuren zijn bekleed met kwaliteitsleer.

Geschiedenis & werkplaats

Robeta Wohnmobil is een Sloveense ombouwer met een werkplaats in Selovec 86, 2373 Šentjanž pri Dravogradu, Slovenië, die is opgericht in 2011 met de visie iets nieuws aan de markt te bieden. Deze fabriek heet trouwens de Robeta fabriek en ligt dichtbij de Oostenrijkse grens. 

Hun maatschappelijke (financiële) zetel is echter in Duitsland gelegen – Im Altenschemel 7, 67435 Neustadt an der Weinstraße, Germany

Foto's
Robeta Wohnmobil van een woonbus ombouwer
Robeta Wohnmobil van een woonbus ombouwer
Video's
1
Merk Robeta - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Resultaten