Giottiline, Italiaanse low-cost camper van en motorhome fabrikant (Rapido groep)

Giottiline, Italiaanse low-cost camper van en motorhome fabrikant (Rapido groep)

Nieuw Giottiline logo

Italiaanse kwaliteit voor een betaalbare prijs! Giottiline werd in 2016 overgenomen door de Franse Rapido groep (bestaande uit 13 merken) en wordt in de Italiaanse fabriek van Colle di Val d’Elsa (in Toscane) geproduceerd door 64 medewerkers, die tevens ook nog een deel van de P.L.A (PLA) camper productie doen.

Giottiline is dus een klein merk met een beperkt marktaandeel en heeft toch in dealer in BE. Doch maken zij opvallende modellen met een typische Italiaanse sfeer binnenin en dit tegen een marktconforme prijs.

2024

Voor modeljaar 2024 lanceert het Italiaanse Giottiline uit de Rapido groep een nieuwe serie, Toscan genaamd. Net als voorheen zullen de modellen ook op 3 verschillende dragers worden aangeboden: op Fiat Ducato, Peugeot Boxer of Citroen Jumper. Het gaat om het halfintegraal model 69GC die onder de 7 m blijft en 2 modellen van 7,42 m, respectievelijk Toscan 74GC en Toscan 74NF, waarvan de laatste met een centraal bed dat elektrisch kan bediend worden (ingeschoven om ruimte te maken).

De Toscan 74NF heeft een vrij klassiek indeling maar een keukenblok die beperkt is met 2 pitten maar heeft wel reeds een dampafzuiger. Eigenzinnig is dat de vierkantige spoelbak hier links van het gasvuur zit terwijl dat bijna altijd andersom is. De dinette is samengesteld uit twee marmeren gekleurde uitklapbare delen en staat in het midden ingepland tussen de face-to-face zitbanken.

Daarnaast komt er een GiottiVan 60FT uit op basis van de Ford Transit, dit naast de 54T, 60T en 60B, die elk beschikbaar blijven op Citroën, Fiat of Peugeot. De 60 FT heeft een groot tweepersoonsdwarsbed van 190 op 140 cm en de hoge binnenstahoogte die de Ford als voordeel meebrengt. In het front van de keuken is een compressorkoelkast met een inhoud van 90 liter geïntegreerd, er is een tweepits kooktoestel met spoelbak en een afdekplaat. Het werkblad oogt ruim, de inrichting is eenvoudig in wit, antraciet en een lichte houtlook. De 3-in-1 vario badkamer met zijn draaiwand kennen we uit het verleden. Naast deze versie met manuele 6 bak voorziet Giottiline ook nog een Premium Edition met automaat.

2023

Het VAN gamma onder de naam van Giottivan kreeg een nieuwe interieurstijl en is in 2023 beschikbaar met drie modellen in 3 uitvoeringen: op Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer. Het is in die laatste combinatie dat de meeste busjes op het Salon van Düsseldorf werden gepresenteerd.

Daarnaast is er bij de halfintegralen een nieuwe compact model Giotticompact met de gekende gereduceerde breedte van 2.15 m. De C60 van 5.99 m en de C66 van 6.6m. Eveneens beschikbaar op Fiat, Citroën of Peugeot met standaard de 140 pk motor. Beperkt echter tot deze 2 modellen met de keuze uit een dwarsbed of twinbedden. Binnenin vinden we de elementen terug van een busje indeling met een keukenblok met 2 pitsen en een kleine compressie koelkast van 90 liter. De badkamer is hier ook een vario type.

Bij de échte serie van halfintegralen werd de Siena uitgebreid met 3 modellen op Ford: 390, 395 en 397. Zo zien we ook Ford hier oprukken in het modellenaanbod. Alle Siena modellen kregen een nieuw grijs antraciet tint. In deze serie vinden we ook twee alkoofmodellen, een van 5.99 en 6.99 m.

De grootste integraal serie Therry werd dan weer afgeslankt maar is ook eveneens in de drie verschillende chassis en motor te kiezen: Fiat, Citroën of Peugeot.

Giottiline Siena 330 met zijn Frans bed op chassis van Citroën - modeljaar 2020-21

2022

Giottiline, het Italiaanse merk uit Toscane presenteert zijn buscampers als het ware als een apart merk. Giottivan is alvast een naam die je makkelijk vasthoudt. De buscampers worden eigenlijk omgebouwd in de PLA fabrieken (in Colle di Val d’Elsa), dat ook onderdeel is van de Franse Rapido groep. Het was de familie Giotti die in 2004 Giottiline oprichtte. Met 100 dealers in Europa is het anno 2022 nog altijd een bescheiden groot merk. 

Voor modeljaar 2021 waren er 2 Giottivan modellen: GiottiVan 54T en 60T (5.4 en 5.99 m). Voor het komende modeljaar 2022 wordt daar een derde model aan toegevoegd, de Giottivan 60B, ook een buscamper model met 5.99 meter lengtes maar bedoeld voor families met kinderen (max. 4 personen).

2020

Voor modeljaar 2020 komt Giottiline met 4 nieuwe modellen waaronder de 422 en 397. Het model Happy vervangt het oude Siena model. De Sienna 33O blijft voorlopig bestaan.

Alle modellen komen uit met een Citroen Jumper chassis en motor van 125 of 165 PK of met de Fiat Ducato MY2020 motor met 140, 160 of 180 PK.

Giottiline alkoof model op een Citroen chassis modeljaar 2019
Giottiline alkoof model op een Citroen chassis modeljaar 2019
Geschiedenis begint in 2004

Giottiline werd in 2016 overgenomen door het Franse Rapido die sindsdien zijn knowhow investeert in een gloednieuwe Giottiline-fabriek. Giottiline heeft een dealernetwerk van ongeveer 100 dealers in Europa.

2004 – De Giotti-familie richt Giottiline op, dat met innovatieve voertuigen wordt gepositioneerd in eersteklas marktseries.

2007 – De nieuwe Therry-reeks en G-Line-reeks worden gelanceerd

2014 – 2017 – Giottiline wordt volledig overgenomen door PLA en wordt onderdeel van de Franse groep Rapido. PLA is op dat moment in handen van een campericoon Pier Luigi Alinari die op 1/05/20 is overleden.

Voor 2020 verwachten ze de voltooiing van een relevante renovatie die geleidelijk zal leiden tot de uitbreiding van de industriële fabriek in Toscane.

Fabriek(en)

De Campers worden gebouwd in het Italiaanse Toscane, in de  fabriek in Colle di Val d’Elsa, in het hart van de campervallei
in Toscane in de provincie Sienna waar ook de P.L.A. campers gebouwd worden. Tijdens 2020 is er een uitbreiding van de fabriek voorzien.

Foto's
Giottiline modellen (2014)
Giottiline modellen (2014)

Dealers en concessiehouders van Giottiline camper vans (GiottiVan) en motorhomes (hafintegralen)

(Rapido groep)
VAN modellen worden soms gepromoot als een apart merk: GiottiVan

28e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
73 %
32e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
68 %

Dealers van Giottiline geven in België ook de service voor PLA campers

Giottiline VANS en motorhomes

3.15
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.7
GiottiVan 3.3

Beter

 • Italiaans Design
 • Prijs
 • Instapmodel bij 1é aankoop
 • # keuze uit motoren
 • # keuze uit types en modellen

Minder

 • Beperkt keuze modellen
 • Kleine fabrikant
 • 5 J. waterdichtheidsgarantie
 • Let op netto belading
 • Details in kwaliteit
 • Onnodige subbenamingen (Giottixxx)
 • Ontbrekende technische details
27
Merk Giottiline – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Giottiline (halfintegralen)

Giottiline
sinds 2004

 • Vanaf 2016 heeft de Rapido Groep zijn knowhow geïnvesteerd in de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van Giottiline
 • Buitenzijde (deels) uit polyester
 • vloeren in FPS

Aanverwante Giottiline, GiottiVan camper van, busjes onderwerpen – campers en motorhome artikelen

Loading