Affinity, Poolse camper van en buscamper ombouwer (Kabe groep)

Affinity, Poolse camper van en buscamper ombouwer (Kabe groep)

Affinity logo

SLOGAN - Travel Different

2024

Het Poolse merk Affinity (soms ook wel Affinity RV genoemd) wordt ondersteund door het Zweedse Kabe en staat voor een kwalitatief hoogwaardige bestelwagen met veel nieuwe gedetailleerde oplossingen. Het nog kleine merk laat je in 2020 kiezen uit een Fiat Ducato of Peugeot Boxer woonbus dit met 4 zitplaatsen en een Frans bed en heeft een a-typische indeling.

Nieuw in 2024 is de woonbus (campervan) Affinity Freedom op Fiat Ducato, het goedkoopste model van 5.40 m binnen het merk.

Geschiedenis

Affinity is een fabrikant die produceert in Ozkorow in Polen. Het merk werd opgericht door Jacek Jaskot, die eerder bij Globe-Traveller werkte en oprichter was van het teloor gegane Neo-Traveler (met in 2012 het model Neo-Traveller Voyager). 

Deze Affinity Poolse buscamper is sinds januari 2020 onderdeel van het Zweedse Kabe, de absolute koning winter motorhome bouwer. Hoge kwaliteit, bruikbaarheid, aantrekkelijk uiterlijk en aandacht voor detail beschrijven het best de kernwaarden en hun doelstellingen.

Of volgens Jacek Jaskot: “Passion breeds professionalism, professionalism gives quality, and quality is a luxury in life.” – https://pl.linkedin.com/in/jacek-jaskot

Fabrieken ombouw

Affinity is een fabrikant die produceert in Ozkorow in Polen,  Łęczycka 13, 95-035 Ozorków, nabij de grotere stad Lodz.

Badkamer

De badkamer bevindt zich aan de achterkant van het busje, naast het grote Franse bed, dat ook in de hoogte kan worden bijgesteld. Binnenin vindt u een opvouwbare wastafel en een kleine kast voor alles wat u nodig heeft in de badkamer. De gootsteen erin kan worden weggeklapt om naar het toilet te gaan.

Keuken

De L-vormige keuken is verbonden met de voorkant van de bank. Het bestaat uit een grote gootsteen, een gasfornuis met twee pitsen en een compressorkoelkast met 90 liter inhoud. Het traditionele keukenmodel is hier vervangen door een opslagruimte met kasten, een console en een kleedkamer, kortom die oogt een stuk moderner.

Totaal 4 slaapplaatsen

De passagiersbank verandert in een solide dubbel stapelbed (twee enkele slaapplaatsen boven elkaar). Deze ontstaan wanneer de zitgroep vooraan wordt omgebouwd. Het duurt slechts enkele seconden en een paar eenvoudige bewegingen om het volledig te openen. Het vouwt even moeiteloos terug zodat iedereen het kan bedienen. Het bovenste bed is gemaakt van de rugleuning van de bank.

De zitting van de bank verandert in het onderliggende bed van 187 cm lang (is oké) en slechts 67 cm breed (de gangbare norm is 80 cm). Zowel het bovenste als het onderste niveau zijn gemakkelijk toegankelijk. Een optioneel vangnet is beschikbaar om het kind op het bovenste niveau te laten slapen.

Het model op het Fiat chassis is 6,36 m lang,  2,20 m breed en 2,80 m hoog. Het Frans bed is met 192 x 129 cm

Foto's
Website
Video

Video op Facebook

Het merk was eerst enkel in Duitsland en Polen verkrijgbaar. Maar vandaag is hij ook reeds in België te koop bij The Van Company uit Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen).

58e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
42 %

Affinity VANS

3.15
Waterdichtheidsgaranties 2.5
Beoordeling Camperland 3.8

Beter

  • Mooie kwaliteit
  • Verfrissende ideeën
  • Slaapbank patent
  • # keuze motoren
  • Te koop in BE

Minder

  • Stevige prijs
  • Jonge (Pools) merk

Affinity

2 jaar garantie

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen (M Duo en M Four) maar modelafhankelijk. Freedom, One, Duo en Three modellen zijn voor verbetering vatbaar.

Affinity
sinds 2019

De Poolse constructeur Affinity bouwt onder toezicht van de Zweedse winterbouwer Kabe:

  • wanden 20 mm
  • dubbele bodem van 15 cm
  • het watersysteem is volledig vorstbestendig

Aanverwante onderwerpen Affinty camper van, busjes artikelen

Een reactie achterlaten