Peugeot, Franse minivan, urban en vrijetijdsvoertuigen, camper van, Expert Van ombouwer, fabrikant (groep)

Peugeot, Franse minivan, urban en vrijetijdsvoertuigen, camper van, Expert Van ombouwer, fabrikant (groep)

peugeot-logo
Motion & Emotion
2023 e-Rifter

De basis van het multifunctionele voertuig dat geschikt is voor dagelijks gebruik, is de Peugeot e-Rifter L2. Het exclusieve model Peugeot e-Rifter WANDERER biedt verschillende pakketten voor individuele wensen op het gebied van kleur, functies en accessoires voor interieur en exterieur. Zo biedt de moderne camper de beste voorwaarden voor uitstapjes en boodschappen in de stad, maar ook voor kampeertochten met het gezin: https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/nieuwe-peugeot-e-rifter-minivan-voor-citytrips-en-kampeertrips-wordt-duchtige-concurrent-in-dit-populaire-segment/

2020

Peugeot brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Traveller Campervan en Expert Combi  zie hiervoor het dealers netwerk van Peugeot. Ook de Peugeot Partner (Alpin) en Expert wordt gebruikt in de ombouw. Camperland deelt deze modellen in onder mini-vans. 

Daarnaast is Peugeot een leverancier van Boxer (Euro 6) motoren voor diverse campermerken, zie hiervoor onder motoren.

PSA groep

Citroën en Peugeot behoren tot dezelfde groep PSA. Hun modellen worden meestal ook in dezelfde fabrieken gebouwd.

Dit geldt ook voor de Peugeot Traveller die heel veel gelijkenissen heeft met de Citroën Campster die omgebouwd wordt door Pössl (Poessl). De Campster is bij camperland ingedeeld als een aparte merknaam.

Peugeot modellen

Peugeot zet zijn ontwikkelde campervan modellen op de markt als een Traveller Campervan met keuze uit verschillende motoren. Het model Peugeot Traveller bestaat als sinds 2016. Anno 2020 is het enorm geëvolueerd naar o.a. een campervan en minibus model met 5 tot 7 zitplaatsen.

Peugeot noemt de Traveller een vrijetijdsvoertuig voor het weekend, bijvoorbeeld om een weekendje mee te gaan vissen. Men vergeet echter dat een visser nog al wat materiaal moet kunnen meenemen. Maar denk bijvoorbeeld beter aan een culinair weekend in de Ardennen waar je ‘s avonds in je Traveller blijft overnachten.

Het gaat om een mini-van model, dus zijn er beperkingen. Zoals een vers en grijze watertanks van 10 tot 13 liter. Als chassis staat het model op een L2 Traveller Standard. Er is keuze uit 3 Peugeot BlueHDI motorenversies: 120, 150 of 180 pk telkens of met een manuele versnellingsbak of met een automaat.

Zowel met vers en grijs water ben je met 10 liter tanks vrij beperkt. Er is een opbergplaats voor gasfles 1.7 kg en extra batterij van 60 Ah in de kofferruimte. De tafel van 55 x 80 cm is uitneembaar en kan je vasthaken aan het keukenblok, zodat je ook buiten er gebruik van kan maken. 

De keukenkast, die rechts tegen de zijwand is geplaatst, is uitgerust met een 2-pits gaskookplaat en een kleine spoelbak, een kraan en een dubbel gehard glazen deksel met een modulair werkoppervlak. In de koffer achteraan is een opklapbaar smal bed voorzien voor twee personen van 190 x 122 cm (dat is 7 cm breder dan bij het Switch model van Hanroad).

Daarnaast voorziet Peugeot nog een optie pakket zoals een Camper Van Pack met een wit manueel hefbaar dak, een bed met een kader van aluminium en flexibele kunststof vering: 

    • Oprolbare luifel, bevestigd aan de rechterkant van het dak 
    • Draaibare pilootstoelen
    • Verduisteringsgordijnen
    • Verschuifbaar meubel op de zijkant om de toegang tot rij 3 te vergemakkelijken via de rechter schuifdeur
    • Hefdak geschilderd in de basiskleur van het voertuig
Samenwerking met externe partners

De Peugeot Traveller wordt mee omgebouwd  met externe partners zoals het Franse Hanroad (Hanroad Switch) en Pössl (Poessl), die de omgebouwde modellen ook zelf distribueren.

Voorbeelden Modellen met externe partners

Partner Alpin (Peugeot Partner)

Deze Alpin camper is als het ware een inbouwpakket (multifunctionele I-box) omgebouwd in Beieren met de Duitse iBox van IrmscherDezelfde firma presenteerde op het Salon Van Dusseldorf 2019 ook een ombouw van de Peugeot Traveller Business.

Switch (Peugeot Traveller) omgebouwd door Hanroad en biedt plaats voor 5 personen (zitplaatsen) en 2 slaapplaatsen in een tweepersoonsbed van  195 cm lang en 115 cm breed. De ombouw zit in de kofferbak van de Peugeot Travelle met daarin het bed, een keuken ingenieuze opslagruimtes. De keuken heeft een 1-pits gasfornuis, een grote lade voor bestek en keukengerei en een uitschuifbare wastafel en een handdouche. 

Met een elektrische koelbox van 10 liter kun je je eten koel houden (aangedreven door de 12 V sigarettenaansteker op het dashboard). Twee 12 liter tanks voor vers en grijs water moet je natuurlijk wel zuinig zijn. Op de smalle geïntegreerd matras met koudschuim lig je wel dicht bij elkaar aan maar ook comfortabel met het gebruik van noppen van Froli. Er is een uitneembaar keukenblok dat een grote opbergruimte in de kofferbak achterlaat, met een lade op de glijbaan om je boodschappen gemakkelijk op te bergen.

Prijs vanaf 39.990 € (model 2019 met motor van 115 pk)(09/2019)(In Frankrijk)

Voor fotomateriaal zie https://www.hanroad.fr/

Peugeot Alpine Camper op het Salon van Dusseldorf 2019
Peugeot Alpine Camper op het Salon van Dusseldorf 2019
Peugeot Partner Alpin Camper voor modeljaar 2020 - compacte camper of vrijetijdsvoertuig van Peugeot, voor het eerst te zien op Salon van Dusseldorf 2019
Peugeot Partner Alpin Camper voor modeljaar 2020 - compacte camper of vrijetijdsvoertuig van Peugeot, voor het eerst te zien op Salon van Dusseldorf 2019
Geschiedenis

De geschiedenis van Peugeot begint in 1889 op de wereldtentoonstelling van Parijs waar Armand Peugeot de allereerste Peugeot-auto presenteert: een driewieler ontwikkeld in samenwerking met ingenieur Léon Serpollet die voortbeweegt door middel van stoom.

De volledige Peugeot geschiedenis kun je nalezen op https://www.peugeot.be/

Groupe PSA

Is een Franse autogroep die de automerken Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles omvat. Peugeot heeft hier zo’n 14% van de aandelen.

PSA stond eerst voor Peugeot Société Anonyme en werd in 1965 gevormd. In 1974 heeft PSA 30% van de aandelen van Citroën gekocht. In 1976 werd Citroën volledig overgenomen door PSA. In februari 2013 maakten General Motors (GM) en Peugeot een samenwerkingsovereenkomst bekend. 

Begin 2014 werd bekend dat de Chinese automobiel fabrikant Dongfeng Motor Corporation en de Franse staat bereid zijn om voor € 800 miljoen aan nieuwe aandelen te kopen om het grote verlies van de groep op te vangen.

Op 31 oktober 2019 maakten Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en PSA bekend plannen te hebben voor een fusie. Beide autoproducenten krijgen 50% van de aandelen in het nieuwe bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Nederland komt. Carlos Tavares wordt bestuursvoorzitter van het fusiebedrijf en John Elkann van FCA voorzitter. Door de fusie ontstaat het vierde autobedrijf ter wereld, met een totale verkoop van 8,7 miljoen voertuigen en een jaaromzet van zo’n € 170 miljard.

FIat en PSA werken nu samen sinds 09/2019

2020 - Fabrieken voor Peugeot Traveller
Geassembleerd in de Sevelnord-fabriek in Hordain (Noord), in de buurt van Valenciennes.

In deze fabriek worden ook auto’s van Toyota geproduceerd zoals de Toyota Crosscamp ombouw van de ProAce

PSA Group in Trémery – algemene productie van Peugeot Boxer, Citroën Jumper motoren en versnellingsbakken

Elke Peugeot- of Citroën-camper of camper die u in Europa en daarbuiten ziet, heeft hoogstwaarschijnlijk een motor en versnellingsbak die werd geproduceerd in de fabrieken van de PSA Group in Trémery en Metz in het oosten van Frankrijk, in de buurt van Luxemburg en Duitsland.

De PSA-motorenfabriek in Trémery heeft 3.500 werknemers die 7.000 eenheden per dag produceren – dat is bijna één elke 26 seconden en meer dan 1.5 miljoen per jaar. Deze bestaat momenteel uit PureTech-benzinemotoren en BlueHDi-dieselmotoren. 

De fabriek in Metz heeft nog eens 1.500 werknemers die versnellingsbakken produceren.

Foto's
Peugeot Traveller mini-van of campervan Business model, omgebouwd door het Duitse Imscher uit Beieren
Peugeot Traveller mini-van of campervan Business model, omgebouwd door het Duitse Imscher uit Beieren
Fotogallerij
Website

peugeot-logo
54e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
46 %

Peugeot brengt ook onder zijn eigen dealersnetwerk vrijetijdsvoertuigen op de markt als Traveller Campervan en Expert Combi  zie hiervoor het dealers netwerk van Peugeot – https://www.peugeot.be/nl/verkooppunten.html. Ook de Peugeot Partner (Alpin) en Expert wordt gebruikt in de ombouw. Camperland deelt deze modellen in onder mini-vans.

De Peugeot Traveller wordt mee omgebouwd  met externe partners zoals het Franse Hanroad (Hanroad Switch) en Pössl, die de omgebouwde modellen ook zelf distribueren.

Daarnaast is Peugeot een leverancier van Boxer (Euro 6) motoren voor diverse campermerken, zie hiervoor onder motoren.

Aanverwante Peugeot minivan (urbans), camper van onderwerpen – busjes artikelen

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen

Een reactie achterlaten