Etrusco, Italiaanse camperfabrikant (Hymer groep)

Etrusco logo

Design in Motion

2023

Altijd zuinig met informatie. Voor 2023 wordt de kaart van modellen op Ford verder doorgezet met bijv. De CV600DF, een tendens die in het voorjaar van 2022 reeds werd ingezet. Daarnaast twee nieuwe compacte halfintegralen eveneens op basis van Ford: V5.9DF en V6.6DF, beiden met een dwars geplaatst bed. Bij de echte halfintegralen van 2.3 m breedte komen er ook 4 T nieuwe modellen bij, eveneens op Ford. Drie ervan met enkele bedden en 1 model met een centraal bed:

  • T6.9 SF enkele bedden 
  • T7.3 SF enkele bedden 
  • T7.3 SCF enkele bedden 
  • T7.3 QCF centraal bed 

Daarnaast kan u elk model, zowel de busjes als de halfintegralen uitbreiden met een nieuw “Complete Selection “ pakket. Daarin zitten o.a. ook in het Chassis pakket, Comfort pakket, 16 inch aluminium velgen, Type X pakket met Magnolia-Glossy interieur en multimedia pakket met achteruitrijcamera.

De standaard Ford versies met 130 PK zijn te upgraden naar 170 Pk met automaat. Beiden voor zo’n 3500 €.

2020

Het merk wordt steeds meer volwassen en zijn afwerkingsniveau verbetert jaar na jaar. Niet verwonderlijk dat het merk een Golden Award kreeg op het Salon Van Dusseldorf (09/2019). Voor het modeljaar 2020 zijn er 3 nieuwe modellen:

 • T6900 SB – haf-integraal onder de 7 meter
 • 6600 BB – alkoof model van 6.6 meter
 • I6900 SB – integraal model met Vario badkamermodel

Daarbovenop komt een nieuw uitrustingsniveau Type X, dat de modellen duidelijk naar een hoger niveau tilt. Etrusco blijft echter een low-cost model en brengt dus campers uit op basis van de nieuwe Fiat Ducato maar dan met de lichtste 120 PK motor.

Goede prijs/kwaliteit

Geproduceerd in Italiaanse fabriek

Etrusco is een campermerk onder de vleugels van de Hymergroep. Etrusco-campers worden geproduceerd in het Italiaanse Toscane, vlakbij de stad Florence maar de promotie wordt gestuurd vanuit Leutkich (Duitsland).

Aangezien het in principe een low-cost model is worden ze vaak vergeleken met modellen van Sunlight en Carado.

Golden Award - Salon Van Dusseldorf (09/2019)
Geschiedenis

2016

Sinds 2016 heeft het merk Etrusco GmbH uit Toscane klanten geïnspireerd die genieten van het leven met het uitgebreide productportfolio. Serieproductie in de productie-hal in de fabrieken van San Casciano in Italië. De eerste verkoop wordt gelanceerd in Italië, Spanje en Frankrijk.

2017

Uitbreiding van de productportfolio met semi-geïntegreerde en geïntegreerde modellen en marktintroductie in Duitsland en België

Meer geschiedenis op https://www.erwinhymergroup.com/en/brands-products/etrusco

2019

Het doel is de kwaliteit van een Hymer op de markt te brengen, robuust en éénvoudig, met een goede standaarduitrusting tegen een concurrentiële prijs (onder de 50.000 €) bijvoorbeeld door half-integraal campers T 5900 DB aan te bieden op een chassis van Citroën Jumper met 2,0 liter motor die 130 pk (96 kw) levert. Daarnaast zijn er de Etrusco A Class-integraal modellen met een modern hedendaags design en een groot panoramische voorruit.

Fabrieken en productie

De Etrusco-voertuigen worden gebouwd in de Toscaanse Laika-fabriek in San Casciano. Deze productievestiging is een van de modernste in Europa. In de Italiaanse fabriek werken meer dan 300 werknemers.

Foto's
Fotogallerij
Maar 5 jaar op waterdichtheid

Etrusco logo

Etrusco VANS en motorhomes

3.6
Waterdichtheidsgaranties 3.5
Beoordeling Camperland 3.5
Prijs/kwaliteit 3.8

Beter

 • Duitse kwaliteitscontrole
 • Goede beladingscijfers
 • Prijs/kwaliteit
 • 7 jaar op waterdichtheid
 • Controle door Hymer

Minder

 • Gebouwd in Italiaanse fabrieken
 • Nog jong merk
 • Koel, Duits interieur
16
Merk Etrusco – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Etrusco onderwerpen – artikelen

Een reactie achterlaten