Niesmann+Bischoff (Niesmann&Bischoff) Duitse Premium camper en motorhome fabrikant (Erwin Hymer groep)

Niesmann+Bischoff (Niesmann&Bischoff) Duitse Premium camper en motorhome fabrikant (Erwin Hymer groep)

Loading

Niesmann+Bischoff motorhomes uit de Hymer groep staat voor exclusiviteit, luxe en onnavolgbare kwaliteit. Deze Rolls-Royce onder de motorhomes kan je bestellen op verschillende chassis. De integraal Niesmann+Bischoff camper op Fiat-AL-KO chassis heet de Niesmann+Bischoff Arto of Flair motorhome. Zijn groter broer is gemodificeerd op Iveco. Als semi-integraal vind je modellen onder de benaming Smove.

2024

Met de succesvolle marktintroductie van de nieuwste generatie Flair-campers vorig jaar heeft Niesmann+Bischoff de liner-klasse volledig opnieuw gedefinieerd. Op de Caravan Salon van dit jaar in Düsseldorf (26/08 – 03/09/2023) presenteert de premium camperfabrikant uit Polch de Flair 880 – de kortere versie van het modellengamma. 

Garage en opbergkleppen aan bestuurderszijde van de Niesmann+Bischoff Flair 880 @ Salon van Düsseldorf, 08.2023 - foto © Camperland.be
Garage en opbergkleppen aan bestuurderszijde van de Niesmann+Bischoff Flair 880 @ Salon van Düsseldorf, 08.2023 – foto © Camperland.be
2023

Onder de vleugels van de Hymer groep definieert Niesmann+Bischoff zijn Flair premium integraal klasse model voor modeljaar 2023 met een heel nieuw mooi uitgevoerd klasse produkt! Opperste kwaliteit van buiten, maar de echte verrassing wacht binnen: Niesmann+Bischoff zet volledig nieuwe maatstaven voor het interieur van de Flair 2023. De stijl is modern, strak, tijdloos en minimalistisch, maar zonder compromissen op design, materialen of gezelligheid: https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/volgende-generatie-niesmann-bischoff-flair-modeljaar-2023/

Een absolute hoogvlieger. Dat is de vernieuwde Flair 880 en 990. Het interieur van een motorhome wordt hier bijna heruitgegeven. Bekijk bijvoorbeeld eens hoe de instapper in de Flair wordt geïntegreerd in het concept. Uiteindelijk borduurt het merk verder op het succes van de iSmove. Dit luxe comfort bij de iSmove is dan ook nog eens beschikbaar op een 3500 kg configuratie voor rijbewijs B. 

  • ISmove en Arto op basis van Fiat Ducato met AL-KO chassis
  • Flair op basis van Iveco Daily vanaf 7.2 ton.
2021

Voor modeljaar 2021 komt Niesmann+Bischoff met een heel uniek concept op de markt met zijn 2 nieuwe iSmove integraal modellen: vandaar hun slogan “Breaking ALL the rules”, vrij vertaald komaf maken met de standaarden en met wat nieuws voor de dag komen.

Niesmann+Bisschoff iSmove model modeljaar 2021 vooraanzicht
2020

Er is een nieuwe Arto, de Arto 82 E met een AL-KO chassis en als basis een Fiat Ducato motor met 140 PK met een 9-traps automaat. Kies je voor de 5 Ton versie dan kan je nog 850 kilo beladen. Daarnaast is er de nieuwe Flair 920 LW met 180 PK, een 9,27 meter lange integraal op basis van de Iveco Daily

2019

Het beste verkochte model van Niesmann+Bischoff is de Arto 77E.

Niesmann + Bischoff INTEGRAAL MODEL
Rolls-Royce onder de motorhomes

Filosofie

Niesmann+Bischoff hanteren ze een stelregel: hoe hoger de kwaliteit van de afzonderlijke materialen, hoe hoger de kwaliteit van de verwerking en het eindproduct.

Een goed voorbeeld is de houtfilm. Het is zeer duurzaam, 3D en krasbestendig – het kan eenvoudig niet gemakkelijk worden beschadigd. Daardoor zijn de meubelstoffen zo goed afgewerkt dat ze letterlijk duizenden testcycli kunnen weerstaan.

Ze investeren veel tijd in de productie van uw camper. Voor anderen kan dit een luxe zijn. Voor hun is het een slimme investering, omdat de meeste fouten optreden wanneer van mensen wordt verwacht dat ze op een hoog niveau presteren in hectische, onder druk staande omgevingen. En bij Niesmann + Bischoff verwachten ze hoge prestaties van ons hele team. 

Spenderen extra tijd en productie en controle
Niesmann+Bischoff Arto - grijs matkleurig koetswerk met oranjekleurige striping - details maken verschil, modeljaar 2019 - premium camper Hymer groep
Niesmann+Bischoff Arto - grijs matkleurig koetswerk met oranjekleurige striping - details maken verschil, modeljaar 2019 - premium camper Hymer groep
Geschiedenis begint in 1950

Het verhaal van Niesmann + Bischoff begint in 1955 als de Duitsers massaal de reiskoorts krijgen en iedereen eens met vakantie wil. In 1981 produceerden ze hun eerste alkoof model, de 570 E. 

Voor meer geschiedenis zie https://www.niesmann-bischoff.com/en/about-us/

Fabrieken

Niesmann+Bisschop heeft zijn fabrieken en hoofdzetel in het Polch, Duitsland. Ook op het gebied van energie rekent Niesmann+Bischoff nu op eigen productie. De fabrikant van exclusieve campers heeft op zijn terrein in Polch twee nieuwe fotovoltaïsche systemen gebouwd, die het bedrijf nu van elektriciteit voorzien. Het grootste deel van de geproduceerde energie wordt aan het elektriciteitsnet geleverd. Het bedrijf gebruikt de rest om meer dan de helft van zijn eigen verbruik te dekken – en stelt normen op het gebied van duurzaamheid in zijn sector.

Polch, oktober 2023 – Zelf opgewekte stroom voor Niesmann+Bischoff: twee nieuwe fotovoltaïsche systemen voorzien het bedrijf nu van elektriciteit op het bedrijfsterrein in Polch in Rijnland-Palts. De systemen omvatten een kleine 9.000 modules en bereiken een vermogen tot 5.000 kilowattpiek. Het overgrote deel van de geproduceerde energie wordt aan het net geleverd en de overige tien procent wordt door het bedrijf zelf gebruikt. “Dat dekt grofweg 55 procent van onze consumptie”, zegt algemeen directeur Hubert Brandl. “De resterende elektriciteit is ook groen; de rest halen we uit een waterkrachtcentrale in Frankrijk.”

Foto's
Niesmann-Bischoff Flair - modeljaar 2020, nu met Air Bags als Safety optie in Mat Champagne versie
Niesmann-Bischoff Flair - modeljaar 2020, nu met Air Bags als Safety optie in Mat Champagne versie
SMOVE - verkozen tot camper van de maand 2019
Niesmann+Bischop Smove: mooie lijnvorming en chique zwarte grille met lelie logo
Fotogallerij

3e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
98 %
2e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
98 %

Niesmann+Bischoff motorhomes en (premium) Liners

4.95
Waterdichtheidsgarantie motorhomes 5.0
Beoordeling Camperland 4.9

Beter

 • Top 5 premium campermerk
 • Duitse kwalititeit
 • Voortuitstrevende ontwerpen
 • Goede naam en reputatie
 • 100% houtvrij
 • 10 j. garantie
 • Eigen stijl en nieuwe ideeën
 • Premium kwaliteit op 3.5 T
 • Made in Germany

Minder

 • Relatief kleine fabrikant
 • Beperkt dealersnetwerk
 • Prijs
 • Beperkt aantal dealers
15
Merk Niesmann+Bischoff – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Niesmann+Bischoff

10 jaar garantie

Isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Niesmann+Bischoff
sinds 1990

 • Made in Polch
 • 100 % houtvrij
 • glasvezelversterkte kunststof (30 mm)
 • GFK met extra hoog glasgehalte
 • zeer sterke afdichtingen
 • extreem robuust en krasbestendig
 • sandwich wanden (30 mm)

Aanverwante motorhome onderwerpen & integraal camper artikelen Niesmann&Bischoff