Concorde, Duitse luxe Liner en Premium camper en motorhome fabrikant (groep)

Concorde, Duitse luxe Liner en Premium camper en motorhome fabrikant (groep)

Concorde logo

Loading

Reisemobile Aus Leidenschaft

Campers met passie

Concorde Reisemobile GmbH is een Duits premium merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Deze grote exclusieve, premium camperauto’s worden geproduceerd in de Duitse fabrieken van Aschbach jaarlijks zo’n 450 voertuigen, daarbij kiezen ze resultuut voor kwaliteit boven kwantiteit. Meer dan 35 jaar Concorde-campers actief

2024

De Cruiser Daily wordt aangeboden met een nieuw exterieurdesign, geavanceerde technologie en tal van standaarduitrustingen. De zeven campers in de catalogus met alkoof krijgen het merk “Diamond Series”. De Duitse fabrikant van luxe heavy-duty campers biedt ze daarmee een facelift aan.

2023

Concorde komt voor 2023 met een nieuw gamma van zijn Credo serie met 4 modellen op basis van de Iveco Daily. Onder de motorkap 156 pk voor integralen met standaard een dubbele bodem en een lengte van 7.49 en 8.49 meter met een prijs vanaf z’n 200.000 €. De autonomie werd verbeterd met standaard 5 zonnepanelen:

  • Concorde Credo 740 HI
  • Concorde Credo 790 FI
  • Concorde Credo 790 LI
  • Concorde Credo 790 MI

2020

Het Premium klasse merk blijft het goed doen al voelt het de hete adem van de concurrentie in de nek. Vooral Morelo (Knaus groep) neemt steeds meer een deel van de Premiummarkt in (met verkoopcijfers tot 30 % van de markt). De modellen zijn uitgerust met motoren van Iveco Daily of Mercedes Actros of Mercedes Atego bij de grootste (15 ton) modellen met een autogagage voor bijvoorbeeld een Smart of Fait 500 auto

Voor modeljaar 2020 brengt Concorde een zeer compacte camper uit (naar hun normen) met een nieuwe Centurion 990 MI. Het allernieuwste model, de Charisma 790 L, zal voorgesteld worden in oktober 2019 op de Parijs beurs Véhiclues de Loisirs du Bourget.Dit model is net geen 8 meter lang.

Concorde Cruiser 791, in de Top 5 van alkoven 2020 van met meer dan 3500 kg, op dubbelwiel chassis van Iveco
Concorde Cruiser 791, in de Top 5 van alkoven 2020 van met meer dan 3500 kg, op dubbelwiel chassis van Iveco
Concorde Liner Plus - modeljaar 2019 - premium camper en motorhome
Concorde Liner Plus - modeljaar 2019 - premium camper en motorhome
Geschiedenis begint in 1981

In 1981 richtte Helmut Reimann, een erkende pionier in de caravansector, een bedrijf op dat in de loop der jaren Europa’s grootste premium camperfabrikant zou worden. Opgericht als SKW GmbH, kocht hij een fabriek van Tabbert GmbH in Aschbach (district Schlüsselfeld).

In 1982 moest het gebouw worden verbouwd en was er een uitbreiding nodig. De fabriek kreeg de naam Schlüsselfelder Kunststoffwerk (SKW).

In 1983 begon Helmut Reimann met het bouwen van campers. De modellen heetten Concorde 500 RS en Concorde 500 XS en waren gebaseerd op Ford Transit-chassis. In het eerste bedrijfsjaar verlieten in totaal 60 campers de fabriek.

In 1984 komen de eerste modellen op basis van het Euro-chassis van Peugeot. Vanwege de grote populariteit van campers richtte Helmut Reimann zich nog uitsluitend op de bouw van campers.

 In 1987 werd het Mitsubishi-chassis L 300 toegevoegd voor de Concorde Country Boy, een compact alkoofmodel.

De goede bedrijfsresultaten maakten in 1988 een nieuwe fabrieksuitbreiding noodzakelijk . In hetzelfde jaar werd de derde generatie campers op basis van het chassis van Peugeot en Fiat op de weg gebracht.

In 1990 zorgde de Concorde Sport TX, de eerste camper met aparte natte cel, voor sensatie.

1992 was een bepalend jaar voor de ontwikkeling van Concorde omdat er uitgebreide bouw- en investeringsactiviteiten met bijbehorende modernisering plaatsvonden. 

Concorde’s nieuwe 1994– modellen waren de nieuwe alkoofgeneratie met dubbele bodemchassis op basis van de Fiat Ducato en de Compact.

In 1996 werd het bedrijfsterrein in Zellingen verkocht en in Aschbach werd begonnen met de bouw van een nieuw administratiegebouw en nieuwe fabriekswinkels. De verhuizing naar Aschbach is eind dit jaar.

In 1997 presenteerde Concorde de eerste geïntegreerde camper. 

In 1999 zag de introductie van een nieuwe modelgeneratie genaamd Concept en CHARISMA als alkoofmodellen op basis van de nieuwe Iveco Daily.

In 2002 werd de C1 op basis van het Iveco Eurocargo-chassis aan het assortiment toegevoegd. Als een Duitse première en innovatie introduceerde Concorde de Liner-modellen met hun speciaal ontworpen dashboard.

In 2003 trad Dr. Kühne toe tot het bedrijf en zette met deze investering een mijlpaal die ook een beslissende bijdrage leverde aan het huidige succes van het bedrijf. Om het 20-jarig jubileum van de camperproductie te vieren, werd het speciale model Concorde CRUISER gebouwd.

In 2006 werd een nieuwe hittepers in gebruik genomen die ongeveer 350.000 EUR kostte. Hierdoor, en dankzij de enorme populariteit van de CHARISMA, kon Concorde in 2006 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf binnen een jaar tijd bijna 500 campers verkopen.

In 2007 werd begonnen met de bouw van de Band II en de bouw van een extra magazijn speciaal voor de Band II . Tegelijkertijd begon Concorde met de productie van het instapmodel CREDO in Aschbach.

In 2013 zagen een aantal belangrijke personeelsbeslissingen bij Concorde – beslissingen die de basis zouden vormen voor het voortdurende succes van de onderneming. Joachim Baumgartner werd aangesteld als enige algemeen directeur. 

In 2014 vierden Concorde en Iveco het 25-jarig jubileum van hun samenwerking met de productie van speciale jubileummodellen.

In 2015 werden de CRUISER als premium alkoofcamper onder de 7,5 ton op basis van de Daily en Eurocargo en de CRUISER 890 RRL met revolutionair woonruimteconcept geïntroduceerd als nieuwe voertuigmodellen.

In 2016 waren klanten verheugd om het 35-jarig jubileummodel EDITION 35 te zien.

Op de Caravan Salon 2017 in Düsseldorf werd de tweede generatie van het Concorde-vlaggenschip CENTURION voor het eerst in beide versies aan het publiek voorgesteld, zowel als gedeeltelijk geïntegreerde als geïntegreerde versie.

Lees de volledige historiek van Concorde op https://www.concorde.eu/

Fabriek(en)

De maatschappelijke zetel van Concorde is in Concorde-Straße 2-4, 96132 Schlüsselfeld, Duitsland.

De campers worden geproduceerd op de terreinen van de gemeenschappelijke zetel van Aschbach. Concorde kiest ervoor niet meer dan 420 campers per jaar te bouwen …

Ze kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit met hun slogan:   “We zijn gepassioneerd door campers”.

Wil je een bezoek brengen aan de fabriek? https://www.concorde.eu/

Concorde Liner Plus - modeljaar 2019 - premium camper en motorhome
Concorde Liner Plus - modeljaar 2019 - premium camper en motorhome
Fotogallerij (33)

3e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
97 %
58e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
50 %

Concorde premium motorhomes en Liners

4.95
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.9

Beter

 • Top 5 premium merk
 • Duitse degelijkheid
 • Controles af fabriek
 • 100% houtvrij
 • Goede naamsbekendheid
 • 10 jaar op waterdichtheid

Minder

 • Hoger prijsegment
 • Beperkt dealersnet in BE/NL
 • Beperkte productie/jaar
5
Merk Concorde – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Concorde

10 jaar garantie

SolidTherm isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Concorde
sinds 1983

Solidtherm

 • 100% houtvrij
 • vrij van thermische bruggen
 • zijbekledingen, bumpers en de voor- en achterprofielen van elastisch composietmateriaal van glasvezel
 • PU-harde schuimstrips
 • zijwandisolatie met  RTM-schuim
 • bodemplaat en de tussenvloer
 • aluminium dakprofielstrips met regenwaterkanalen
 • de verlijmde verbindingen worden tussen twee componenten geschroefd en verlijmd in een duurzame elastische afdichting

Aanverwante Concorde Premium motorhome en Liner onderwerpen – artikelen