Bavaria, Franse camperfabrikant (Pilote groep)

logo Bavaria motorhomes

Het Franse Bavaria dat behoort tot de Pilote groep loopt voor 2020 de succesmodellen van Challenger na, met een nieuw model onder de 7 meter: T696D voorzien van een ruime woonkamer met face-to-face geplaatste zitbanken, dit tegen een scherpe prijs van rondom de 55.000 €.

Volgens de fabrikant kunnen in de woonkamer 7 gasten plaats vinden. Het model is uitgerust met de Citroën motor. Wil je een centraal bed dan moet je een groter model kiezen zoals de semi-integraal T726FC of de integraal versie I720FC.

Het standaard elektrisch hefbed is zeer groot (160x200cm) en daalt ver naar beneden tot op 80 cm: ideaal om in- en uit je bed te stappen.

Verder zijn er weinig updates te bemerken. Aan de buitenzijde van de camper zijn wat meer strips en lijnen aangebracht. In het algemeen zijn er modellen verkrijgbaar op een Citroen Jumper chassis en motor of met de nieuwe Fiat ducato MY2020 motor van 140 pk.

Woonbus modellen

Binnenin worden er twee zwarte en witte interieurs geïntroduceerd, respectievelijk Mika en Lucido. Bavaria kennen we vooral van half- en integraal modellen maar de fabrikant heeft ook sinds 2010 woonbusmodellen zoals de K600J die zéér compact is en geschikt voor twee: de woonbus is ontworpen met twee eenpersoonsbedden aan de achterkant en zeer apart, een opbergkast in plaats van de passagiersstoel. Verkrijgbaar als “Standaard” of als een “Premium” versie die dan 2000 € meer moet kosten.

Net als de andere K600’s is het een Fiat Ducato van 5,99 meter lang. De J geeft ondertussen de aanwezigheid van twee aparte bedden aan, zoals aan boord van sommige modellen van het merk: K 630 J, die 6,36 m lang zijn zoals de K630G1, K630G2, K630G3 en K630G4.

In de woonbus series van 2019 is de keuken ontworpen met een groot XXL werkplan dat het koken mogelijk moet maakt zonder ruimte te missen en toch nog gemakkelijk in de woonbus kunnen bewegen. Meubels met grijze grafiet- of kersentinten zorgen voor een luchtig interieur en zeer eigentijds. Bij de premium afwerking is de stoffering ontworpen om de tand des tijds en intensief gebruik te weerstaan.

De K600G2  heeft een zeer grote werkplan in de keuken, die het busje een prachtige binnenruimte biedt, luchtig en helder. Dit grote werkplan geeft je de ruimte om goede gerechten te maken en je decoratie te hebben. Dit woonbus model heeft ook een grote woonkamer die plaats biedt aan 4 personen, een garage op lattenbodem en Bultex-matras en een badkamer 3 in 1.

Alle modellen van Bavaria zijn extra geïsoleerd en klaar voor de winter. Alle modellen zijn ondergebracht in de Klasse 3.

Half-Integraal modellen (T)

Tren-D is de serienaam voor de half-integralen (profilé) van Bavaria met modellen tot van 6,49 tot 7,45 meter. Er zijn modellen met twee enkele bedden of een centraal bed. Tren-D T650GJ is het kleinste model met enkele bedden en (slechts) 2 slaapplaatsen. De andere modellen uit de Tren-d biedt 4 slaapplaatsen: T746GJ, T740C, T746FC of T746C.

Integraal modellen (I)

Het Initial gamma biedt full-size, technische en robuuste campers van 5.99 m tot 7.87 m zoals de I740C, I740GJ, I700C en I700GJ uitgerust met een technische dubbele bodem van 15 cm of een volledig dubbele bodem van 21 cm.  De vloeren staan garant voor versterkte isolatie en geoptimaliseerde opslagruimte. Het AL-KO chassis met dubbele bodem in de Bavaria modellen is één jaar getest voor ingebruikname.

2010 – Bavaria maakt zijn eerste collectie Vans.
2015 – De 2015-collectie heeft een nieuwe functionele en ergonomische keuken met veel lades om alles op zijn plaats te zetten.
2016 – Bavaria breidt zijn assortiment uit met 6 nieuwe bestelauto’s, van 5.41 m tot 6.36 m.
2018 – Met deze nieuwste collectie innoveert Bavaria door een nieuwe en meer eigentijdse Premium-afwerking aan te bieden.
2019 – Keukens worden ontworpen met een groot XXL werkplan dat het koken mogelijk moet maakt zonder ruimte te missen 
2020 – model met twee eenpersoonsbedden aan de achterkant en een opbergkast in plaats van de passagiersstoel

https://bavariamotorhomes.be/nl/home

http://www.bavaria-camping-car.com

Bavaria I 740 C - slaapkamer met centraal bed, kasten in landelijk gevlamd bruin
Bavaria I 740 C – slaapkamer met centraal bed, kasten in landelijk gevlamd bruin
Bavaria I 740 C - slaapkamer detail gordijnen in 2 tinten
Bavaria I 740 C – slaapkamer detail gordijnen in 2 tinten
Bavaria I 740 GJ - Bavaria's hebben meestal een zeer ruime (brede) douchecabine
Bavaria I 740 GJ – Bavaria’s hebben meestal een zeer ruime (brede) douchecabine
Bavaria I 740 GJ - keukenblok uit composiet granieten werkblad en gasfornuis met drie pitten
Bavaria I 740 GJ – keukenblok uit composiet granieten werkblad en gasfornuis met drie pitten
Bavaria I 740 GJ - woonkamer, eetkamer met composiet granieten eettafel en gedraaide cabinestoelen met Bavaria logo
Bavaria I 740 GJ – woonkamer, eetkamer met composiet granieten eettafel en gedraaide cabinestoelen met Bavaria logo

Zie verder artikelen over Bavaria op camperland: https://www.camperland.be/category/campers/campermerk/pilote/bavaria/ en https://www.camperland.be/tag/bavaria/