Hoeveel duurder zijn motorhomes geworden in 2023? Cijfermateriaal van 682 verschillende modellen. (CLPLUS)

[featured_image]
Registreer eerst en/of log nu in.Na controle en het voltooien van je registratie proces kun je (ingelogd) downloaden (de wachttijd is 2 tot 3 werkdagen).

Voor bepaalde downloads heb je echter wel een CLPLUS status nodig. zoals voor catalogussen, technische lijsten en data van nieuwe modellen, jaarlijkse prijslijsten van +2400 campers per modeljaar, grootte videobestanden, .. Eén gouden TIP? Wordt CLPLUS en geniet van alle lees en surf comfort met toegang tot de meest gespecialiseerde camper informatie
Download is available until [expire_date]
  • Version 02.2023
  • Downloaden 11
  • Bestandsgrootte 1.03 MB
  • File Count 1
  • Datum plaatsing 24 februari 2023
  • Laatst bijgewerkt 9 januari 2024

Hoeveel duurder zijn motorhomes geworden in 2023? Cijfermateriaal van 682 verschillende modellen. (CLPLUS)

Het leven is in 2023 10 tot 12 % duurder geworden. Ook de motorhomes voor modeljaar 2023 zijn duurder geworden. Maar vraagt u zich ook af hoeveel duurder dan? Is dit bij elk merk in dezelfde verhouding? Duidelijk niet. Camperland kon een vergelijking maken van meer dan 682 modellen uit modeljaar 2022 met de richtprijzen voor 2023.

De gemiddelde verhoging voor al deze modellen bedraagt uit deze vergelijking 18 % met lage scores voor Benimar en voor meer dan 30% voor sommige andere merken. Uit de vergelijking blijkt inderdaad dat bij de low-cost modellen zoals Sunlight en Carado de sterkte prijsstijgingen voorkomen, hetgeen ik eerder reeds had aangebracht.

Speelt het feit dat de goedkoopste vans uit modeljaar nog met een 120 PK motor geleverd? Ze zitten niet in de vergelijking omdat 99% van de modellen nu starten vanaf een 140 PK motor.. die duurder is en de cijfers zou vervormen en onjuist maken.

Er zijn merken waarvan er meer dan 50 verschillende modelprijzen zijn vergeleken, tot slechts 1 voor Knaus, die we ook beter buiten beschouwing kunnen laten. Let daar ook op bij uw beoordeling.

Hoe komt dit? We kunnen niet vergelijken omdat de motor PK 's niet overeenkomen. Ook vele modellen op Fiat staan vandaag op Ford en kun je niet met elkaar vergelijken. Daarnaast hebben veel fabrikanten voor Peugeot gekozen in de plaats van Citroën.

Modellen met de sterkste verhogingen van meer dan 20% zijn o.a.
Hobby, Sunlight, Carado, Frankia, Itineo, Roller Team, Dethleffs, Bavaria, StyleVan, Globecar, Rapido, Laika, Elios en Pilote.

Merken met een (normale) verhoging tussen 10% en 20% zijn o.a. van hoog naar lager: Ahorn Camp, Possl, Roadcar, Dreamer, Le Voyageur, Giottiline, Notin, Font Vendôme, Fleurette, Campérêve, Eura Mobil, Mobilvetta, Florium, Karmann, LMC, Adria, Chausson, Challenger, Bürstner, La Strada, Randger, Vanline (Campster, Vanster), Carthago, Rimor, Morelo, Concorde, Weinsberg en Westfalia.

Merken met een zelfs een lagere verhoging dan 10% zijn Autostar, Hymer en Benimar met toch bijna 30 vergelijkende modelprijzen per merk.

Deze begeleidende PDF bestaand met een overzicht van deze percentages in tabelvorm en grafiekvorm is voorbehouden voor CLPLUS.