(DU) Wohnmobiltreffen aan de Moezel voor het goede doel in Klüsserath

Van 30/05/2024

tot 02/06/2024

Info (DU) Wohnmobiltreffen aan de Moezel voor het goede doel in Klüsserath

Een campertreffen aan de Moezel in Klüsserath waabij de opbrengsten gaan naar het goede doel. Het is reeds de 5e Internationale Camper Meeting 2024 of 5é Wohnmobiltreffen. In totaal werd er een donatie van in totaal 20.710 euro gerealiseerd.

Donatie 1, ten bedrage van 2000, werd op het podium overhandigd aan het bestuur van de dorpsvereniging “Zukunft Klüsserath eV” voor de aanleg van een kinder- en jeugd beachvolleybalveld.

Het gehele resterende bedrag, 13.810 euro, gaat naar het kinderhospice en palliatieve team in Saar, Merchweiler.

Meer informatie is te vinden op https://wohnmobiltreffen.de/

 

Waar? Klüsserath an der Mosel

Klüsserath an der Mosel is een schilderachtig dorpje gelegen aan de rivier de Moezel in Duitsland. Het ligt in de deelstaat Rijnland-Palts, in de regio Trier-Saarburg. Het dorp staat bekend om zijn prachtige wijngaarden, sfeervolle ambiance en historische charme.

Een van de meest opvallende kenmerken van Klüsserath is zijn wijnbouwtraditie. De glooiende heuvels langs de Moezel zijn bezaaid met wijngaarden waar de bekende Moezelwijnen worden verbouwd, waaronder de Riesling, Müller-Thurgau en Elbling-druiven. Wijnliefhebbers kunnen genieten van proeverijen en rondleidingen door lokale wijnmakerijen om de smaken van de regio te ontdekken.

Het dorp zelf heeft ook een rijke geschiedenis. Bezoekers kunnen door de smalle geplaveide straatjes wandelen en historische gebouwen bewonderen, zoals de oude vakwerkhuizen en de pittoreske kerk van St. Remigius.

Naast wijnproeven en sightseeing biedt Klüsserath ook mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur langs de Moezel en door de omliggende wijngaarden.

Route naar Klüsserath an der Mosel

Overnachten? Klüsserath an der Mosel

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Uw mening over (DU) Wohnmobiltreffen aan de Moezel voor het goede doel in Klüsserath

Een Motorhome Salon? Een opendeurdag? Een treffen van andere motorhome liefhebbers? Een beurs van 2é handse campers?

Meld het event aan Camperland.be voor opname.

PS – Iedereen kan een event aanmelden na gratis registratie en/of aanmelding (login)