Font-Vendome, (Font-Vêndome) – Font Vendome: Franse buscamper (minivan, urban, camper van, woonbus, busje, fourgon) fabrikant & ombouwer (Trigano groep)

Font-Vendome, (Font-Vêndome) – Font Vendome: Franse buscamper (minivan, urban, camper van, woonbus, busje, fourgon) fabrikant & ombouwer (Trigano groep)

Font Vendome logo
2024

De Séjour en Evasion serie uit 2023 verdwijnt en worden hernoemd naar Comfort et Elegance. Volgens hun nieuwsbrief komen ze hiertoe: “Voor de collectie 2024 is het een kwestie van onderscheid maken tussen een bovenverdieping genaamd Elegance en een tussenverdieping genaamd Comfort“. De series Rando Van, Rando Camp, Mondeo en Terra Van zijn verdwenen.

De overgebleven reeksen omvatten o.a. nog 9 modellen, namelijk:

  • 4 gebaseerd op Fiat Ducato (de Leader Camp , Leader Camp Duo , Duo Van en Bel Horizon )
  • 2 op Ford Transit met vierwielaandrijving ( Forty Van 4 × 4 en Forty Van Duo 4 × 4 )
  • en nu 3 op Renault Master ( Master Van XS , Master Van , Master Van Duo)

Aan de prijs (in Frankrijk)  begint een Leader Camp van 140 pk op een Fiat Ducato nu net onder de 60.000€ in de Comfort versie en klimt op tot meer dan 68.000€ in Elegance om onder meer het Traction+ systeem, de gelakte voorbumper, de achteruitrijcamera, de lithiumbatterij, de opening van de cabine met skyroof, imitatiebekleding, een buitendouche…

2023

Er waait voor 2023 een nieuwe wind op de Forty Van 4×4 die wordt geleverd in de DUO-versie uitgerust met twee aparte beddenDe Camper Max-auto zal de torens in gaan met een versie op Fort Limited Edition-drager die een zeer interessant uitrustingspakket biedt voor rijcomfort en leven… Voor de andere modellen is het de uitrusting van de serie die naar het hogere segment gaat, met op de meeste voertuigen achteruitkijkcamera’s en een nieuw gecombineerd verwarmings-, warmwatersysteem en standaard hoogte kit. In 2023 bevestigt Font Vendôme de waarden en het leidmotief van zijn merk: u alle kaarten in handen geven voor tijdloze escapades , overal naar het einde van de wereld met elegantepraktischecomfortabele en duurzame voertuigen, dat is de geest van Font Vendôme al bijna 45 jaar. 

2022

Voor modeljaar 2022 de Horizon serie nu ook beschikbaar met een dakbed (optie) wat het aantal slaapplaatsen op vier breng zoals bij het model Horizon 307 van net geen 6 meter (5.99). Daarnaast worden vele modellen nu standaard voorzien van een lithiumbatterij.

Net zoals bij Bürstner Copa zien we hier van de Ford Transit Custom nog meer modellen verschijnen als basis voor een vrijetijdsvoertuig die de naam Xcape F kreeg met een optioneel dakbed bovenaan. De op Ford gebaseerde Xcape is erin een korte FL en langere versie FXL en beide modellen zouden op de komende salons in het najaar van 2021 moeten te zien zijn.

2020

Voor het modeljaar 2020 heeft Font Vendôme in 2019 zijn gehele interieur herzien en gemoderniseerd met twee nieuwe uitrustingsniveau’s Séjour en Evasion. Een skyroof is standaard of als optie beschikbaar. Als nieuw model is er o.a. de Forty Van 4×4 op een Ford.  De standaard woonbussen worden geleverd met de nieuwe Fiat Ducato MY2020 vanaf 120 PK.

Bijzonder is hun 3-in-1 toiletcabinet, een modulaire badkamer die standaard in alle uitrustingsmodellen Séjour en Evasion zal zijn voorzien.

In het voorjaar (02/2020) komen ze na 3 jaar terug met 2 buscamper modellen op basis van de Renault Master, de Master Van X en de Master Van Duo met een 135 PK sterk motor en een goed laadvermogen van + 600 kg.

modulaire badkamer met 3 in 1 toiletmodule
Font Vendome Duo Van Séjour - modeljaar 2020 - op het Salon van Mobicar 2019 bij stand van Dicar
Geschiedenis

Font Vendôme is een groot producent van buscampers uit Frankrijk. De Franse vans worden gebouwd in de fabrieken in Brantôme in de Périgord, een dochteronderming van de Trigano groepFont Vendôme is veruit de meest verkochte VAN-motorhome in Frankrijk met de modellen Leader Camp, Duo Van en Rando Camp.

Het merk brengt niet altijd modellen met voldoende laadvermogen op de markt, informeer je dus goed als je vergelijkt.

meest verkochte VAN merk in Frankrijk
Foto's
Een blik in de Font Vendome Duo Van Séjour - modeljaar 2020, uit de Trigano groep. Heeft een mooie prijs maar jammer genoeg té weinig laadvermogen
Een blik in de Font Vendome Duo Van Séjour - modeljaar 2020, uit de Trigano groep. Heeft een mooie prijs maar jammer genoeg té weinig laadvermogen
Font Vendome TB badkamer concept - toilet + badkamer
Font Vendome TB badkamer concept - toilet + badkamer
Fotogallerij
niet altijd modellen hebben voldoende laadvermogen*

*volgens camperland normen

Dealers, concessiehouders en handelaars in Font-Vendome camper vans (fourgons), minivans, vrijetijdsvoertuigen

(Trigano groep)
(submerk Font-Vendôme, bouwt ook in zijn zelfde fabriek Randger vans)

21e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
80 %
35e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
65 %
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Font-Vendôme VANS

3.9
Waterdichtheidsgaranties 4.0
Beoordeling Camperland 3.8

Beter

 • Op en top Frans
 • Franse stijl
 • Prijs/kwaliteit
 • # keuze motormerken
 • 7 j. op waterdichtheid
 • 3-in één badkamer (patent)

Minder

 • Vooral populair in eigen land
 • Beperkt # modellen
 • Beperkt dealersnet in BE/NL
 • Verschil in isolatie volgens model
 • Let op netto beladingscijfers
 • Beperkte technische info
8
Merk Font Vendôme – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Font-Vendome

Het meubilair van de Horizon serie is aan de buitenkant gemaakt met een laag HPL(High-Pressure Laminate), een materiaal dat een grotere duurzaamheid in de loop van de tijd garandeert, waterdicht en bestand tegen krassen en schaafwonden.

Het gebruik van gespecialiseerde materialen garandeert een uitstekende interne isolatie (graad 3). Muren, dak, dwarsbalken, staanders en deuren zijn inwendig bekleed met glaswol en polystyreen. Het dak is opgebouwd uit 3 lagen: polystyreen, polyester en multiplex.

Model afhankelijk

 • achterdeuren zijn niet bij alle model geïsoleerd
 • meerlaagse gealuminiseerde isolatietechnieken om te komen tot busjes geschikt voor zomer en winter
 • verschillende isolatielagen van glaswol samengeperst tussen 2 lagen aluminium om een hoog isolatievermogen te verkrijgen die weinig ruimte inneemt
 • sommige modellen – geen isolatie in de achterdeuren
 • geïsoleerde ramen en dakramen om het interieur te beschermen tegen lawaai, hitte warmte en kou
 • sommige modellen – de originaliteit van de achterdeuren wordt behouden maar het glas is beschermd met een zonnefolie. De omranding van de ramen zijn geïsoleerd met glaswol en de vensters extra voorzien van isolerende binnengordijnen.

Aanverwante Font-Vendôme busjes onderwerpen – camper van artikelen

Loading