Renault (Renault Groep), Franse bestelwagen en vrijetijdsvoertuigen fabrikant

Renault-logo
Passion for Life

Renault is een Franse autoconstructeur maar ook van bestelwagens en mini-busjes die door ombouwfirma’s worden omgetoverd tot vrijetijdsvoertuigen

2023

Naast het feit dat de (nieuwe) Renault Trafic door meerdere fabrikanten gebruikt wordt bij de ombouw naar minivans vrijetijdsvoertuigen, heeft het merk zelf ook een eigen distributienetwerk en aanbod:

  • Spacenomad – 5.08m
  • Grand Spacenomad – 5.48m

Beide modellen zijn tot stand gekomen i.s.m. Pilote. Motoren 150 of 170 pk

Renault zelf bouwt vrijetijdsvoertuigen. Sinds 2016 hebben zij een samenwerkingsverband met Adria die het bestelbusje Renault Trafic dCi 1,06 ombouwen tot een MPC, vrijetijdsvoertuig. Een overzicht van het gamma Renault bedrijfswagens: https://nl.renault.be/voertuigen/professionele-wagens.html

Adria Active op Renault Trafic 1.6 dCi
Adria Active op Renault Trafic 1.6 dCi
Geschiedenis

In februari 2013 maakten General Motors (GM) (Opel) en Peugeot een samenwerkingsovereenkomst bekend.

Anno 2018 praten Renault en Nissan over een fusie die tot samen zo de grootste autoproducent zouden kunnen worden. Renault heeft vandaag een belang van 43% in Nissan. Dacia was een Roemeens automerk met een fabriek in Piteşti. Vandaag behoort de fabriek volledig tot de Franse Renault-groep.

In 1993 kocht de Franse automaker Renault een belang in Volvo toen beide bedrijven vergeefs een fusie wilden aangaan. In 2001 werd het belang vergroot toen Renault zijn vrachtwagenactiviteiten, inclusief Mack Trucks, aan Volvo verkocht.

Lees meer over de geschiedenis van Renault op https://magazine.vab.be/rijden/historiek/de-geschiedenis-van-renault/

Fabriek(en)

De Renault Traffic III is een bedrijfsvoertuig gebracht door Renault vanaf . Het is de derde generatie van de Renault Trafic, vervaardigd in de Renault-fabriek in Sandouville.

De Renault Master worden sinds 1979 ge-asembleerd in Batilly nabij Metz in de fabrieken van SOVAB – Société Vehicles Auto Batilly. Met een netwerk van 250 leveranciers, waarvan de meeste in Frankrijk zijn gevestigd, heeft de fabriek een dagelijkse productiecapaciteit op volle snelheid van 670 voertuigen per dag. Met ongeveer 2.800 banen is het de grootste particuliere werkgever.

Sinds 2008 werd bijna 300 miljoen € op de site  geïnvesteerd om de fabriek in staat te stellen Master te produceren in de beste omstandigheden voor prestaties en concurrentievermogen. Dankzij de samenwerkingsovereenkomsten met General Motors, Renault Trucks 1 en een alliantie met Nissan, produceert SOVAB voertuigen voor meerdere merken: naast de Renault Master ook de Opel Movano en de Nissan NV400.

Tot op heden heeft de fabriek meer dan 2,5 miljoen voertuigen geproduceerd. 

 

Foto's
Ook Renault komt zelf met compacte buscampers op de markt
Ook Renault komt zelf met compacte buscampers op de markt
Fotogallerij (9)

Renault-logo

Dealers Renault

(Renault-Nissan groep)

De ombouw modellen op de Renault Trafic tot Active vrijetijdsvoertuigen worden verdeeld door het dealersnetwerk van Adria – https://www.camperland.be/merkengroep/adria-fabrikant/adria-sloveense-camperfabrikant-adria-groep/

Renault dealers (algemeen) kun je vinden op – https://nl.renault.be/vind-uw-verdeler.html

Water dichtheids garantie*

(bij nieuwe modellen)

2-3?

jaar.

  • de constructeursgarantie is naargelang van het model 2 of 3 jaar geldig
  • garantie lak – 3 jaar
  • garantie roest – 12 jaar
  • herstellingsgarantie – 1 jaar op onderdelen en werkuren
  • garantie voorruit – levenslang

Aanverwante artikelen Renault vrijetijdsvoertuigen op Camperland