Blucamp Autocaravans, Italiaanse camperfabrikant (groep)

Blucamp Autocaravans, Italiaanse camperfabrikant (groep)

Blucamp Ocean 725 - 2022 - Integraal - Fiat 140 pk - queensbed (centraal bed) - L 7.41 m | 4 | (CAMPER DATA 20212

Loading

2023

Geen grote wijzigingen bij de Italiaanse camperbouwer mede door de moeilijke markt om leveringen na te komen. De Laser busjesserie is er in 3 modellen op Fiat Ducato vanaf 140 pk. Vijf halfintegralen Ocean en 2 alkoven worden eveneens met 140 pk geleverd.

Er is één dealer in België Liberty Road uit Lot (Beersel) – zie https://www.camperland.be/dealers/libertyroad-beersel/

2022

BlueCamp is en lowcost prijsvriendelijke camperbouwer die modellen levert in de vier meest populaire groepen met de model namen Laser en Ocean: vans, halfintegralen, alkoven en één integraalmodel. Daarnaast bouwen ze nog de Sky Free, speciaal aangepast voor minder validen. Een catalogus voor 2022 kun je hier downloaden: https://www.blucamp.com/en/catalogs/

SUMMERMobil is de nieuwe Van exclusief gemaakt voor Blucamp. Op het chassis van de Volkswagen Transporter is het voertuig ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar wendbaarheid en prestaties. De Van kan autocomfort combineren met de behoeften van kampeerliefhebbers en liefhebbers van openluchtvakanties. Minder dan 5 meter. lengte, bijna 2 meter. hoogte is uitgerust met een vouwdak dat u kunt gebruiken wanneer het voertuig stilstaat. De Van heeft 4 bedden en 5 zitplaatsen en biedt een functionele kookplaat.

Blucamp Ocean 12
Blucamp Laser 540

Er is één dealer in België Liberty Road uit Lot (Beersel) – zie https://www.camperland.be/dealers/libertyroad-beersel/

Geschiedenis begint in 1999

Het Italiaanse merk werd opgericht door de familie Grosso die ook het merk Blucamp stichtten in 1999 in Cuneo als onderdeel van ESA. De campers werden speciaal gebouwd voor het verhuurnetwerk Blurent. Blucamp is actief sinds 2000 met 80 Blucamp-dealers verspreid over Italië en Europa; maar toch het meest vertegenwoordigd in de zuiderse landen Italië, Spanje en Frankrijk. 

In 2006 groeide ESA verder en werd het een NV (naamloze vennootschap).Het merk mikt nu nog altijd op de prijsbewuste camperaar. Het productassortiment van Blucamp is de afgelopen jaren uitgebreid met de productie van caravans en de Sky Free, voertuigen die speciaal zijn ingericht voor mindervaliden.

Fabriek(en)

De Blucamp modellen worden gebouwd in fabrieken van ESA srl. 

Foto's
Blucamp Ocean 525
Blucamp Ocean 525
Website

https://www.blucamp.com/