Renault, Franse bestelwagen en vrijetijdsvoertuigen fabrikant

Renault-logo

Renault is een Franse autoconstructeur maar ook van bestelwagens en mini-busjes die door ombouwfirma’s worden omgetoverd tot vrijetijdsvoertuigen. Renault behoort tot de groep van PSA. Een overkoepelende groep van Renault zelf, Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles. Zij stellen meer dan 170.000 mensen tewerk. PSA heeft fabrieken in vele landen, maar Frankrijk en China zijn de belangrijkste productiecentra.

De belangrijkste productielocaties van PSA in Frankrijk zijn Aulnay-sous-Bois (ex-Citroën), Mulhouse (ex-Peugeot), Poissy (ex-Simca/Talbot), Rennes (ex-Citroën) en Sochaux (ex-Peugeot).

In februari 2013 maakten General Motors (GM) (Opel) en Peugeot een samenwerkingsovereenkomst bekend.

Anno 2018 praten Renault en Nissan over een fusie die tot samen zo de grootste autoproducent zouden kunnen worden. Renault heeft vandaag een belang van 43% in Nissan. Dacia was een Roemeens automerk met een fabriek in Piteşti. Vandaag behoort de fabriek volledig tot de Franse Renault-groep.

In 1993 kocht de Franse automaker Renault een belang in Volvo toen beide bedrijven vergeefs een fusie wilden aangaan. In 2001 werd het belang vergroot toen Renault zijn vrachtwagenactiviteiten, inclusief Mack Trucks, aan Volvo verkocht.

Lees meer over de geschiedenis van Renault op https://magazine.vab.be/rijden/historiek/de-geschiedenis-van-renault/

Adria Active op Renault Trafic 1.6 dCi
Adria Active op Renault Trafic 1.6 dCi

Renault zelf bouwt vrijetijdsvoertuigen. Sinds 2016 hebben zij een samenwerkingsverband met Adria die het bestelbusje Renault Trafic dCi 1,06 ombouwen tot een MPC, vrijetijdsvoertuig.

Een overzicht van het gamma Renault bedrijfswagens: https://nl.renault.be/voertuigen/professionele-wagens.html

Ook Renault komt zelf met compacte buscampers op de markt
Ook Renault komt zelf met compacte buscampers op de markt
Karmann (model 2015) op Renault chassis
Karmann (model 2015) op Renault chassis