(BE) Stekene, camping Vlasaard met (klein) zwembad, speeltuin, visvijver, 2 kantines en kabelbaan

Camperland camping ID (cpclid ): 1283

(BE) Stekene, camping Vlasaard met (klein) zwembad, speeltuin, visvijver, 2 kantines en kabelbaan

Vlasaard Camping

Provincie: Oost-Vlaanderen

Regio: Waasland, Land van Waas, Stekense vaart, Baudeloo, Moervaart, Koebrug, Zwaanaarde, Klein-Sinaai

Speciale Park4Night camperplaatsen (zonder voorzieningen) aan een lager nachttarief

Adresgegevens

Vlasaard Camping

Heirweg 143, 9190 Stekene

Latitude: N 51.183113

Longitude: O 4.006342

Aantal sterren: 2.5

Openingsperiode: 07/01-20/12

Winter- en zomercamping: NEE, seizoensgebonden

Info over (BE) Stekene, camping Vlasaard met (klein) zwembad, speeltuin, visvijver, 2 kantines en kabelbaan

De camping heeft lange & korte verblijfplaatsen voor kampeerwagens. Wassalon. Sommigen camperplaatsen zijn voorzien van drinkwater, riolering, kabeltv, min. 16 A elektriciteit, wifi tegen betaling. Max. 2 honden = gratis. Plaatsen (open), in volle zon. Er is een speciaal tarief voor boekingen via Park4Night zonder voorzieningen. De camping bestaat voornamelijk uit vaste mobilhomes. Er zijn 2 kantines maar slechts één sanitaire blok. Die kan je alleen gebruiken mits je een toegangskaart hebt.

Links achteraan liggen de camperplaatsen met of zonder voorzieningen. De camperplaatsen met water en afvoeraansluitingen zijn beperk. De camping heeft naast een eigen kantine nog petanquebanen, een klein openlucht zwembad, een visvijver, speeltuinen buiten en binnen en sportterreinen. De streek heeft verschillende natuurgebieden met wandel- & fietsroutes (o.a. knoopfietspuntroutes), de kaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar. In de buurt kun je kano’s huren. Vanaf de E34 (Antwerpen – Knokke) afrit Sinaai, volg richting Stekene.

Het grootste deel van de camping bestaat uit vaste stacaravans. Direct naast de camping light een ALVO supermarkt. Sanitair proper (maar kleine en beperkt) mede door het aparte badge toegangssysteem. Apart betaalsleutelsysteem voor gebruik van douches. Er wordt geklaagd over té warm of té koud water. (Zoover). Aparte kaart nodig voor toegang tot de toiletten. Zwembad(je) 10 op 7 meter. Kabelbaan. Grote camping (+350 plaatsen) waarvan een 30-tal camperplaatsen.


De loosplaats voor campers is zeer ruim gemaakt en super gemakkelijk bereikbaar, zeker een pluspunt.

(BE) Stekene, camping Vlasaard met (klein) zwembad, speeltuin, visvijver, 2 kantines en kabelbaan

Voorzieningen

Ligging: rustig, dichtbij natuurwater, dichtbij faciliteit, ruime parkeerplaatsen (luifel, tafel en stoelen), P > 8 meter

Totaal aantal plaatsen: 120

Aantal camperplaatsen: 30

Ondergrond: grasland (of weide), vlak

Stroom (Ah): 16

Oppervlakte (ha): 26 ha

Overnachten :

Stroom i/d prijs: inbegrepen

Water i/d prijs: inbegrepen

Chemisch toilet i/d prijs: inbegrepen

Tarief: 28.5 €/nacht + kosten (2024) - Park4Night (zonder voorzieningen) 18 €/nacht (elektriciteit (16A): 4€ - vuilzak: 1€ - douche: 2€/persoon - zwembad: 1€/persoon

Kortingen: onbekend

De tariefaanduiding (zie publicatiedatum) is een richtprijs getal (en onder voorbehoud). Afwijkingen zijn steeds mogelijk (verhoging v/h tarief), extra serviceopties of verschillen in prijzen tussen laag- en hoogseizoen, camperplaats, plaats op een camping, grootte v/d plaats, verschil in servicevoorzieningen e.d.m.

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

Naar Vlasaard Camping

Vanuit Brussel 85 km

Vanuit Oostende 101 km

Vanuit Gent 37 km

Vanuit Antwerpen 34 km

Vanuit Hasselt 115 km

Camping voorzieningen

Symbolen voor (BE) Stekene, camping Vlasaard met (klein) zwembad, speeltuin, visvijver, 2 kantines en kabelbaan

Google detail map

Water (rivier, zee) in de buurt van de camping

Stekense Vaart, Moervaart, de Zuidlede

Contacteer of reserveer

info@camping-vlasaard.be
+32 (0) 377 98 164

Meer camping foto's

Nabij de camping

Toerisme

Abdij of klooster, Archeologische plaats, Bosrijk, Camping, Fietsroute (Fietsen)(Knooppunten), Natuurgebied, Speeltuin binnen en buiten, Visvijver, Wandelroute, Zwembad, Natuurreservaat, Montainbikeroute, Wandelen, Zwemmen, Vissen, Supermarkt i/d buurt, Fietsroute

Cultuur

Abdij of klooster, Archeologische plaats, Beschermd monument, Standbeeld, Schandpaal

Winkels

Supermarkt

Gastronomie

Brasserie, Cafetaria

Sport

Adventure parcours, Boogschieten, Fietsen, Kajakken, Lopen, Montainbiken, Petanque (Jeu-de-boule), Vissen, Voetballen, Wandelen, Zwemmen

Informatie streek, gemeente, regio, bezienswaardigheden, natuur, historiek

Stekene ligt op de vroegere Romeinse weg Oudenburg-Brugge-Antwerpen. Daarnaast duidt de vondst van Romeinse penningen op een vroege bewoning. In 1315 werd de Stekense vaart aangelegd tussen Gent en Hulst, dit zorgde er voor dat Stekene een bloeiende gemeente werd in het Land van Waas. Dankzij deze waterloop kon de Abdij van Boudelo de omliggende moerassen droogleggen en landbouwgronden creëren. Het ruime dorpsplein wordt beheerst door de monumentale gotische kruiskerk en het neogotisch gemeentehuis.

De fusiegemeente Stekene bestaat uit twee deelgemeenten: Stekene zelf en Kemzeke. In 1977 werd ook de kern Klein-Sinaai van de voormalige gemeente Sinaai naar Stekene overgebracht. Hierdoor wordt soms gezegd dat de gemeente drie deelgemeenten heeft hoewel formeel Klein-Sinaai geen deelgemeente is daar het nooit zelfstandig geweest is. Op het grondgebied van deelgemeente Stekene liggen nog de kernen Hellestraat en een klein gedeelte van Koewacht.

Stekene ligt in het Waasland en in Zandig Vlaanderen. Het gebied is rijk aan bos. De gemeente ligt pal ten zuiden van de Belgisch-Nederlandse grens en de hoogte bedraagt 5-7 meter, met stuifzandruggen tot 10 meter hoogte. Stekene heeft meerdere natuurgebieden zoals:

 • Het Steengelaag, voormalige kleiputten
 • Het Speelhof
 • De Groene Putte (aangekocht door Natuurpunt oktober 2015)
 • Het Stropersbos

Langs beide oevers van de Stekense Vaart bevindt zich een stiltegebied dat geschikt is voor zachte recreatie. Het oude jaagpad langsheen de vaart werd in 2004 opgewaardeerd tot stiltepad (5 km) en maakt deel uit van het Provinciaal Fietsroutenetwerk. Langs het parcours van dit stiltepad staan panelen met poëzie van Stekense kunstenaars.

Vlotjes genieten – https://www.vlotjesgenieten.be/

Sinds maart 2022 beschikt Vlotjes Genieten over 2 vlotten. De vlotten hebben elk een grootte van 2,50m op 5m en zijn geschikt voor max. 8 personen per vlot.  ‘Vlotjes genieten…’ biedt u een originele mogelijkheid om de Wase waterwegen te verkennen in een sfeervol kader. Geniet met familie of vrienden van de rust en de prachtige natuur op een vlot langs de Stekense Vaart, Moervaart, de Zuidlede, … Onderweg genieten van een hapje en een drankje, even lekker bijpraten of gewoon even tot rust komen.

Kajakken – https://www.vmm.be/water/beheer-waterlopen/kano-en-kajaktrajecten/Kanovaren-op-het-kanaal-van-Stekene-en-Zuidlede

Met een kajak of kano is de Stekense Vaart wel bevaarbaar maar…. De Koebrug over de Stekense Vaart is zeer laag. Kajakvaarders moeten er rekening mee houden dat zelfs een kajak bij hogere waterstanden niet onder de brug door kan varen. Aan beide zijden van de brug is er wel een (zeer hoge) aanlegsteiger.

Beoordelingen

Camping Vlasaard, Stekene

3.4
Algemene beoordeling 3.0
Service voorzieningen 3.5
Algemene netheid, orde 3.0
Werking servicevoorzieningen 3.5
Ligging 4.0

Beter

 • Kabelbaan
 • Speeltuin binnen & buiten
 • Speciaal tarief zonder voorzieningen
 • Mooie uitvalsbasis voor fietstochten
 • Vlotjes genieten
 • Kajaktochten

Minder

 • Toegang douches
 • Té warm, té koud water
 • Nadruk ligt vooral op mobilhome verhuur
 • Slechts één sanitaire blok
 • Ondergrond gras

U was hier op bezoek? Geef jouw mening:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Uw mening over Camping Vlasaard, Stekene
Average rating:  
 0 reviews

Fietsen en/of wandelen in de buurt van Stekene

Loading...
Deze fietsroute die in lus vorm in Stekene begint in de Nieuwstraat 60d loopt over een afstand van 37,6 kilometer waarbij je de historische Nederlandse stad Hulst aandoet. Al meteen bij de start maak je kennis met Reynaert de Vos

Plaats, omgeving op YouTube

Aanmelden van camperplaats, camping, ...?

Wil je toegang tot AL onze data en ZOEKfunctie’s? Krijg dan de STATUS van CLPLUS met alle rechten door het aanmelden van een camperplaats, camperpark, camping, … waar je kan overnachten.

Jij was hier ook?

Jij was ook hier op deze camping? Stuur ons je foto en vermeld nummer camping (campingid)

Opmerkingen over deze camping?