Burstner, Buerstner, Duitse en deels Franse minivan, urban, vrijetijdsvoertuigen motorhome en camper van fabrikant (Erwin Hymer groep)

Burstner, Buerstner, Duitse en deels Franse minivan, urban, vrijetijdsvoertuigen motorhome en camper van fabrikant (Erwin Hymer groep)

Burstner logo
SLOGAN #overal thuis
2024

Voor het komende seizoen richt Bürstner zijn nieuwigheden op de Ford Transit modellen, nu verkrijgbaar in 4×4 en pop-up-dakversies (+ 146 kg op Campéo modellen). Met de opmerkelijke uitzondering van de recente Delfin C621 op Renault Master, zijn de meeste Bürstner-busjes optioneel verkrijgbaar met een pop-up dak, tegen extra gewicht. Bij de volgende collectie 2023/2024 voegt de Lineo C 590 op Ford Transit zich bij de lijst met modellen die in aanmerking komen voor de installatie van een pop-up dak. 

Net als de C 550 zal de C 590 nu verkrijgbaar zijn als 4×4 op basis van een Ford Transit-aandrijving. Een variatie geïdentificeerd onder de naam Black Forest (Zwarte Woud), goed bekend bij Bürstner.

2023

Het hoogtepunt van de nieuwe producten is de innovatieve en bekroonde semi-geïntegreerde Lyseo Gallery met opblaasbare alkoof, die in het najaar van 2022 in serieproductie gaat met 2 compacte plattegronden van minder dan 7 meter lang. Het zal veel elementen van de showauto overnemen die iets meer dan een jaar geleden werd gepresenteerd: https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/burstner-innovaties-2023-het-voertuigaanbod-wordt-consequent-uitgebreid/

De Copa komt met 2 nieuwigheden: C 500 op basis van de Ford Custom komt er in 2023 ook in een 4 x4  vierwielaandrijving. Daarnaast een model voorzien met een mini-badkamer achterin en een hoog dak aan de voorkant.

“Reizen klein, leef groot” is het leidmotief in de Lyseo Gallery TD van Bürstner. De serieproductie is gepland voor de lente van 2023 en veel elementen van de showcar zijn overgenomen – vooral natuurlijk de opblaasbare alkoof, maar ook veel interieurelementen. Zie https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/bekroonde-burstner-lyseo-gallery-td-gaat-in-serieproductie-in-het-voorjaar-van-2023/

Vanaf modeljaar 2023 is de nieuwe Burstner Lyseo I verkrijgbaar in 5 verschillende indelingsvarianten, die allemaal standaard zijn ontworpen voor maximaal 4 personen (zit- en slaapplaatsen) en voorzien zijn van een comfortabele stahoogte van 1.98 m.

Het basischassis is de Fiat Ducato 2.3 Mjet met 140 PK automaat, grote voorruit, geïntegreerde individuele led-dagrijverlichting en apart koplampbed, busspiegels, bestuurderscabinedeur links en draaibare stoelen met hoogte- en hellingsverstelling.

2022

De compacte modellen blijven het commando aanvoeren bij Bürstner met zijn Eliseo en Nexxo Van. Bij de Nexxo blijven de modellen van 2021 behouden met Citroën120 PK motoren maar is er een update met het zgn. vario badkamer concept. Bij de Eliseo is er een nieuwe C644 met een elektrisch hefbed achterin. Twee modellen krijgen een update: de C602 wordt de vervanger voor de C600 en hetzelfde geldt voor de nieuwe C642 die het model C 601 komt vervangen.

2021

Lyseo Gallery

Bürstner wint de ABC Award voor de nieuwe Burstner Lyseo met de zgn. Gallery Roof, een soort van bovencabine waardoor het een alkoof model lijkt maar dan met een inklapbaar gedeelte. Met de slogan “Travel small, live large” presenteerde Bürstner op 8 juni 2021 de Lyseo Gallery, een absolute innovatie in het snelgroeiende compacte campersegment met gepatenteerd “gallery roof“. Het model zal pas in 2023 in Frankrijk te koop zijn.

Travel Van Serie

Voor het komende seizoen 2021 ondergaat de Bürstner Travel Van een facelift. Zowel de buitenkant als het interieur zijn door de fabrikant vernieuwd. Naast de standaardversie is het 2021 Travel Van model ook verkrijgbaar in de Harmony Line-versie, beide met een Fiat Ducato 2.3 Multijet-chassis. De plattegronden van de T 590 G (met dwarsbed) en de T 620 G (met twee eenpersoonsbedden) blijven behouden, evenals de smalle buitenbreedte van 2,20 m. Afgezien daarvan is Bürstner naar binnen gegaan en heeft hij een aantal grote veranderingen aangebracht voor het nieuwe seizoen.

Nieuwe buscamper serie Eliseo

De Eliseo serie is de grote nieuwigheid voor modeljaar 2021 in de categorie van buscampers bij Bürstner en maakt deel uit van hun nieuwe concept van woonwagens. Voor deze nieuwe serie vertrouwt de fabrikant van vrijetijdsvoertuigen op de beproefde Fiat Ducato. Bij aanvang biedt Bürstner 4 verschillende plattegronden aan, die allemaal een uitgebreide standaarduitrusting hebben. Daartoe behoren ook reeds tal van veiligheidsopties die standaard reeds voorzien worden zoals ESP, Hill holder, airbags voor bestuurder en passagier vooraan, cruise control, …

De Eliseo bevindt zich dus in het hogere middensegment dan de Campeo of de City Car en zou zeer snel de markt moeten veroveren met zijn extra’s op het gebied van design en comfort. Hij zou ook gemiddeld zo’n 6000 € meer moeten kosten dan de goedkoopste Campeo maar daar krijg je bijvoorbeeld ook een standaard koelkast van 135 liter voor.

Elegance serie

Voor modeljaar 2021 komen er twee nieuwe, aanvullende modellen in de Elegance serie, de 910 G en 920 G, beiden met een SLC chassis met dubbele as. Aan het exterieur laat Bürstner je zien hoe de nieuwe premium camper van Bürstner zijn naam kreeg. De Elegance inspireert met de voorwielaandrijving van Mercedes die aangedreven wordt door de 9G-Tronic automaat.  Dit alles staat op een SLC chassis van 5.5 ton (SLC staat voor het Super Light chassis van Hymer). 

2020

Bouwer van één campermerk: Bürstner, als onderdeel van de Hymer groep (Hymer is overgenomen door het Amerikaanse Thor industries) samen met andere submerken van Hymer als Laïka, Carado, Dethleffs, Eriba, Etrusco, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight en het vroegere TEC.

2019

Burstner haalt in Duitsland een Gouden award binnen in de categorie “Excellente Merken

Burstner Campeo C640
Burstner Campeo C640
Burstner Eliseo serie voor modeljaar 2021 vervangt de Burstner City Car serie van 2020
Burstner Eliseo serie voor modeljaar 2021 vervangt de Burstner City Car serie van 2020
Geschiedenis vanaf 1965

De start van de onderneming Burstner (Bürstner) gaat terug tot 1924, toen Jacob Bürstner begon met zijn timmerfabriek. Het verhaal voor ons begint in 1958 met de ontwikkeling van de eerste caravan, toen “Delphin” genoemd in het Duitse Kehl. In het begin werden alle caravans volledig handgemaakt, die voor de eerste keer op een salon werden getoond in 1962, op het Caravan Salon van Essen. In 1973 ziet Bürstner GmbH het levenslicht. De onderneming boost met zijn carvan “Lux” model in 1976 gigantisch en zoekt hiervoor extra productiecapaciteit in het Franse Wissembourg.

Uitvinder van Bekend van

2021 –  Nieuwe Thermo-Floor dubbele bodem bij de Lyseo TD serie.  De Thermo-Floor constructie biedt een doorlopend vlakke vloer van cabine tot aan de slaapkamerdeur. De vloer heeft altijd een aangenaam gevoel wanneer u door uw voertuig loopt, ook op blote voeten.

Burstner Lyseo M Harmony Line 660 Mercedes 414 CDI 163 PK modeljaar 2020
Burstner Lyseo M Harmony Line 660 Mercedes 414 CDI 163 PK modeljaar 2020
Fabriek(en)

De fabrieken van Sassenberg staan centraal in de productie van merken die behoren tot de Erwin Hymer Group met als slogan 100% Made in Germany: LMC, Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Sunlight en merken van verschillende Scandinavische fabrikanten.

Foto's
Burstner Lyseo TD Limited Edtion - modeljaar 2019 - half-integraal
Burstner Lyseo TD Limited Edtion - modeljaar 2019 - half-integraal
Burstner Lyseo TD Harmony Line vooraanzicht met zwarte radiatorgrille en Burstner logo
Burstner Lyseo TD Harmony Line vooraanzicht met zwarte radiatorgrille en Burstner logo
Nieuwe Burstner Lyseo TD half-integraal voor modeljaar 2020 is er ook in de Harmony Line uitvoering
Nieuwe Burstner Lyseo TD half-integraal voor modeljaar 2020 is er ook in de Harmony Line uitvoering
Fotogallerij

Burstner Argos - alkoofmodel

Burstner City Car - woonbus model

Burstner Travel Van

Burstner Ixeo

Burstner Lyseo TD

Burstner Elegance

Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: L-vormige keukenblok met 3 pits gasfornuis
Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: L-vormige keukenblok met 3 pits gasfornuis
Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: prachtig donkeren lederen Edition 30 uitvoering
Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: prachtig donkeren lederen Edition 30 uitvoering
Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: sjieke rijkelijke lederen pilootstoelen en woonkamer zitbank
Burstner Ixeo Time Edition 30 - Jubileum editie: sjieke rijkelijke lederen pilootstoelen en woonkamer zitbank
Burstner Argos A 747 - Argos premium Alkoof-model van Bürstner - slaapkamer met TV
Burstner Argos A 747 - Argos premium Alkoof-model van Bürstner - slaapkamer met TV

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 – problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen – vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

Een reactie achterlaten