(BE) Lanaken, Camping Jocomo Parc: camperplaatsen zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin a/d Maas en dichtbij Maastricht

Camperland camping ID (cpclid ): 918

(BE) Lanaken, Camping Jocomo Parc: camperplaatsen zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin a/d Maas en dichtbij Maastricht

Camperplaatsen bij Camping Jocomo Parc (apart gedeelte)

Provincie: Limburg (BE)

Regio: Nationaal Park Hoge Kempen, Kempen, Maasland, Pietersheim, Kempens plateau

On-line reserveren is mogelijk, met vooruit betaling – binnenkomen tot max. 21 uur via autom. slagboom

Adresgegevens

Camperplaatsen bij Camping Jocomo Parc (apart gedeelte)

Maastrichterweg 1a, 3620 Lanaken

Latitude: N 50.904466

Longitude: O 5.634374

Aantal sterren: 4 sterren

Openingsperiode: 01/04 - 01/11

Winter- en zomercamping: NEE

Info over (BE) Lanaken, Camping Jocomo Parc: camperplaatsen zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin a/d Maas en dichtbij Maastricht

Jocomo Parc is gelegen te Lanaken aan de rand van het grootste bos en natuurgebied van heel Vlaanderen, het Nationaal Park Hoge Kempen. Het biedt heel veel mogelijkheden voor gezinnen met kinderen. De aparte camperplaatsen op Jocomo Parc bestaan uit een met betonnen grasdallen verhard gedeelte en een gedeelte gras. Elke camperplaats heeft zijn eigen stroomaansluiting. Er is een watertappunt voorzien per maximaal 4 plaatsen. Hierdoor hoeft u uw camper niet te verplaatsen om de reservoirs te vullen. Stroom kost € 0.50 per kWh en water kost € 0.50 per 100 liter via een oplaad-en betaalpasje. Hiermee betaald u ook het verbruik van het douchewater. De stroom opladen doet u met de betaalkaart, dat laden gebeurd per 0.5 €. Reken op een verbruik van 5 tot 10 €/week.

Vlak bij de camperplaatsen ligt er een camperservicestation waar camperaars hun vuilwater milieubewust kunnen afvoeren en het chemisch toilet kunnen legen. In tegenstelling tot de plaatsen op de camping liggen de camperplaatsen dicht bij de op- en afrit van de camping (receptie), hetgeen wel eens voor overlast (lawaai) kan zorgen van zowel campers, caravans als fietsers, bromfiesters als voetgangers.

Ook de parkeerindeling is bijzonder: u staat twee aan twee, dus met de luifel naar elkaar toe. Dan kan een voordeel zijn (sociaal contact) of net niet. Kies dan eventueel voor een plaats op een hoek van de twee percelen.

De plaatsen bevinden zich op loopafstand van de vele faciliteiten zoals o.a. receptie, zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin. Ook voor een douche of afwas hoeft u niet ver te lopen, want ons sanitaire gebouw is op steenworp afstand aanwezig.

Dankzij de camperautomaat is een late check-in geen enkel probleem tot 21 uur! Met behulp van deze automaat verkrijgt u, ook buiten de openingstijden van de receptie, toegang. U logt in op de camperautomaat met de pincode op uw reserveringsbevestiging. U betaald met uw pinpas het openstaande bedrag en de camperautomaat verstrekt u vervolgens een toegangskaart voor het bedienen van de slagbomen en voor toegang tot ons sanitaire gebouw. Op het park kunt u nu uw eigen plaats uitkiezen.

De dag van vertrek kunt u zich melden bij de super vriendelijke receptie waar de door u betaalde kosten afgerekend zullen worden. Bij aankomst werden wij verrast door een leuk welkomstgeschenk.

Naast de camperplaatsen kunt u ook kiezen voor nog meer comfort en een eigen plekje met kampeerplaatsen van 100 m2 en zelfs comfortplaatsen met privé sanitair.

(BE) Lanaken, Camping Jocomo Parc: camperplaatsen zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin a/d Maas en dichtbij Maastricht

Voorzieningen

Ligging: verlicht, dichtbij drukke verkeersweg, dichtbij natuurwater, dichtbij spelende kinderen, ruime parkeerplaatsen (luifel, tafel en stoelen), dichtbij fietsknooppunt of fietsroute, P ruime parkeerplaatsen (luifel, tafel en stoelen), aan drukke verkeersweg

Totaal aantal plaatsen: >100

Aantal camperplaatsen: >20 (op grasdallen)

Ondergrond: grastegels, grasland (of weide)

Stroom (Ah): 16

Oppervlakte (ha): 31 ha

Overnachten :

Stroom i/d prijs: apart betalend met een betaalkaart

Water i/d prijs: water apart betalend met een betaalkaart

Chemisch toilet i/d prijs: inbegrepen via een sevicestation

Tarief: camperplaatsen vanaf 19 €/nacht, stroom 0.5 €/kW, water 0.5€ 100 liter, douches 0.10 €/minuut via betaalpasje (aan te kopen aan 10 € - (08.2023)

De tariefaanduiding (zie publicatiedatum) is een richtprijs getal (en onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen tussen laag- en hoogseizoen, camperplaats, plaats op een camping, grootte v/d plaats, verschil in servicevoorzieningen e.d.m.

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Naar Camperplaatsen bij Camping Jocomo Parc (apart gedeelte)

Vanuit Brussel 107 km

Vanuit Oostende 219 km

Vanuit Gent 166 km

Vanuit Antwerpen 109 km

Vanuit Hasselt 26 km

Camping voorzieningen

Symbolen voor (BE) Lanaken, Camping Jocomo Parc: camperplaatsen zwembad, taverne, sportveld en de speeltuin a/d Maas en dichtbij Maastricht

Google detail map

Water (rivier, zee) in de buurt van de camping

Maas, Zuid-Willemsvaart, kanaal Briegden-Neerharen, Albertkanaal, Molenbeek, Asbeek

Contacteer of reserveer

camping@jocomo.be
+32 (0) 89 72 28 84

Meer camping foto's

Nabij de camping

Toerisme

Abdij of klooster, Bosrijk, Camping, Fietsroute (Fietsen)(Knooppunten), Grotten, Kinderboerderij, Markt, Natuurgebied, Speeltuin - buiten, Sportcomplex, Visvijver, Zwembad, Horeca i/d buurt, Wandelen, Zwemmen, Vissen, Paarden (met routes of tochten), Windmolen, Fietsen

Cultuur

Windmolen

Winkels

Apotheek, Hospitaal, Hotel, Supermarkt Aldi, Supermarkt Spar, Tankstation

Gastronomie

Cafe, Fastfood keten, Frituur, Ijssalon, Pizzeria, Taverne, Turks

Sport

Atletiek (piste), Badminton, Fietsen, Fitness, Paardrijden, Petanque (Jeu-de-boule), Roeien, Sporthal (binnensporten), Tennissen, Vissen, Voetballen, Wandelen, Zwemmen, Lopen (atletiek)

Informatie streek, gemeente, regio, bezienswaardigheden, natuur, historiek

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een prachtig aaneengesloten natuurgebied van 5700 ha met uitgestrekte dennenbossen, ongerepte beekvalleien, prachtige heidevelden en een omgeving met activiteiten en bezienswaardigheden. In het najaar van 2016 zijn de wandelroutes in het Pietersheim in Lanaken volledig vernieuwd, met enkele prachtige nieuwe wandelingen: 200 km bewegwijzerd wandelpad liggen voor je klaar. Er werden meer dan 7000 soorten planten en dieren geteld, met als bijzondere bewoners de gladde slang, de mierenleeuw en de bijenwolf. Een bezoek aan het Nationaal Park start je best aan 1 van de 6 toegangspoorten waarvan Pietersheim er dus ook ééntje is.

Ook kunt u perfect een uitstap plannen naar het prachtig nabij gelegen Maastricht, net over de grens. Op vrijdag en zaterdag is er een markt.

Lanaken wordt gekenmerkt doordat het aan de zuidrand van het Kempens Plateau is gelegen, door het Albertkanaal afgescheiden van de zuidelijker gelegen streek Haspengouw. In het zuidoosten wordt Lanaken door het Kanaal Briegden-Neerharen afgesneden van Smeermaas en het Maasbekken. Lanaken zelf ligt op een hoogte van ongeveer 60 meter, naar het noordwesten toe vindt men steilranden naar het plateau, dat hoogten tot 100 meter bereikt, en de diep uitgesneden dalen van Asbeek en Ziepbeek. Dit gedeelte, dat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Park Hoge Kempen, kent drassige laagten, heidevelden, en bossen, bestaande uit naaldbos, ooit aangeplant voor de productie van mijnhout, en gemengd bos. De bekendste gebieden zijn Pietersembos en Asbroek. Zowel bij het Kasteel Pietersheim als bij de parkeerplaats nabij het Sint-Barbaraziekenhuis, starten gemarkeerde wandelingen door dit gebied.

De gemeente Lanaken telt ruim 25.000 inwoners en behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Maasmechelen. Lanaken omvat de woonkernen Kesselt, Gellik, Smeermaas, Neerharen, Veldwezelt, Lanaken, Rekem, het Gellikse gehucht Briegden, het Neerharense gehucht Herbricht en de Rekemse dorpskern Oud-Rekem.

Van 1824-1829 werd de Zuid-Willemsvaart aangelegd, en van 1930-1934 het kanaal Briegden-Neerharen. Deze kanalen doorsneden het grondgebied van Lanaken. Op 4 oktober 1914 werd het centrum van Lanaken door de Duitsers in brand gestoken, deels als vergelding voor het verzet van een Belgische vrijwilligersgroep onder leiding van burgemeester Edgard de Caritat de Peruzzis. Op 10 mei 1940 bombardeerden Duitse vliegtuigen de kazerne de Caritat de Peruzzis waarbij kapitein-commandant Henri Giddelo en vijf andere militairen omkwamen.

Andere bezienswaardigheden

 • Van de voormalige cisterciënzer abdij van Hocht resten in een ommuurd domein van ruim 9 ha nog enkele opmerkelijke gebouwen.
 • De Sint-Ursulakerk is de neogotische parochiekerk van Lanaken uit 1864
 • De Heidemolen is een watermolen op de Molenbeek, die een aftakking is van de Asbeek

Beoordelingen

Camping Jocomo Parc

3.6
Camper vriendelijk 4.0
Toeristisch 3.8
Camperplaatsen & voorzieningen 3.8
Netheid 3.0
Horecazaken 3.8
Fiets en wandelmogelijkheden 3.8
Aanbod campings i/d buurt 3.0
Aanbod camperplaatsen i/d buurt 3.8
Cultuur, historiek (Maastricht) 4.0
Dichtbij zee, strand 3.0

Beter

 • Leuk voor gezinnen met kinderen
 • Supervriendelijke receptie
 • Ruimte gevoel wel op campingplaatsen
 • Betaalkaart = eerlijk, de verbruiker betaald
 • Broodjesservice a/d receptie
 • Loospunt netjes onderhouden
 • Geschenk bij aankomst (receptie)
 • Wandelen in nabije bos
 • Animatie voor kinderen in seizoenperiode
 • Stilte vanaf 10 uur

Minder

 • Sanitaire blok kan update gebruiken
 • Deel van paden in (oneffen) grind
 • Eigenaarige indeling camperplaatsen
 • Betaalkaart systeem werkt niet altijd
 • Verbruik kaart kan aardig oplopen
 • Tijdens de dag op- en afrijdend verkeer

U was hier op bezoek? Geef jouw mening:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Uw mening over de camperplaatsen op Camping Jocomo Parc
Average rating:  
 1 reviews
 by Camperland

Supervriendelijke receptiedienst. Mooi instapprijs voor de camperplaatsen maar elektriciteit is apart betalend via een betaalkaart (oplaadkaart). De verbruiker betaald maar je moet dus steeds je laadpaal opvolgen zodat je niet zonder elektriciteit valt.

Het sanitaire blok is niet groot: 4 toiletten en 4 douches bij de mannen. Qua netheid kan hier toch nog beterschap beoogt worden.

Fietsen en/of wandelen in de buurt van Lanaken

Loading...
fietsen_door_de_heide_P1090583_toerisme_limburg
Fietsen door de Heide is een fietspad in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit fietspad verbindt de fietsknooppunten 550 en 551 via een 300 m lange fietsbrug over de weg naar Zutendaal te Maasmechelen. De fietsbrug, geopend op 4 juli 2021, ligt aan de noordelijke zijde in de deelgemeente Mechelen-aan-de-Maas en aan de zuidelijke zijde in de deelgemeente Opgrimbie. Het is een panoramabrug, 294 m lang, die een uitzicht biedt over de bos- en heidevlaktes van het nationaal park. Bospaden leiden je via Zutendaal naar knooppunt 550, startpunt voor Fietsen door de Heide, een 4 km lang traject dwars over de Mechelse Heide. Eerst fiets je nog door ruige bossen, maar dan krijg je heide, voor zo ver je kan kijken. Je fietst langs de mijnterrils van Waterschei, Zwartberg en Winterslag.

Nog te zien, te doen in de buurt van Lanaken

Loading...

Plaats, omgeving op YouTube

Aanmelden van camperplaats, camping, ...?

Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.

Jij was hier ook?

Jij was ook hier op deze camping? Stuur ons je foto en vermeld nummer camping (campingid)

Opmerkingen over deze camping?