Nissan urban, minivan en vrijetijdsvoertuigen ombouwer, fabrikant (groep)

Nissan urban, minivan en vrijetijdsvoertuigen ombouwer, fabrikant (groep)

Nissan logo
2020

Nissan is een kleine speler op de campermarkt. Maar zij hebben 3 modellen (bestelauto’s) met enkele aanpassingen. Zodanig dat de NV300 en NV200 op de markt kan gezet worden als een vrijetijdsvoertuig of een minivan. De NV300 maakt de configuratie van een tweede tweepersoonsbed in het verhoogde plafond mogelijk. Voor wie milieubewust is er ook een E-model bij met een (beperkte) actieradius van 200-280 kg. Voor modeljaar 2020 lanceert Nissan een vernieuwde NV300 met een nieuwe 1.6 Euro 6d-temp dieselmotor.

2018

Het eerste omgevormde model van de NV300 een vrijetijdsvoertuig dateert van 2018. Nissan bouwt het model dat i.s.m. het Spaanse Bram Technologies (https://www.bram.es/) wordt omgebouwd tot een vrijtijdsvoertuig.

Bram Technologies is een officiële Nissan-partner met goedkeuring om camperdaken op Nissan-voertuigen te installeren met de officiële Nissan-garanties en hebben de goedkeuring voor de transformatie van campervoertuigen voor de NV200.

Renault-Nissan-Mitsubishi groep

Renault-Nissan-Mitsubishi is een alliantie van zelfstandige bedrijven Renault en Nissan Motor. De overeenkomst werd op 27 maart 1999 in Tokio ondertekend door Louis Schweitzer en Yoshikazu Hanawa na een periode van financiële moeilijkheden voor Nissan, waardoor Renault de kans kreeg om een deel van de Nissan-groep te kopen en Carlos Ghosn aan het te stellen met het doel het bedrijf te herstructureren.

Drie jaar later, op 28 maart 2002, werd een Nederlandse B.V. opgericht, Renault-Nissan B.V., om een gemeenschappelijke strategie en synergieën te ontwikkelen.

In 2011 werd Renault-Nissan ‘s werelds derde grootste autogroep, na General Motors en Volkswagen AG. De nieuwe Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie, die regelmatig tot de vier beste in de wereld behoort qua verkopen, bereikte de eerste helft van 2017, de eerste plaats voor Volkswagen AG, Toyota en GM.

Nissan modellen

Hun belangrijkste modellen voor de camperaar zijn de NV300, NV200 en E-NV200. Foto boven: links NV300 en rechts de NV200.

2018

De NV300 is verkrijgbaar in twee carrosserievarianten  met een lengte van 4.39 m of 5.39 mm.

De NV200 en de e-NV200 zijn beide beschikbaar met een lengte van 4.40.

Elk model is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 

  • WEEKENDER : basis camper met het maximum aantal zitplaatsen om te reizen en slapen

  • PACIFIC : complete kampeerauto met meubels en meer voordelen als woonwagen

De NV200 en NV300 worden beide aangedreven door respectievelijk een 1.5- en een 1.6-liter motor.

Voor reizigers die begaan zijn met het milieu, is de volledig elektrische e-NV200 camper de perfecte reisgenoot. De hypermoderne batterij met een capaciteit van 40 kWh geeft de volledig elektrisch aangedreven e-NV200 een gecombineerd bereik van 280 km volgens NEDC en 200 km volgens WLTP, op één acculading.

   • binnenin is er ruimte voor 4 personen
   • een kooktoestel
   • een vriezer
   • een gootsteen met stromend water
   • extra opbergruimte
   • een tweepersoonsmatras
   • blindering voor alle ruiten
   • thermostaat

Opties en  diverse personalisatiemogelijkheden zijn o.a.

  • zonnepanelen
  • een extra luifel

De extra ruimte in de NV300 – de grootste van de drie modellen– biedt de mogelijkheid tot het plaatsen van een tweede tweepersoonsmatras in het verhoogde plafond met hefdak.

Garantie (2020)

Nissan left sterk de nadruk op de garanties die het biedt op zijn NV bestelbus modellen.

  • 5 jaar of 160.000 km bescherming van bumper tot bumper
  • 5 jaar garantie op het spuitwerk – dekt de carrosserielak
  • 5 jaar garantie op originele onderdelen en accessoires
  • 5 jaar pechhulp onderweg – dekt autopech, ongelukken en incidenten niet-gedekt door de constructeurswaarborg zoals een lekke band, verloren sleutels of het tanken van de verkeerde brandstof.
  • 12 jaar garantie tegen corrosie voor de Nissan NV300
  • Volledig overdraagbaar
  • En met service-intervallen van 2 jaar of 30.000 km voor de dieselmotoren hebt u niet alleen 5 jaar lang gemoedsrust, maar profiteert u ook van lage gebruikskosten.
Geschiedenis

1911 – 1983

De geschiedenis van Nissan begint in 1911 natuurlijk in Japan met de oprichting van Kwaishinisha Motorcar Works in Tokio.

In 1918 werd Kwaishinisha Motorcar Works hernoemd in Kwaishinisha Motorcar Works Co. en in 1925 in DAT Motorcar Co. Het volgende jaar vond er een fusie plaats met ‘Jitsuyo Jidosha Co.’, een bedrijf uit Osaka.

In 1931 werd de eerste Datson geproduceerd, dit stond voor Son of DAT. Later in 1932 zou deze naam veranderd worden in Datsun omdat son in het Japans ook verlies betekent.

1933

Twee jaar later verhuisde de firma naar Yokohama en werd een nieuwe naam toegepast Nissan Motor Company. In hetzelfde jaar presenteert het de Datsun Nissanocar.

Tot in 1983 werden er nog auto’s onder de naam Datsun verkocht.

1999

Nissan was in Japan één van de grotere automobiel fabrikanten, na Toyota. Maar in de jaren negentig kwam het concern in financiële problemen. Het Franse Renault werd eind 1999 hoofdaandeelhouder.

Ombouw van de Nissan NV modellen

2020 - Nissan bouwt het model dat i.s.m. het Spaanse Bram Technologies, uit de buurt van Barcelona, wordt omgebouwd tot een vrijtijdsvoertuig met een hefdak.

Foto's
Nieuw model 2020 van de bestelbusserie Nissan NV300 met 1.6 liter diesel motor
Nieuw model 2020 van de bestelbusserie Nissan NV300 met 1.6 liter diesel motor
Website

Dealersnetwerk van Nissan – https://nl.nissan.be/dealerlocator.html

Website: https://nl.nissan.be/

Dealers Nissan

(Renault-Nissan-Mitsubishi groep)

Nissan logo
nog geen kwaliteitslabel
0

In België zijn de vrijetijdsvoertuigen of minivans zoals de Primastar en NV300 te verkrijgen via de officiële garagenetwerken van Nissan – https://nl.nissan.be/dealerlocator.html

De NV Nissan vrijetijdsvoertuigen worden officieel in Spanje omgebouwd door Bram Technologies. De modellen zijn daar rechtstreeks te bestellen via https://www.bram.es/

Daarnaast is er ook een ombouw door Dethleffs en het Duitse Mobitec.

Daarnaast gebruikt ook de Duitse camperombouwer Westfalia de NV300 voor hun Micelangelo model. Zie hiervoor bij dealersnetwerk van Westfalia.

Aanverwante artikelen Nissan vrijetijdsvoertuigen (urban, minivans)

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen