Moovéo (groep), Frans camperfabrikant (Pilote groep)

Moovéo (groep), Frans camperfabrikant (Pilote groep)

Moovéo is een klein Franse campermerk van de Pilote Groep met uiteraard verschillende verdeelpunten in Frankrijk en Duitsland (invoerder BSH Vehicle Components GmbH). 

Het merk bouwde zijn eerste modellen in 2006 maar in 2014 werd de productie ervan onderbroken. Het is een beetje het budgetmerk van de Pilote groep. In Duitsland worden ze eigenlijk op de markt gebracht onder de merknaam Moovéo ipv onder de aloude Bavaria.

Later investeerde Pilote opnieuw in het merk en in zijn fabriek van Angers. Voor 2020 is de modellen serie uitgebreid met VANS en zijn er zijn zes half-integraal modellen met enkele bedden (EB) of een centraal bed (QB). Het is hoogst eigenaardig dat Pilote met een Frans budgetmerk de Duitse markt wil veroveren.

2020

Van – buscamper modellen vanaf 3.3 T op Fiat of Citroën chassis

    • 54DB, 60 DB, 60 EB, 63 DBL en 63 EB

Half-integralen

    • TEI-60FB, TEI-71FBH, TEI-70EB (H), TEI-74EB (H), TEI-70QB (H), TEI-74QB (H)

Anno 2020, is er nog geen verdeler voor België. De modellen van Moovéo worden heden enkel nog in Duitsland en Oostenrijk verkocht bij meer dan 15 verdeelpunten- https://www.mooveo-wohnmobile.de/

Geschiedenis

Het merk Mooveo werd in 2006 voor het eerst in Frankrijk opgericht voor verdeling van Bavaria modellen op de Duitse markt

Fabriek(en)

De Moovéo modellen worden gebouwd in de Franse fabrieken van Pilote in Angers (Groupe Pilote – GP Sas)